Αντι-ΓΣΕΕ συγκέντρωση και μικροφωνική απέναντι από τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ

.

Πριν λίγη ώρα τελείωσε το στήσιμο της εξέδρας, απέναντι από την εξέδρα της ΓΣΕΕ στο Πεδίο και στήθηκε μικροφωνική, από πρωτοβάθμια σωματια, αυτόνομα συνδικάτα και συντρόφους.

Η εξέδρα βρίσκεται στο συντριβάνι στην γωνία Αλεξάνδρας με Πατησίων.

Ολοι λοιπόν στην εξέδρα των αυτόνομων συνδικάτων που καλούν σε συγκέντρωση, ενάντια στο ξεπούλημα των εργατικών αγώνων από τη ΓΣΕΕ

από imc 01/05/2008 12:10 μμ.


Στην εξέδρα εχουν μαζευτεί περίπου 200 άτομα και συνεχίζει να μαζεύεται κόσμος. Αυτή τη στγμή στην απέναντι εξέδρα της ΓΣΕΕ εκφωνούν λόγους συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ υπό τη μουσική υπόκρουση του "Καραγκιόζη" που ακούγεται από τα ηχεία της αυτόνομης εξέδρας.

από imc 01/05/2008 12:37 μμ.


Κατά τη διάρκεια των ομιλιών της ΓΣΕΕ είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος από κάτω φωνάζοντας το σύνθημα "Αλήτες Λέρες Εργατοπατέρες" και "ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κρεμασμένοι με σκοινί". Στο τέλος της ομιλίας πετάχτηκαν αυγά εναντίον των εργατοπατέρων .

Στην πορεία τελικά δε θα συμμετέχει η ΓΣΕΕ φοβούμενη αντιδράσεις για το πρόσφατο ξεπούλημα και τη συμφωνία με τα αφεντικά για το ασφαλιστικό.

Θα ακολουθήσει συναυλία στο σημείο.

Η πορεία ξεκίνησε από τους υπόλοιπους πριν από λίγο.

Διμοιρίες έχουν παραταχθεί στο πεδίο του Άρεως.

από imc_athens 01/05/2008 12:47 μμ.


 H πορεία της ΓΣΕΕ είχε πολύ λίγο κόσμο.

Αρκετό κόσμο μάζεψε, γύρω στα 200 με 300 άτομα η αντισυγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων, αυτόνομων οργνώσεων και συντρόφων.
Συγκέντρωση επίσης έγινε στο Μουσείο από αναρχικούς οι οποίοι αργότερα πήγαν και αυτοί στην αντισυγκέντρωση η οποία αυτή την ώρα συνεχίζει με συναυλία.

 Αυτη τη στιγμη η πορεια της εργατικης αλλυλλεγγυης περασε απο την ομονοια ενω η πορεια του ΠΑΜΕ παει προς την αμερικανικη πρεσβεια.

Οι πορεία από τις συγκεντρώσεις της Ομονοίας έχουν ήδη τελειώσει ενώ οι διαδηλωτές από τις συγκεντρώσεις της Πατησίων καταλήγουν τώρα στα Προπύλαια. Γενικά το κλίμα είναι ήρεμο. Η συναυλία συνεχίζεται στην αυτόνομη εξέδρα.

Αφού έγινε το ελάχιστο, να φανεί δηλαδή η ξεφτίλα των εργατοπατέρων που δεν είναι ικανοί ούτε μια αξιοπρεπή συγκέντρωση πρωτομαγιάς να πραγματοποιήσουν πλέον, τελείωσε η συναυλία απέναντι από τη ΓΣΕΕ. Τι έμεινε από την πρωτομαγιά το '08;
Μόνο οι παχυλοί μισθοί ενός "συνδικαλισμού" που δεν εκφράζει πλέον κανέναν εκτός από το κράτος και τα αφεντικά. Και αυτό φάνηκε.
Δεν είμαστε πιά εμείς η μειοψηφία. Η μειοψηφία είναι όσοι διαπραγματεύτηκαν με τα αφεντικά τη δουλειά μας και τις ζωές μας. Αν αυτοί τα ξεπούλησαν όλα, εμείς δεν έχουμε ακόμα παραδοθεί.

ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΑΛΗΤΕΣ - ΛΕΡΕΣ - ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ

από @περγός 01/05/2008 4:22 μμ.


Σε συνέλευση εργατικών σχημάτων και εργατικών συλλογικοτήτων με τη συμμετοχή αναρχικών και αυτόνομων συλλογικοτήτων και ανεξάρτητων εργαζομένων συντρόφων, πάρθηκε η απόφαση να ξεμπροστιάσουμε τη ΓΣΕΕ και το ρόλο της την ημέρα της πρωτομαγιάς. Οσοι θέλουν να αναφερθούν σαν συλλογικότητες ας το κάνουν οι ίδιοι.
Γύρω στις 9:30 όπως είχε κανονιστεί με επιλεκτικό κάλεσμα, στήθηκε εξέδρα με μια ιδιαίτερα δυνατή μικροφωνική στο συντριβάνι απέναντι από τη ΓΣΕΕ. Το στήσιμο περιφρουρήθηκε από συντρόφους/σσες, και άρχισε να παίζει δυνατά μουσική και να ακούγονται κείμενα καταγγελίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ολη αυτη την ώρα τα μεγάφωνα της ΓΣΕΕ έπαιζαν επίσης τραγούδια και ο ήχος αλληλοκαλυπτόταν ανάλογα το που στεκόσουν.
Γύρω στις 11:30 βγήκαν οι ομιλητές της ΓΣΕΕ και ταυτόχρονα άρχισε να παίζει η γνωστή μουσική του συμπαθούς ήρωα του θεάτρου σκιών, του καραγκιόζη, από την δική μας μικροφωνική.
Οι ΓΣΕΕδες - ΑΔΕΔΥδες ομιλητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον "αντίλογο" και καυστικά σχόλια από απέναντι, όπως "θα φάααααμε, θα πιούυυυυμε και τους εργατικούς αγώνες θα καπηλευτούμε" (με φωνή καργκιόζη).
Οπως καταλαβαίνετε η σοβαρότητα του "αντίλογου" ήταν ανάλογη με τη σοβαρότητα εκείνων που βγήκαν απέναντι να μιλήσουν για τους εργατικούς αγώνες που οι ίδιοι ξεπούλησαν.
Ενα μπλοκ συντρόφων με σημαίες κόκκινες, μαύρες, μαυροκόκκινες και σημαίες πρωτοβάθμιων σωματείων άρχισε να φωνάζει συνθήματα σε απόσταση 30-50 μέτρων από την εξέδρα όπως "Αλήτες-λέρες-εργατοπατέρες", "καμιά ειρήνη με τ'αφεντικά", "ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κρεμασμένοι με σχοινί", "που-λη-μέ-νοι". "ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!!!" κλπ.
Αρκετός κόσμος από φόρουμ, ΣΕΚ, αυτόνομη παρέμβαση αλλά και πολλοί άσχετοι γελούσαν με τα χάλια της ΓΣΕΕ, άλλοι φώναζαν συνθήματα μαζί μας κι άλλοι απλά κατσούφιασαν.
Αρχισαν να πέφτουν κροτίδες μπροστά στην εξέδρα της ΓΣΕΕ από κάποιους μπροστά ενώ από εμάς έφυγαν ότι έτυχε να κρατάει ο καθένας στα χέρια του (μπουκάλια νερό, φραπέδες, αυγά, ντομάτες και άλλα ζαρζαβατικά) πρός την εξέδρα.
Στην ξεφτίλα πάνω, και προκειμένου να διασκεδάσουν τα πνεύματα, πέρασαν το μικρόφωνο σε έναν συνασπισμένο που κατήγγειλε κι αυτός τη ΓΣΕΕ και μίλησε για αγώνες μη-ΓΣΕΕ σωματείων με ιδιαίτερη αναφορά στους κούριερ.
Φυσικά αυτό το έκανε από την εξέδρα της ΓΣΕΕ, και μόνο το γεγονός ότι συνλειτούργησε με τους πουλημένους επέσυρε το ανάλογο κράξιμο, ανεξάρτητα αν τα έλεγε καλά ή όχι. Εδώ να πούμε ότι οι ευθύνες της ΓΣΕΕ δεν περιορίζονται μόνο στον Παναγόπουλο αλλά σε όλους όσους συμμετέχουν έστω και τυπικά στην προδοσία.
Τότε οι ΓΣΕΕδες αποφάσισαν να μην κατέβουν στην πορεία. Σωστή απόφαση. Μόνο σε πορεία αφεντικών (αν υπήρχε ποτέ τέτοια) θα ταίριαζε να συμμετέχει αυτός ο συρφετός.
Μετά από αυτό, ξεκίνησε η πορεία των συνασπιστών προς το σύνταγμα ενώ οι συγκεντρωμένοι, πολύ περισσότεροι από ότι ήταν πριν, με πολλούς μετανάστες ανάμεσά μας, πραγματοποίησαν συναυλία με μουσική του δρόμου σε ρυθμούς hip-hop. Αν θέλουν οι σύντροφοι που συμμετείχαν να αναφέρουν τα ονόματά τους ας το κάνουν οι ίδιοι, εγώ δεν μπορώ να τα αναφέρω εδώ για ευνόητους λόγους.
Η συναυλία κράτησε αρκετή ώρα, ήρθαν σύντροφοι από την συγκέντρωση στο μουσείο (και πάλι αν θέλουν να αναφερθούν σαν συλλογικότητες ας το κάνουν οι ίδιοι). Μετά φύγαμε σε ομάδες καθώς παρακολουθούσαν τα ΜΑΤ από απόσταση.

