οχι στις εξώσεις-indymedia αργεντινής

Όχι στις εξώσεις ομάδα indymedia του Μπουένος Αιρες

Όχι στις εξώσεις

ομάδα indymedia του Μπουένος Αιρες

Τρίτη 25 Μάρτη

DE LEZAMA SUR, DE TIERRA DEL SUR Y DE INDYMEDIA

Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, το σπίτι της Asamblea de Lezana Sur και του indymedia Αργεντινής, στη Suarez 1244 αντιμετωπίζει απειλή άμεσης έξωσης.

Το indymedia Αργεντινής, σαν δίκτυο εναλλακτικής επικοινωνίας, εδώ και δύο χρόνια αντιμετωπίζει από μία οπτική βάσης όλων των ειδών τις κοινωνικές συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένων των εξώσεων.

Στην πρωτεύουσα, συγκεκριμένα, είναι κάθε φορά περισσότερο βίαιες. Οι διαπραγματεύσεις για την ακίνητη περιουσία του αρχηγού της κυβέρνησης της πολης του Μπουένος Αιρες, του Anibal Ibarra, δεν σταματάνε ούτε ακόμα μπροστά σε γυναίκες και παιδιά : το Padelai, το MTD, το San Telmo...

Στα Boca και Barracas, η Comisaria 26 πραγματοποίησε στη διάρκεια μιας έξωσης αυθαίρετες συλλήψεις κατά οικογενειών και χτύπησε με ωμότητα μέλη της Asamblea de Lezana Sur και του Tierra de Sur, επινοώντας τους λόγους. Την περασμένη Παρασκευή νέοι που διαδήλωναν για την απελευθέρωση των συλληφθέντων δέχτηκαν απειλές : Θέλουν να προκαλέσουν φόβο. Θέλουμε να σπάσουμε την απομόνωση.

Αυτή την φορά το κράτος του Ibarra πρότεινε την έξωση σχεδόν όλου του οικοδομικού τετραγώνου στο οποίο βρίσκεται και το δικό μας σπίτι, για να χρησιμοποιήσουν τους "ελεύθερους" χώρους σε άλλη μία από τις σκοτεινές τους διαπραγματεύσεις.

Εμείς θεωρούμε αρχικά πολύ σημαντικά τα μέρη που έχουν καταλάβει και οι γειτονιές τα έχουν πάρει πίσω. Το δικό μας σπίτι είναι ένα κτίριο που εγκαταλήφθηκε εδώ και πέντε χρόνια, και που η Asamblea de Lezana Sur επανέκτησε για την γειτονιά. Στην Banco Mayo, έγινε η πρώτη κατάληψη από τις συνελεύσεις. Εκεί βρίσκεται η σύνδεση και το γραφείο ανοιχτής δημοσίευσης. Το άλλο λειτουργεί στην κατάληψη της Asamblea del Cid Campeador, στο Angel Gallalrdo 752.

Επίσης θεωρούμε σημαντικό για το indymedia να έχει ένα σπίτι και γι'αυτό η ομάδα μας αποφάσισε ότι δεν θα παραδόσει το κτίριο σε καμία περίπτωση. Σκοπεύουμε να σώσουμε τα μέσα που δέχονται εξώσεις γιατί απαιτεί πολύ δουλειά η συντήρηση ενός κέντρου οργάνωσης και αντιπληροφόρησης.

Όλες τις μέρες περίπου χιλιάδες και χιλιάδες άτομα επισκέπτονται τις σελίδες του indymedia Αργεντινής, και η δουλειά μας διανέμεται με εκατοντάδες διαφορετικούς τρόπους, φτάνοντας σε ακόμα περισσότερες χιλιάδες. Πιστεύουμε ότι το indymedia δεν είναι απλά ένα μέσο επικοινωνίας : είναι ένα δίκτυο χιλιάδων ατόμων, που διαπερνά τα σύνορα και τα στενά όρια του ίντερνετ.

Σήμερα καταφεύγουμε σε όλους εσάς για να υπερασπίσετε αυτό τον χώρο. Δεν πρόκειται να κατεβάσουμε τα χέρια, ούτε πρόκειται να παραδοθούμε. Προς το παρόν, μία ομάδα από εμάς θα μένει μόνιμα για να φυλάει το κτίριο της συνέλευσης, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για τον πόλεμο. Αλλοι σύντροφοι θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε τις ανταποκρίσεις που πιστεύουμε ότι είναι βασικό να διατηρηθούν και να πολλαπλασιαστούν.

Την Παρασκευή 28 η κολεκτίβα του indymedia Μπουένος Αιρες καλεί οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, λαικές συνελεύσεις, κατειλημένα εργοστάσια, μαχητικά συνδικάτα, κινήματα ανέργων, φοιτητές, πολιτικές οργανώσεις, ομάδες τέχνης, εναλλακτικά μέσα και όλους/ες τους φίλους και φίλες και τους συντρόφους και συντρόφισες σε μια συγκέντρωση στο σπίτι της συνέλευσης στις 8, για να προσδιορίσουμε τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε εν όψει τις επικείμενης έξωσης. Πρέπει να βάλουμε φρένο στην καταστολή και τις εξώσεις, δεν μπορούν να κάνουν έξωση στη Zanon που λειτουργεί κάτω από εργατικό έλεγχο, ούτε στους αγρότες της Mocase, ούτε στους Mapuche στο νότο, ούτε στις συνελεύσεις όπως αυτή του Haedo, ή στους piqueteros όπως αυτούς του MTD de Varela.

Η δική μας πρόταση είναι αρχικά, να οργανώσουμε μια μόνιμη κινητοποίηση για να αποτρέψουμε αυτή και όλες τις μελλοντικές εξώσεις. Την Κυριακή 30 θα γίνει ένα φεστιβάλ με μουσική, κουκλοθέατρα, εκθέσεις φωτογραφίες, εργαστήρια για παιδιά ενάντια στις εξώσεις μαζί με το Κοινωνικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Tierra del Sur το οποίο επίσης δέχεται απειλές έξωσης.

Χτυπώντας μία, τις χτυπάτε όλες.

Φτάνει με την καταστολή και τις εξώσεις.

colectivo indymedia buenos aires

indymedia argentina

"cada persona es un corresponsal" "κάθε άτομο είναι ένας ανταποκριτής"

[το κείμενο στα ισπανικά]

από machi 02/04/2003 1:46 πμ.


Es una verguenza que no podamos hacer nada para impedir no solo la guerra si no tambien que traten de echar a indymedia de Bs.As.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License