Γενική απεργία στην Βολιβία

......

Εργάτες πόλης και αγρότες αποφάσισαν κινητοποιήσεις και μπλοκάρισμα των δρόμων με σκοπό να ανατρέψουν την οικονομική ολιγαρχία, και να πιέσουν την κυβέρνηση του Evo Morales να αυξήσει τους μισθούς, να εθνικοποιήσει τις μεταφορές και να κατάσχει ναι να αναδιανέμει τα αγροτικά λατιφούντια που ακόμα ευδοκιμούν στην Βολιβία.

Ξεπερνώντας το εμπόδιο των συνδικαλιστών που πρόσκεινται στην κυβέρνηση , το Εργατικό Κέντρο της Βολιβίας ανακοίνωσε απεργία διαρκείας για τις 16 Ιούνη, συμβάλλοντας έτσι στην απομόνωση των υποκινούμενων από την οικονομική ολιγαρχία κινητοποιήσεων απόσχισης, και βάζοντας την βάση πίεσης προς την κυβέρνηση για την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων που είχε προαγγείλει ο Morales και σκοπό είχαν την καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου των φτωχών Βολιβιανών, αλλά που έως τώρα έχουν μείνει μόνο στα χαρτιά.

Αναφερόμενος στις εξεγέρσεις του 2003 και 2005 που ανέτρεψαν τις τότε νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, ένας από τους ηγέτες του Εργατικού Κέντρου, επεσήμανε ότι τώρα όπως και τότε, η μεγάλη εργατική βάση πρότεινε και απαίτησε την διακήρυξη της Γενικής Απεργίας και την κατάληψη των δρόμων.

«Χρειαζόμαστε και έχουμε την υποστήριξη του λαού για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση που υπάρχει στην χώρα», « το σταμάτημα της ολιγαρχικής συνομωσίας που προετοιμάζει την απόσχιση των ανατολικών επαρχιών, και στον αγώνα μας για μια καλύτερη ζωή για όλους».

Η κυβέρνηση Morales χαρακτήρισε την κίνηση εμπρηστική και ανεύθυνη και αντιπρότεινε έναρξη διαλόγου, κάτι βέβαια που αρνούνται να δεχθούν οι εργαζόμενοι που προετοιμάζουν πυρετώδες την επιτυχία της Γενικής Απεργίας στις

16 του μήνα

http://www.econoticiasbolivia.co

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License