Oι εντιμότατοι εισαγγελείς, η αγία οικογένεια Μητσοτάκη, το ΠΑΣΟΚ και η SIEMENS

Από το blog Αντί

By Factorx | June 7, 2008

Θα τους είδατε έναν έναν φαντάζομαι στα κανάλια να ανταγωνίζονται ποιος θα είναι πιο εξυπηρετικός στον Κυριάκο και την οικογένεια. Μόνο ότι ήταν πλαστά τα τιμολόγια δεν μας είπαν. Παραλίγο να πιστέψουμε ότι η Ζήμενς τον έπιασε κοροΐδο. Και τον έβαλε να πληρώσει 40.000 ευρώ για υλικά που στην Στουρνάρα θα τα έπαιρνε με 5 –6 χιλιάδες. Τον στρίμωξαν τόσο πολύ στις που στο τέλος κοντέψαμε να πιστέψουμε ότι για όλα φταίει η Ζήμενς που δεν τον κυνηγούσε να πληρώσει. Και ύστερα, αφού συνεντευξιάσθηκαν, κατευθύνθηκαν όλοι μαζί, επιβαίνοντες στα πολυτελή SUV τους, στο λαμπερό «Λαγονήσι Ριζόρτ» για να υποβάλουν τα σέβη τους στον κύριο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και την κυρία Μαρίκα Μητσοτάκη που γιόρταζαν τα 55 χρόνια του γάμου τους. Μόνο μια φράση μου έρχεται στο μυαλό παρατηρώντας όλους αυτούς τους μεγαλοδημοσιογράφους και μεγαλορεπόρτερς με τις ευλύγιστες μέσες και τις μεγάλες τσέπες, τους καθ΄ εικόνα και ομοίωση, στο πιο ξεφτιλέ, των διαπλεκόμενων αφεντικών τους: «Η δικτατορία των ασήμαντων». Και ξέρετε γιατί θα τους κερδίσουν κατά κράτος στο τέλος τα μπλογκς; Επειδή είναι προϊόν και της απελπισίας του καθενός από μας.

Topics: Πολιτική Επικαιρότητα | Κανένα Σχόλιο »

“Εθνικοί προμηθευτές” και εθνικοί ηγέτες

By Factorx | June 7, 2008

Εναγκαλισμοί μεσούντος του σκανδάλου της διαφθοράς και των δωροδοκιών.

______________________________________

Πολύ χαίρομαι για την απήχηση που είχε το αποκλειστικό φωτορεπορτάζ μας στο post Όταν όλοι πήγαιναν στην Ζήμενς”. Από τα ενδιαφέροντα στιγμιότυπα στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Ζήμενς , επισημαίνω την θερμή χειραψία του Κ. Μητσοτάκη με τον Φόλκερ Γιουνγκ, που είχε μέχρι την συνταξιοδότησή του την ευθύνη των θυγατρικών της Siemens σε Ελλάδα και Ρωσία. Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, ο Φόλκερ Γιουνγκ εδραίωσε τη θέση της εταιρείας στη Ρωσία και στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, καθιστώντας την Siemens «εθνικό προμηθευτή», ουσιαστικά, των ρωσικών τηλεπικοινωνιών. Περί το μέσον της τρέχουσας δεκαετίας, ο κ. Φόλκερ Γιούνγκ εμφανίζεται και στο ΔΣ της Siemens Hellas, και μάλιστα στη θέση του προέδρου. Λίγο μετά τον βρίσκουμε και στο Δ.Σ. της Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη. Μια από τις πλέον θεαματικές κινήσεις που έκανε η Siemens στη Ρωσία ήταν το 1999, όταν η γερμανική πολυεθνική συνήψε στρατηγική συμμαχία με την ραγδαία αναπτυσσόμενη τότε (και σήμερα μεγάλη δύναμη στον κλάδο της) εταιρεία τηλεπικοινωνιών Sistema. Ως γνωστόν, η Sistema έχει εξαγοράσει και το 51% της Intracom και ο κ. Γιουνγκ φαίνεται ότι ήταν κάποιο είδος συμβούλου για την πρώτη. Πριν από λίγες εβδομάδες εξάλλου αποκαλύφθηκε στη Γερμανία ότι ο κ. Γιούνγκ «κρατούσε και τις σχέσεις της εταιρείας με την μυστική υπηρεσία BND»,που όλοι καταλαβαίνουμε γιατί, ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα για τα συστήματα τηλεπικοινωνιών της Ζήμενς.

