Επέμβαση των ΜΑΤ στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης,

απο ειδησεις

Επέμβαση των ΜΑΤ τα ξημερώματα της Δευτέρας στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, ο οποίος τελεί υπό κατάληψη. Συνολικά συνελήφθησαν πέντε άτομα. Η ΔΕΗ πάντως, προχωρά σε προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος, προκειμένου να αποφευχθεί γενικό μπλακ άουτ.

Επέμβαση των ΜΑΤ στον ΑΗΣ Αγ.Δημητρίου Κοζάνης

Eurokinissi

ΑθήναΕπέμβαση των ΜΑΤ στις 5 το πρωί της Δευτέρας στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, ο οποίος τελεί υπό κατάληψη. Συνολικά συνελήφθησαν έξι άτομα.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο διακοπών ρεύματος, καθώς αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι ταινιόδρομοι λιγνίτη και τέφρας.

Πάντως, οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να εμποδίσουν την επαναλειτουργία των ταινιόδρομων, ενώ στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.


από kosa nostra 02/06/2008 9:56 πμ.


Με τα ΜΑΤ έληξε η κατάληψη του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου
Έξι άτομα συνελήφθησαν


Έξι άτομα, μέλη του Συλλόγου για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου συνελήφθησαν σήμερα από τις δυνάμεις της Αστυνομίας στον χώρο της κατάληψης των ταινιοδρόμων μεταφοράς τέφρας και λιγνίτη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης έγινε μετά τις 5 τα ξημερώματα οπότε και ζητήθηκε σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας να αποχωρήσουν οι παρευρισκόμενοι. Παρουσία εισαγγελέα και χωρίς να προβάλλουν αντίσταση συνελήφθησαν, έξι άτομα αφού αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον χώρο για να επιτραπεί η λειτουργία των ταινιοδρόμων σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας. Στην περιοχή σύμφωνα με πληροφορίες παραμένουν δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ από πλευράς της ΔΕΗ ξεκίνησαν ήδη τεχνικοί έλεγχοι των ταινιοδρόμων για να ξεκινήσει η λειτουργία τους.

από giapraki.com

Εικόνες:

από Maslan 02/06/2008 4:40 μμ.


Ο τρόπος με τον οποίο έληξε η πολυήμερη κατάληψη του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου είναι καταδικαστέος και κοινωνικά απαράδεκτος. Για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση και οι Γερμανοί της RWE έδειξαν το απάνθρωπο πρόσωπό τους, στέλνοντας τα ΜΑΤ για να σπάσουν την κατάληψη. Κι όχι μόνον αυτό. Συνέλαβαν 6 άτομα, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανέργων Ηλίας Τεντζογλίδης, και τους κατάσχεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα για να μην έρθουν σε επαφή με τους υπόλοιπους καταληψίες!!!Ο ταμίας του συλλόγου ανέργων της περιοχής, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή "Κοινωνία ώρα MEGA" εξέφρασε την οργή του για την σύλληψη των 6 καταληψιών και απαίτησε από τα ΜΑΤ να αφήσουν ελεύθερους τους 6 συλληφθέντες. "Σε διαφορετική περίπτωση, θα ξεσηκωθεί όλη η περιοχή. Θα πυρπολήσουμε τον ΑΗΣ με τόνους μαζούτ και εκρηκτικών για να απαλλαγούμε οριστικά άπ' αυτόν τον εφιάλτη!", απείλησε.

Για την ώρα ο κίνδυνος για ένα πιθανό μπλακ άουτ φαίνεται να απομακρύνεται (και το ενδεχόμενο προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος τουλάχιστον για τις επόμενες 3-4 ημέρες), αφού τέθηκε σε λειτουργία ο εφεδρικός ταινόδρομος μεταφοράς λιγνιτικής τέφρας.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License