ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΣΤΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ  ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΡΑΣ-ΕΑΑΚ ΑΡΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΣΠ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΑΠ ΚΑΙ ΠΚΣ ..

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΠΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΙΣ  ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΑΣΥΛΟ , ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ  ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ...ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΙΕΔΙΔΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΑ ΜΜΕ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΗ ΑΣΟΕΕ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ...

ΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΗΧΑΝ Η ΡΑΣ ΕΑΑΚ Η ΑΡΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΣΟΕΕ

από σημερα 07/05/2008 10:28 μμ.


ΤΑ ΜΕΛΗ ΔΕΠ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΣΟ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΠΡΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ  ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣΑΝ ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ 40 ΥΠΕΡΚΑΙ 1 ΚΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ..

ΤΑΜΕΛΗ ΔΕΠ ΤΙΣ ΑΣΟΕΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΣΔΕΠ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ..

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΟΝΟ ΚΟΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΕΝ ΣΤΡΕΦΩΝΤΟΥΣΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΠΡΥΤΑΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

από ΑΙΣΧΟΣ 07/05/2008 11:52 μμ.


Σύλλογος ΔΕΠ ΟΠΑ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Αθήνα 7.5.08
Η ΓΣ του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη συνεδρίαση της 7.5.08 αποφάσισε τα παρακάτω:
Στο ΟΠΑ τα τελευταία χρόνια, όλο και συχνότερα, ομάδες φοιτητών διαλύουν ή απειλούν να διαλύσουν συνεδριάσεις οργάνων του Πανεπιστημίου (όπως είναι η Σύγκλητος ή οι Γενικές Συνελεύσεις Τμημάτων) εάν δεν ικανοποιηθούν οι όροι τους. Τα πρόσφατα επεισόδια (αφαίρεση εξοπλισμού από το γραφείο του Πρύτανη, κατάληψη της Συγκλήτου στη διάρκεια της συνεδρίασης και ομηρία των μελών της, διαλύσεις Γενικών Συνελεύσεων Τμημάτων) αποτελούν την κλιμάκωση των φαινομένων βίας και απειλής βίας.
Για μία ακόμα φορά, η ΓΣ του Συλλόγου των μελών ΔΕΠ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τη νοσηρή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, και υπογραμμίζει ότι τα φαινόμενα βίας ή απειλής βίας αποτελούν ευθεία επίθεση στους δημοκρατικούς θεσμούς και στην ελευθερία γνώμης στο Πανεπιστήμιο.
Θεωρούμε θέμα αρχής ότι κανένα πανεπιστημιακό όργανο δεν μπορεί να συνεδριάζει υπό συνθήκες εκφοβισμού των μελών του. Δεν υφίστανται «πολιτικά» ελαφρυντικά για την παραβίαση της δημοκρατικής νομιμότητας αλλά και του κοινού ποινικού δικαίου στο χώρο του Πανεπιστημίου. Δεν νοούνται πανεπιστημιακοί δάσκαλοι οι οποίοι, προκειμένου να εργαστούν με ασφάλεια, να ανέχονται να δίνουν καθημερινά εξετάσεις για τα φρονήματά τους σε ανεξέλεγκτες ομάδες. Καλούμε όλες τις συνιστώσες της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου να αναλογιστούν τα παραπάνω και να καταδικάσουν απερίφραστα τα φαινόμενα βίας και απειλής βίας. Η ανοχή στη βία οδηγεί σε ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες καταστάσεις.
Ως μέλη ΔΕΠ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το Πανεπιστήμιό μας και τη δημοκρατική νομιμότητα από αυτές τις επιθέσεις.
Για το λόγο αυτό, η ΓΣ του Συλλόγου καλεί τα μέλη της σε διήμερη αποχή από τα διδακτικά τους καθήκοντα τη Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Μαΐου 2008 εκφράζοντας με αυτή την κινητοποίηση την αντίθεση της και την ανησυχία της για τα φαινόμενα βίας που λαμβάνουν χώρα στο ΟΠΑ με ένταση τον τελευταίο καιρό.


ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Τέλος, η ΓΣ εξουσιοδοτεί το ΔΣ του Συλλόγου να κηρύξει αποχή των μελών ΔΕΠ από τα διδακτικά τους καθήκοντα διάρκειας μίας εβδομάδας κάθε φορά που παρατηρείται διάλυση συλλογικού οργάνου του Πανεπιστημίου ή άλλο γεγονός βίας στο μέλλον, και να δημοσιοποιήσει την απόφαση αυτή με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο.

Ο Πρόεδρος

Ο Γραμματέας

Μανόλης Γιακουμάκης

Μάνος Ματσαγγάνης

 

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝΕ ΜΕ ΛΟΚ-ΑΟΥΤ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ.

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠ'ΑΟΡΙΣΤΟΝ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License