Ξηλώθηκαν τα κάγκελα στην πύλη Ζωγράφου

έφυγε κ η πόρτα

Σήμερα στις 12+ αρκετός κόσμος από το στέκι κ διάφοροι άλλοι, κυρίως φοιτητές, αλλά και αριστεροί κ ανένταχτοι, μαεύτηκαν έξω από την πύλή Ζωγράφου κ με τροχό ξύλωσαν όλα τα έξτρα κάγκελα που είχε τοποθετήσει η πρυτανεία για να μην μπορεί κανείς να μπαίνει τα βράδυα κ τα σαββατοκύριακα στην πολυτεχνειούπολη. Επίσης ξυλώθηκε κ απαλλωτριώθηκε κ η πόρτα των πεζών οπότε τώρα δεν χρειάζεται να πηδάμε κάγκελα. Κάποιος κόσμος στη συνέχεια πέταξε τα κάγκελα έξω από την είσοδο της πρυτανείας κ το γραφείο του πρύτανη. Όποιος έχει φωτο ας ανεβάσει.

ΥΓ: απέναντι από την πύλη στον δρόμο είχαν μαζευτεί τρεις ασφαλήτες, οι οποίοι έγιναν αντιληπτοί κ έφυγαν, ενώ μια διμοιρία είχε στρατοπεδεύσει έξω από το ΑΤ Ζωγράφος. Φωτογράφος (μάλλον δημοσιογράφος) τράβαγε από κτήριο τον συγκεντρωμένο κόσμο αλλά αποχώρησε όταν μαζεύτηκε κάτω από το διαμέρισμα κόσμος.

Τα κάγκελα επεστράφησαν στους "ιδιοκτήτες τους", την πρυτανεία του ΕΜΠ που εδώ και καιρό με μεθοδεύσεις, απειλές για lock out και κλεισίματα του χώρου του πολυτεχνείου τα Σαββατοκύριακα επιχειρεί να περάσει την νέα πολιτική της για το πώς αντιλαμβάνεται αυτή και οι κυβερνήτες τους χώρους αμφισβήτησης,δράσης.
Μας έχει δώσει δείγματα η "πολιτική" ηγεσία του πολυτεχνείου ότι θα ακολουθήσει πιστά την κατεύθυνση περιορισμού των δημόσιων χώρων, ότι θα επιχειρήσει να "προασπίσει το άσυλο" καταργώντας το στην πράξη αφού επιλέγει να αποκλείσει την πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου αλλά και το πολυτεχνείο στο κέντρο με κάγκελα,κλειδώματα, ακόμα και με περιφρούρηση από αστυνομία.
Η κίνηση αυτή είναι καθαρά συμβολική αλλά επιβαλλόταν από τις συνθήκες που επιχειρεί η πρυτανεία να επιβάλλει στην πρόσβαση και στον έλεγχο μέσα στους χώρους του ασύλου.
Δεν είναι αισθητικό το πρόβλημα των κάγκελων αλλά πολιτικό  και για αυτό το λόγο πρέπει οι συνελεύσεις καταλήψεων που θα γίνουν αυτή τη βδομάδα στο πολυτεχνείο να στηρίξουν τις ενέργειες ενάντια στις μεθοδεύσεις και την διαστρέβλωση της λογικής της χρήσης του χώρου του πολυτεχνείου από την πρυτανεία, με ψηφίσματα και καταδίκη της πολιτικής απονέκρωσης των ελεύθερων χώρων.

Εικόνες:

από freedom to public space 20/05/2008 3:32 μμ.Εικόνες:

από # 20/05/2008 6 μμ.


Μέσα στα άλλα ξηλώθηκε η πύλη για τους πεζούς.
Ε, μέσα σε 2 ώρες κόλλησαν ΝΕΑ κάγκελα στην θέση τους.
Μόλις τώρα ξαναμαζεύτηκαν άτομα και τα ξήλωσαν εκ νέου!
Δεν τα περίμεναν τέτοια αντανακλαστικά :)

από εν@ς 20/05/2008 9:47 μμ.


.

Εικόνες:

από picolo 21/05/2008 6:54 μμ.


Και η ασφάλεια από κοντά

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License