Καταρχήν πρέπει να πούμε ότι είναι η δεύτερη χρονιά όπου η κυβέρνηση απαγορεύει την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη Πλατεία Ταξίμ.Με απόφαση όμως των συνδικάτων και την συμμετοχή πάνω από 2000 κομμουνιστών , μέλη του TKP προγραμμάτισαν την χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση κόντρα στην τρομοκρατία και την καταστολή.Το συγκροτημένο μπλόκ περίπου 2000 κομμουνιστών έσπασε το αστυνομικό κλοιο που είχε αποκλείσει την πλατεία Ταξίμ.

Πραγματικός στόχος της κυβέρνησης η οποία παρέταξε 30.000 αστυνομικους ήταν όχι μόνο να μη φτάσει η πορεία στην πλατεία Ταξίμ, αλλά και να μην πραγματοποιηθεί καμιά διαδήλωση που θα θύμιζε την Εργατική Πρωτομαγιά. Γι' αυτό και από το πρωί έως τις 10 π.μ., οπότε ήταν προγραμματισμένη η κεντρική προσυγκέντρωση, εξαπολύθηκε ένα ανελέητο κυνηγητό σε βάρος των διαδηλωτών που αποσκοπούσε στο να μη φτάσουν συγκροτημένα στο χώρο της προσυγέντρωσης ή να πλησιάσουν την πλατεία Ταξίμ.

Σαν αποτέλεσμα, χιλιάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν και πάνω από 500 ήταν οι συλλήψεις. Ανάμεσά τους, 130 περίπου μέλη του ΚΚ Τουρκίας, το οποίο μετράει και 30 τραυματίες, ένας από αυτούς με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν με δακρυγόνα ακόμα και σε βάρος διαδηλωτών που πήγαιναν για τις πρώτες βοήθειες στα νοσοκομεία της πόλης. Επίθεση δέχτηκε και η συνδικαλιστική αντιπροσωπεία που το πρωί πήγε να καταθέσει στεφάνι στην πλατεία Ταξίμ.

Τα συνθήματα που αντηχούσαν ήταν ΖΗΤΩ Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!! ΣΚΥΛΟΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ!! και άλλα.

ανταπόκριση από_solidarity_

από . 02/05/2008 11:17 πμ.


από Tar 02/05/2008 11:24 πμ.


post image

Εικόνες:

από Tar 02/05/2008 11:25 πμ.


post image

Εικόνες:

από Tar 02/05/2008 11:26 πμ.


post image

Εικόνες:

...

από Tar 02/05/2008 11:27 πμ.


post image

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License