«Μπουρλότο» στο ΑΤ Αιγάλεω

Κάηκαν πέντε οχήματα της Αστυνομίας και δύο πολιτικά της Ασφάλειας, ενώ που πάλι η ΕΛ.ΑΣ. πιάστηκε στον ύπνο - μόνο ο φρουρός πρόλαβε να πυροβολήσει στον αέρα....

Στόχος εμπρηστών με βόμβες μολότοφ έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής το αστυνομικό τμήμα του Αιγάλεω, στη διασταύρωση των οδών Παπαναστασίου και Κοραή.

Από την εμπρηστική επιδρομή οργανωμένης ομάδας κουκουλοφόρων, που πραγματοποιήθηκε στις 5 τα ξημερώματα, καταστράφηκαν ολοσχερώς πέντε αυτοκίνητα της Αστυνομίας, ενώ ζημιές υπέστησαν ακόμη δύο οχήματα της Ασφάλειας.Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα "Φλόγα".

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία περίπου 15 άτομα έφθασαν στο σημείο με δίκυκλα.

Αφού άφησαν τα μεταφορικά τους μέσα σε μικρή απόσταση από το αστυνομικό τμήμα, πλησίασαν μέσα από ένα παρκάκι και πέταξαν αρχικά βόμβα μολότοφ εναντίον του αστυνομικού φρουρού, ο οποίος πυροβόλησε στον αέρα τρεις φορές για εκφοβισμό.

Ωστόσο οι δράστες δεν πτοήθηκαν και εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβες μολότοφ και γκαζάκια εναντίον των υπηρεσιακών αυτοκινήτων, που ήταν σταθμευμένα έξω από το τμήμα και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Παρά τις έρευνες που ακολούθησαν δεν συνελήφθη κανένας άμεσα. Οι φωτιές σβήστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που έστειλε επί τόπου εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Στη συνέχεια, άγνωστος τηλεφώνησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό και είπε ότι την ευθύνη αναλαμβάνει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση "Φλόγα" και απείλησε ότι εντός 24ωρου θα ακολουθήσει κι άλλο χτύπημα χωρίς να διευκρινίσει το στόχο, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους φυλακισμένους αντιεξουσιαστές.

Έρευνες για την υπόθεση διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.


Και δεύτερη πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα "διεκδικεί" την εμπρηστική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω

Και δεύτερη οργάνωση διεκδικεί την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση, που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω.

Πρόκειται για την πρωτοεμφανιζόμενη "Συμμορία Συνείδησης", η οποία απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα, το μεσημέρι, σε ιστοσελίδα του διαδικτύου.

Στο μήνυμα αναφέρονται οι λόγοι της επίθεσης και διευκρινίζεται ότι οι βομβιστές έφυγαν από τον τόπο του συμβάντος, όχι επειδή φοβήθηκαν τους πυροβολισμούς του αστυνομικού φρουρού, αλλά επειδή έτσι προέβλεπε το σχέδιο, που είχαν καταστρώσει.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η συγκεκριμένη ομάδα και ότι το τηλεφώνημα, που είχε γίνει το πρωΐ, με το οποίο αναλάμβανε την ευθύνη η επίσης πρωτοεμφανιζόμενη "Φλόγα", ήταν φάρσα. Πηγή ΑΠΕ

 

Διπλή... ανάληψη ευθύνης
Παρασκευή, 16.05.08
Μετά την πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα «Φλόγα», η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επιδρομή από οργανωμένη ομάδα κουκουλοφόρων, τα ξημερώματα στο αστυνομικό τμήμα του Αιγάλεω, και δεύτερη οργάνωση διεκδικεί την ευθύνη.

Πρόκειται για την πρωτοεμφανιζόμενη «Συμμορία Συνείδησης», η οποία απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα, το μεσημέρι, σε ιστοσελίδα του διαδικτύου.