μερικά άσχετα:
Φασιστικά τρικάκια το πρωί που καθαρίστηκαν από συντρόφους.
Εντελώς καρφωτοί ασφαλήτες πολύ κοντά μας που αντιμετωπίστηκαν με χιουμοριστική, ειρωνική διάθεση.
Ματατζήδες που αποσβωλομένοι από την πολύωρη παραμονή κάτω από τον ήλιο με το κράνος, ψάρωσαν με ένα καπνογόνο.

από Αυτονομος 01/05/2008 4:26 μμ.


ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ….

Αρκετός κόσμος (κάποια στιγμή θα πρέπει να ήταν πάνω από 300 άτομα) ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για την ταξική πρωτομαγιά και την ΑΝΤΙ-ΓΣΕΕ συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Πεδίο του Άρεως, από πρωτοβουλία εργαζομένων από διάφορους εργασιακούς χώρους (κούριερ, ντιλίβεράδες, σερβιτόροι, δάσκαλοι κλπ) και στηρίχτηκε από αυτοοργανωμένους χώρους και συλλογικότητες του Αναρχικού- Αντιεξουσιαστικού- Αυτόνομου Χώρου.

Από τις 9 το πρωί οι οργανωτές έστησαν μια μικρή εξέδρα και μια αρκετά ισχυρή μικροφωνική, στην πλ. με τα σιντριβάνια απέναντι από την ΓΣΕΕ καθώς και αρκετά πανό περιμετρικά από το χώρο της συγκέντρωσης. Η μικροφωνική άρχισε να παίζει μουσική και να διαβάζονται κείμενα.

