Ψώνισαν... δωρεάν στη λαϊκή τής Καλλιδρομίου

Ψώνισαν... δωρεάν στη λαϊκή τής Καλλιδρομίου Της ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ


Αυξήσεις εκείνοι; Απαλλοτρίωση αυτοί! Τη δική τους απάντηση στην ακρίβεια έδωσαν περίπου 20 αναρχικοί-αντιεξουσιαστές, στις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου: μπήκαν σε σούπερ μάρκετ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 111-113, στα Εξάρχεια, άδειασαν τα ράφια, γέμισαν τους σάκους τους και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν. Λίγα λεπτά αργότερα, μοίραζαν σε συνταξιούχους, που βρίσκονταν στη λαϊκή αγορά της Καλλιδρομίου, τρόφιμα, απορρυπαντικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.

Το «φθηνά όσο πουθενά» επιβεβαιώθηκε το Σάββατο
Το κείμενο (το οποίο μοίραζαν μαζί με τα τρόφιμα) απαντούσε στα δεκάδες ερωτήματα των ηλικιωμένων, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως κάποιοι τούς έδιναν εντελώς δωρεάν είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία δύσκολα μπορούν να αγοράσουν με τις πενιχρές συντάξεις τους.

Η αρχική αμηχανία αντικαταστάθηκε από χαμόγελα, ενώ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δεν έλειψαν και τα «μπράβο». Στο κείμενο, που υπογράφουν ως «οργισμένοι καταναλωτές», αναφέρουν: «Τον τελευταίο καιρό, είμαστε όλοι μάρτυρες (κυριολεκτικά και μεταφορικά) ενός φαινομένου που ανέκαθεν διέκρινε την τακτική των επιχειρηματιών και των εξουσιαστών γενικότερα. Βασικά προϊόντα να πωλούνται σε απλησίαστες τιμές, επειδή έτσι είναι η "ελεύθερη οικονομία". Η ίδια "ελεύθερη οικονομία" που μας επιβάλλει να χάνουμε τη μισή μας ζωή στα κάτεργα των χώρων εργασίας για 600 ευρώ».

«Βασικά είδη διατροφής, που παράγονται στον τόπο μας, πωλούνται σε διπλάσια σχεδόν τιμή, απ' ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Την ίδια στιγμή, τρόφιμα που βρίσκονται καθημερινά στο πιάτο μας, όπως το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο, εξακολουθούν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα, παρ' όλο που χιλιάδες τόνοι βρέθηκαν μολυσμένοι με ορυκτέλαιο. Κυβέρνηση και υπουργοί μιλούν για μεμονωμένα φαινόμενα κερδοσκόπων, προσπαθώντας με γελοία επικοινωνιακά τρικ (βλέπε δέσμη 41 μέτρων για την ακρίβεια) να κατευνάσουν την κοινωνική οργή. Από κοντά και οι γνωστοί ρουφιάνοι τους (T.V., εφημερίδες) σπεύδουν να σιγοντάρουν ό,τι διατάσσουν τα αφεντικά τους. Από το παιχνίδι δεν λείπουν φυσικά και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, μιλώντας γενικά και αόριστα για ανεξέλεγκτη αγορά, για απομόνωση των κερδοσκόπων και για τη σημασία της καταναλωτικής συνείδησης».

«Επειδή αρνούμαστε να μπούμε σε αυτό το στημένο παιχνίδι, εφαρμόζουμε στην πράξη τη δική μας "δέσμη μέτρων" απέναντι στην ασυδοσία των αφεντικών! Απαλλοτρίωση τώρα (!) των προϊόντων που παράγουμε. Ολα είναι κλεμμένα. Ολα μάς ανήκουν».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 02/06/2008

από ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΙΔΙΑ! 03/06/2008 1:50 μμ.


Η ακρίβεια χτυπιέται με την απαλλοτρίωση... ήταν το σύνθημα των νεαρών που πραγματοποίησαν προχτές την πιο... επαναστατική πράξη κατά της δυσβάστακτης κατάστασης η οποία έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας με τις τιμές που έχουν εκτιναχτεί στα ύψη. Με μια «ληστεία»-διαμαρτυρία περίπου 20 νεαροί αναρχικοί στα Εξάρχεια έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στην αγορά, γεμίζοντας αμηχανία τους αρμόδιους της κυβέρνησης, αλλά και διασκεδάζοντας σε μεγάλο βαθμό όσους παρακολούθησαν την πρωτότυπη «παρέμβασή» τους, έστω και αν ήταν παράνομη. Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου οι νεαροί εισέβαλαν ξαφνικά στο σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη στη διασταύρωση Χαριλάου Τρικούπη και Ισαύρων και, φωνάζοντας συνθήματα κατά της ακρίβειας, όρμησαν στα ράφια με τα τρόφιμα και σε χρόνο-ρεκόρ γέμισαν καρότσια με πράγματα η αξία των οποίων ξεπερνάει τα 4.000 ευρώ. Φέιγ βολάν Φεύγοντας η νεαροί πέταξαν στον δρόμο φέιγ βολάν με το σήμα των αναρχικών που έγραφαν «η ακρίβεια χτυπιέται με την απαλλοτρίωση», αλλά η ιστορία δεν σταματάει εδώ. Οσοι πίστεψαν ότι οι νεαροί με το μεγάλο θράσος πήραν τα τρόφιμα για τον εαυτό τους γελάστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες της επιδρομής στο σούπερ μάρκετ, αμέσως μετά πήγαν στη λαϊκή αγορά στην οδό Καλλιδρομίου και μοίρασαν τα τρόφιμα στον κόσμο. Μέχρι να ενημερωθεί η Αστυνομία και να κινητοποιηθεί οι νεαροί είχαν τελειώσει την «αποστολή» τους και έπιναν καφέ στην πλατεία Εξαρχείων. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είναι βέβαιοι ότι οι δράστες είναι μέλη συγκεκριμένης ομάδας των Εξαρχείων, αλλά μέχρι χθες κανείς δεν είχε δώσει στοιχεία που να μπορούν να στείλουν κάποιον από αυτούς στον εισαγγελέα.

από Jijak Benarojia 03/06/2008 2:55 μμ.


Άντε και στην επαρχία

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License