Στο μήνυμα αναφέρονται οι λόγοι της επίθεσης και διευκρινίζεται ότι οι βομβιστές έφυγαν από τον τόπο του συμβάντος, όχι επειδή φοβήθηκαν τους πυροβολισμούς του αστυνομικού φρουρού, αλλά επειδή έτσι προέβλεπε το σχέδιο, που είχαν καταστρώσει.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η συγκεκριμένη ομάδα και ότι το τηλεφώνημα, που είχε γίνει το πρωί, με το οποίο αναλάμβανε την ευθύνη η επίσης πρωτοεμφανιζόμενη «Φλόγα», ήταν φάρσα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία περίπου 15 άτομα που έφθασαν στο σημείο με δίκυκλα αφού άφησαν τα μεταφορικά τους μέσα σε μικρή απόσταση από το αστυνομικό τμήμα, πλησίασαν μέσα από ένα παρκάκι και πέταξαν αρχικά βόμβα μολότοφ εναντίον του αστυνομικού φρουρού, ο οποίος πυροβόλησε στον αέρα τρεις φορές για εκφοβισμό. Ωστόσο οι δράστες δεν πτοήθηκαν και εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβες μολότοφ και γκαζάκια εναντίον των υπηρεσιακών αυτοκινήτων, που ήταν σταθμευμένα έξω από το τμήμα.

Από τις φωτιές καταστράφηκαν πέντε περιπολικά και έπαθαν ζημιές άλλα δύο αυτοκίνητα της Ασφάλειας με συμβατικούς αριθμούς κυκλοφορίας, ενώ οι δράστες αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή .

Παρά τις έρευνες που ακολούθησαν μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί κανείς. Οι φωτιές σβήστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που έστειλε επί τόπου εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Έρευνες για την υπόθεση διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

«Καμία μορφή άσκησης βίας δεν είναι αποδεκτή», τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος και πρόσθεσε πως για το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα του Αιγάλεω είναι σαφές ότι η αντίδραση των επιφορτισμένων με την τάξη οργάνων ήταν αυτή που έπρεπε, ώστε αυτοί που οργάνωσαν ή φαίνεται να οργάνωσαν μια πράξη να μην πετύχουν το στόχο τους. Σημείωσε ότι έγινε λελογισμένη χρήση των μέσων που απαιτούνται όταν μια ομάδα προσπαθεί να κάνει αυτό που προσπάθησε και επεσήμανε ότι δεν διακινδύνεψε κανείς.

«Σημασία έχει ότι γίνονται από τις διωκτικές αρχές έρευνες για την ταυτότητα των δραστών. Τέτοια περιστατικά είναι απαράδεκτα»,επεσήμανε ο κ. Αντώναρος, ενώ με αφορμή άλλη ερώτηση είπε ότι οι πολίτες πρέπει να εμπιστεύονται την ΕΛΑΣ και να αισθάνονται ασφαλείς.

«Η χώρα μας είναι μια ασφαλής χώρα. Μη δημιουργούμε εσφαλμένες εντυπώσεις», συμπλήρωσε.
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Και δεύτερη οργάνωση διεκδικεί την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση, που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγάλεω. Πρόκειται για την πρωτοεμφανιζόμενη "Συμμορία Συνείδησης", η οποία απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα, το μεσημέρι, σε ιστοσελίδα του διαδικτύου.

Στο μήνυμα αναφέρονται οι λόγοι της επίθεσης και διευκρινίζεται ότι οι βομβιστές έφυγαν από τον τόπο του συμβάντος, όχι επειδή φοβήθηκαν τους πυροβολισμούς του αστυνομικού φρουρού, αλλά επειδή έτσι προέβλεπε το σχέδιο, που είχαν καταστρώσει.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η συγκεκριμένη ομάδα και ότι το τηλεφώνημα, που είχε γίνει το πρωΐ, με το οποίο αναλάμβανε την ευθύνη η επίσης πρωτοεμφανιζόμενη "Φλόγα", ήταν φάρσα.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License