Μέχρι τις 11.10 στον χώρο τις συγκέντρωσης τις ΓΣΕΕ δεν υπήρχε ψυχή, ενώ ο κόσμος που είχε έρθει για την άλλη συγκέντρωση όλο και αυξανότανε. Οι οργανώσεις του Φόρουμ και του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αρχίσει να μαζεύονται στο Μουσείο.

Όταν ξεκίνησε η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ οι συγκεντρωμένοι της ΓΣΕΕ ήταν καμία 200, οι οργανώσεις του ΦΟΡΟΥΜ που είχαν έρθει πλέον και αυτές από το Μουσείο γύρο στα 1000 άτομα και ο κόσμος που πλαισίωνε την ταξική ΑΝΤΙ-ΓΣΕΕ συγκέντρωση είχε ξεπεράσει τα 300 άτομα.

Όση ώρα κάνανε οι γραφειοκράτες τις ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ κάνανε ομιλίες ουσιαστικά δεν ακούγονταν, είτε λόγο τις μικροφωνικής που έπαιζε σε ρυθμούς καραγκιόζη, είτε από τα συνθήματα των συγκεντρωμένων. Κάποια στιγμή αρκετός κόσμος προχώρησε αρκετά προς την μεριά της εξέδρας της ΓΣΕΕ και πλέον φώναζε με μεγαλύτερο πάθος και ένταση τα συνθήματα. Οι ομιλητές χανόντουσαν κάτω από το σύνθημα “ΑΛΉΤΕΣ ΛΕΡΕΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ” που κάλυπτε πλέον όλη την συγκέντρωση….ενώ κάποια αυγά και μπουκάλια με νερό άρχισαν να φεύγουν προς την εξέδρα της ΓΣΕΕ. Οι ομιλίες σταμάτησαν άρον άρον, χωρίς μάλιστα να μιλήσει ο Παναγώπουλος, που δεν τόλμησε να ανέβει στην εξέδρα……Ακούστηκαν και άλλα συνθήματα όπως “ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ/ κρεμασμένοι με σχοινί”, “σύμβαση υπογράψατε του ενός ευρώ/ στο διάολο να πάτε να φύγετε από εδώ”, “κάθε βδομάδα τρεις νεκροί εργάτες/ κεφάλαιο και κράτος οι μόνοι τρομοκράτες”, “τέρμα στα παζάρια των γραφειοκρατών/ ο αγώνας στα χέρια των εργατών” κλπ

Η ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ αποχώρησαν προς τα ουζερί ενώ οι οργανώσεις του Φόρουμ ξεκίνησαν πορεία προς την βουλή. Αντίθετα οι υπόλοιποι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν ΧΙΠ ΧΟΠ συναυλία και παρέμειναν στο χώρο μέχρι τις 14.00.

Υ/Σ

Κάποια στιγμή μπροστά στην εξέδρα κάτι πρέπει να παίχτηκε ανάμεσα στην ΚΟΕ και τους ΠΑΣΟΚους, αλλά δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα γιατί δεν ήμουν μπροστά…..

από Παρων 01/05/2008 4:33 μμ.


Ο Παναγώπουλος,  δεν τόλμησε καν να ανέβει στην εξέδρα, οπως οι αντιπροσωπιες του ΛΑΟΣ, της ΝΔ και νομιζω και του ΠΑΣΟΚ που εκφωνηθηκαν απο το μικροφωνο αλλα δεν ανεβηκαν.Για τον Μακρη το συνδικαλιστη της αστυνομιας και το Σομπολο της ΕΣΗΕΑ που καθε χρονο στελνουν τον αγωνιστικο τους χαιρετισμο, απο την εξεδρα της ΓΣΕΕ, ουτε που πλησιασαν φετος.

από ΕΠΑΡΧΙΑ 01/05/2008 4:44 μμ.


