Μικροφωνική ενημέρωσης στο Χαλάνδρι και παρέμβαση - διάλυση του δημοτικού συμβουλίου

/

μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δηλαδή την επίσκεψη ανθρώπων της ιδιοκτήριας του κτήματος στην κατάληψη και η απειλή με έξωση, γιατί όπως ειπώθηκε υπάρχει πίεση από τους μπάτσους αλλά και πρόθεση να πουληθεί ο χώρος σε κατασκευαστική εταιρεία για να γίνει μεζονέτες, πραγματοποιήθηκε σήμερα μικροφωνική ενημέρωσης στην πλατεία Χαλανδρίου και παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο.

Πετάχτηκαν μπάζα από τα καμμένα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, σαν την ελάχιστη συμβολική μας πράξη, μετά την κοροϊδία τους που αντί να μαζέψουν τα μπάζα όπως είχαν δηλώσει με όλη την "επισημότητα" στα δημοτικά τους συμβούλια, έστειλαν έγγραφο στην ιδιοκτήτρια ότι αυτή είναι υπεύθυνη να τα μαζέψει και να το φροντίσει μέσα στις επόμενες ημέρες.
Αναγνωρίζοντας έτσι την ιδιοκτήτρια ενός χώρου που διεκδικείται από τους κατοίκους αλλά και το δήμο Χαλανδρίου εδώ και δεκαετίες, ώστε να παραμείνει ελεύθερος.
Υποτίθεται μάλιστα πως ο δήμος έχει κινήσει εκ νέου διαδικασία δέσμευσης του ακινήτου, στα λόγια φυσικά, αφού μόλις πέρσι έχασε μια άλλη δέσμευση του χώρου στα δικαστήρια, γιατί δεν είχε το μετρητό να το πληρώσει, έτσι λέει βέβαια, αλλά η αλήθεια μήπως είναι άλλη?

Φυσικά είναι γνωστός ο ρόλος της δημαρχίας και του συμβουλίου και δεν υπάρχουν αυταπάτες για κανέναν θεσμικό που το μόνο που εξυπηρετούν είναι την τσέπη τους.

Ο χώρος θα παραμείνει ελεύθερος κι αυτοοργανωμένος,
όλοι αυτοί οι κηφήνες θα φύγουν.

Το Πραπόπουλο θα μείνει

70-100 χιλιάδες καταλήψεις... .

από @ 08/05/2008 10:56 μμ.


μπράβο παιδιά!

από ακατάληπτος Κ. 09/05/2008 12:13 πμ.


Ο στόχος της διαμαρτυρίας αυτής ήταν να σταματήσουν τα παιχνίδια και να το χωνέψουν όλοι απαξ δια παντός "ο ΄χώρος του Πραπόπουλου θα μείνει ανοιχτός και αυτοοργανωμένος". Σε τελική ανάλυση στη λογική μιας όξυνσης, ας ξέρουν ότι δεν είμαστε όλοι "κάτι παιδιά, φοιτητές μάλλον" που κάνουν τη φάση τους, αλλά μπορούμε και να θυμώνουμε και να γινόμαστε και απρόβλεπτοι, αν συνεχίσουν να κλιμακώνουν τον πόλεμο.

Κακώς υπάρχει για μένα μια δόση θριαμβολογίας στην από πάνω τοποθέτηση, η διάλυση του δημοτικού συμβουλίου δεν ήταν στόχος. Η διάλυση του δημοτικού συμβουλίου ήταν απόφαση της δημοτικής αρχής. Μόλις πετάχτηκαν τα μπάζα, δηλώθηκε ότι το δημοτικό συμβούλιο διαλύεται. Γιατί;

Είναι πολύ απλό για να χρησιμοποιηθεί ως αφορμή προπαγάνδας στη βάση "αναρχικοι και εν γένει τραμπούκοι διέλυσαν το δημοκρατικό όργανο του δήμου" και να θαφτεί από κάτω όλη η ουσία της υπόθεσης..

Μια χαρά όλα. Θα μπορούσε να έχει προπαγανδιστεί λίγο καλύτερα και υποστηριχθεί σαν ενέργεια λίγο περισσότερο, αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία "ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΑ ΜΠΑΖΑ"

από Tar 09/05/2008 2:57 πμ.Εικόνες:

από .... 09/05/2008 3:24 πμ.


Εκτος απο το προφανη λογο της τρομοκρατησης των καταληψιων, υπαρχει κ ενα δευτερο κερδος για οσους θελουν να πλουτισουν απ την εκμεταλλευση του κτηματος πραποπουλου. Εαν θελουν να το γκρεμισουν  για να φτιαξουν μπετο-νετες(!), για να βγαλουν αδεια κατεδαφισης πρεπει να περασει απο επιτροπη για να εγκρινει την κατεδαφιση του. Πολλα διατηρητεα δεν εχουν κατεδαφιστει επειδη η εκαστοτε επιτροπη δεν εχει εγκρινει την κατεδαφιση, λογω του οτι κρινει το κτιριο ως διατηρητεο. Αν ομως το κτιριο εχει κατεστραμενα μερη (σε αυτα μπορει να συμπεριληφθει κ η κατεστραμμενη στεγη) μπορει να μην χαρακτηριστει ως διατηρητεο κ να επιτραπει η κατεδαφιση του. Προφανως με αυτο το τροπο θελουν να διευκολυνουν κ να νομιμοποιησουν την κατεδαφιση του.  Κ επισης να παρουσιασουν στο κοσμο οτι δεν αξιζει κ τιποτα , "ενα ερειπιο μωρε..."

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License