Πριν λίγο έδειξε στην tv κάποιους ΚΟΕτζήδες να σπρώχνονται με κάτι ΠΑΣΟΚους. Επίσης είπε ότι η ΠΑΣΚΕ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση που καταγγέλει το ΣΥΝ ότι με όχημα τις "σταλινικές συνιστώσες" του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε αφορμή για τα επεισόδια. Άντε ρε σύντροφοι μη τα μαθαίνουμε από τα αστικά ΜΜΕ. Ας δώσει ο καθένας την εκδοχή του και πιο κοντά στην πραγματικότητα να ρθούμε και ν' ανάψει και η συζήτηση.

Πόσο κόσμο είχε τελικά η πορεία του ΦΟΡΟΥΜ - ΣΥΝ; και πόσο η αρχική συγκέντρωση; Κάποιος ΚΟΕτζής ας δώσει μια ενημέρωση για τα συμβάντα.

Απορία α)Μου είπαν ότι υπήρχε μπλόκ ΕΝΑΝΤΙΑ ! Η ΑΡΑΝ όμως απ΄όσο ξέρω συμμετείχε στην Πρωτοβουλία για τον ταξικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και βρίσκονταν στην Ομόνοια. Ας μας ξεδιαλύνει κάποιος τι παίζει;

Απορία β)Ποιά είναι η άποψη του ΣΕΚ για τα όσα γίναν.Πιατεύω να μην κάναν αλυσίδες μπροστά στην εξέδρα με την ΠΑΣΚΕ για να διαφυλάξουν τη διαδικασία;

 

από σεκς 01/05/2008 4:54 μμ.


Το ΣΕΚ (με τα διάφορα ονόματα-σφραγίδες του) ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στη συγκέντρωση με τραπεζακια και πλακάτ. Δεν είχε πολύ κόσμο και αρκετές από τις "επιρροές" που κατέβασαν έμειναν στη συναυλία. Το ΣΕΚ δεν περιφρούρησε τη ΓΣΕΕ, αυτή τη φορά έφυγε πρώτο προς την κεφαλή της πορείας.

από Α 01/05/2008 5:25 μμ.


Η ομιλια του Παναγοπουλου που εδειξαν τα μμε ηταν  κατω απο την εξεδρα, καθως πανω δεν τολμησε να ανεβει.Ωστοσο η μικροφωνικη της ταξικης πρωτομαγιας του ευχηθηκε να μαθει τι ειναι εργατικο ατυχημα, οπως εμαθε ο προκατοχος του Χρ. Πολυζωγοπουλος (βλ.''ξυλοδαρμος'').

από ΚΟΕτζής 01/05/2008 5:32 μμ.


Λοιπόν η ιστορία έχει ως εξής: σαν ΚΟΕ καλούσαμε σε διαφορετικό σημείο από αυτό της ΓΣΕΕ (και διαφορετική ώρα). ΟΥΤΕ κατά διάνοια δεν ήμασταν "χειροκροτητές" των ξεπουλημένων ηγεσιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Κατά τις 11-12 κινηθήκαμε από το σημείο που βρισκόμασταν προς την συγκέντρωση της ΓΣΕΕ προφανώς για να τους κράξουμε.
Σύντροφοι πήγαν μπροστά, κοντά στην εξέδρα, πέταξαν κουλούρια (συμβολικά) προς την εξέδρα και μας την έπεσαν οι πρασινοι (ίσως και μπλε δεν είμαι σίγουρος) συνδικαλιστές... Έπεσαν κάτι σπροξήδια και μετά επιστρέψαμε πίσω (την στιγμή που οι αυτόνομοι από την αντισυγκέντρωση ήρθαν στα αριστερά μας, για όσους ήταν εκεί)...
Δεν χρειάζεται φαντάζομαι να αναφέρω τα φραστικά επισόδεια που είχαμε με τους ΠΑΣΟΚους (ή ό,τι ήταν οι τύποι μπροστά), τα φαντάζεστε...
Η ΠΑΣΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση και λέει για "σταλινικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ"!! Δεν πειράζει, θα τους περάσει... Άλλη μια αφίσα με τον πεθαμένο να ξαναβγάλουν...

από φιλο-ΣΥΡΙΖΑ 01/05/2008 8:57 μμ.


Καλα κανανε στους ξεπουλημενους ΠΑΣΟΚΟΥΣ τους χρειαζοτανε. Καλυτερα που δεν πηραν εκταση τα επισοδια παντως αλλα καλο το ταρακουνημα. Τελικα οι πασοκοι φυγανε απο την πορεια και δεν συμμετειχαν ( και προφανως ουτε οι δεξιοι) οποτε εμεινε μονο ΣΥΡΙΖΑ στην πορεια και καποια εργατικα σωματεια. Ο κοσμος δεν μπορουμε να πουμε οτι ηταν και παρα πολυς αλλα υπηρχαν πανο με παρα πολυ κοσμο οπως της Ν.ΣΥΝ που ηταν και το μεγαλυτερο.

Εγω αυτο που ειδα με τους ΣΕΚιτες ειναι τα 15 πανο που εχουν με τα 13 διαφορετικα ονομα τους και τα 3 ατομα κατω απο καθε πανο. Ειναι και λιγο ασχημο να το βλεπεις αυτο.

ο κοσμος στην ομονοια που περασα ηταν ελαχιστος και ειχαν και κατι κυβανικες σημαιες...

από ρ 01/05/2008 10:15 μμ.


Επειδή πολλές μαλακίες έχουν ακουστεί και θα συνεχίζουν να ακούγονται από επίσημα και ανεπίσημα στόματα, επισημαίνω τα εξής. α.Την ιστορία μπροστά στην ΓΣΕΕ την τράβηξε η πρωτοβουλία/ συνέλευση εργατικών συλλογικοτήτων, στεκιών, ομάδων και συντρόφων που έστησαν την μικροφωνική. Το στίγμα της ιστορίας αυτής, ίσως για πρώτη φορά σε ανάλογη περίπτωση, δεν ήταν- ούτε ήθελε να ήταν- ξεκάθαρα πολιτικό. Ήταν και κοινωνικό. Γι'αυτό το λόγο πλαισιώθηκε από εκμεταλλευόμενους και εκμεταλλευόμενες άσχετες με ιδεολογίες. β. Η κοε ουδεμία σχέση είχε με αυτή την ιστορία, αν εξαιρέσουμε κάποιο- μετρημένο στα δάκτυλα- ταξικό κόσμο της που κατέβηκε σαν κομμάτι της προηγούμενης ιστορίας. γ. Η αριστερά-εν συνόλω-έμεινε απαθής, αμήχανη, πιθανόν και εχθρική απέναντι στην συλλογική/ επιθετική πρωτοβουλία που έχουμε ήδη αναφέρει. Η πρωτοβουλία αυτή στράφηκε και ενάντια σε κάθε συνιστώσα της αριστεράς. Υπενθυμίζω δύο συνθήματα που φωνάχτηκαν αρκετές φορές: ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ/ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, και ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟ, ΠΑΤΙΝΙ ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ/ ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. δ. Η όλη ιστορία που έγινε σήμερα τρόμαξε τον συνδικαλισμό εν συνόλω. Δεν ήταν μια ακτιβίστικη μαλακιούλα, ούτε περίπτωση εκτόνωσης. Ήταν άλλη μια εκδήλωση μιας ανταγωνιστικής τάσης εντός του ελληνικού επαναστατικού κινήματος, που με τον καιρό γίνεται(και θα γίνεται)ισχυρότερη. ε. Ταξική αυτοπεποίθηση, ιστορική εμπειρία και χαρά. Αυτά θα φυλάξουμε από την σημερινή μέρα μέσα στην καρδιά και στο μυαλό, όσοι συμμετείχαμε σ'αυτή την φάση. Μας χρειάζονται για αυτά που έρχονται.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License