Στη δεύτερη φωτογραφία, ο Κ. Μητσοτάκης συνομιλεί θερμώς με τον Χριστοφοράκο και τον φον Πίρερ τον ισχυρό άνδρα της Ζήμενς από το 1997 μέχρι το άνοιγμα των μαύρων ταμείων, τα οποία θεωρούσε ότι «γίνονται για το συνολικό καλό της εταιρείας». Στο παρελθόν το νέο Δ.Σ. της Ζήμενς έχει δηλώσει ότι θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του φον Πίρερ, ζητώντας οικονομικές αποζημιώσεις, καθώς τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι το σκάνδαλο αυτό έχει κοστίσει στην εταιρεία περίπου 1,8 δισ. ευρώ.Επισημαίνουμε τέλος ότι αυτά γίνονται μεσούντος του μεγάλου σκανδάλου στη Γερμανία (οι δικοί μας εισαγγελείς έψαχναν ακόμα) Τι έγραφαν οι σχετικές διαφημιστικές καταχωρήσεις της Ζήμενς που εξηγούν πολλά από την στάση του Τύπου απέναντί της: «Πείτε το τεχνολογία, εξέλιξη στο μέλλον… Πείτε το 100 χρόνια Siemens στην Ελλάδα».

Topics: Πολιτική Επικαιρότητα | Ενα Σχόλιο »

Ο κλοιός κλείνει

By Factorx | June 7, 2008

Το αυριανό πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος

Topics: Πολιτική Επικαιρότητα | 4 Σχόλια »

Όταν η Ζήμενς πλήρωνε για τον Μητσοτάκη

By Factorx | June 7, 2008

«Μίζες με παραστατικά δεν γίνονται», είναι η βασική γραμμή υπεράσπισης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν ξέρω αν του την συνέστησε η Civitas, η κάποιος άλλος μεγαλοδημοσιογράφος, ή δημοσιοσχεσίτης της οικογένειας, αλλά είναι προφανές ότι απευθύνεται στο πλατύ κοινό που συνηθισμένο από άλλες πρακτικές (πάμπερς, βαλίτσες, σακούλες) θα σκεφθεί με το δίκαιό του: «δεν μπορεί να τα έπαιρνε και να του έκοβαν και τιμολόγιο». Ιδού όμως πως καταρρίπτονται τέτοια έωλα επιχειρήματα.

Γράφει σήμερα η «Ε»: «Η Siemens και η φερόμενη ως συνεργαζόμενη μαζί της εταιρεία, η Anadelta, εκδίδουν για πέντε τιμολόγια του Ιουνίου και του Ιουλίου του 2007 πιστωτικά. Δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που όφειλε να πληρώσει (εντός 30 ή 60 ημερών) εμφανίζεται απαλλαγμένος από χρέη 57.000 ευρώ, δίχως φυσικά να έχει πληρώσει. Αυτό συμβαίνει τον Σεπτέμβριο του 2007 και υποδηλώνει πιθανότατα, ότι ο «φίλος» Μ. Χριστοφοράκος προβαίνει σε απόπειρα μιας χονδροειδούς «δωρεάς», η οποία δεν αποδίδει, όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων…».Όμως τα πιστωτικά τιμολόγια, σύμφωνα με τη λογιστική πρακτική και τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων εκδίδονται από μια εταιρεία αποκλειστικά και μόνο: αν ο πελάτης επιστρέφει τα προϊόντα που αγόρασε ή αν ο πελάτης ακυρώνει τη συμφωνία αγοράς και η εταιρεία συναινεί σ’ αυτό. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν συνέβη ούτε το ένα ούτε το άλλο. Άλλωστε, ο ίδιος δήλωσε ότι έκανε προφορική διευθέτηση για την τμηματική αποπληρωμή του χρέους του προς Siemens και τρίτους. Το δε χρέος του εμφανίζεται να αρχίζει να το πληρώνει από τις 14 Ιανουαρίου 2008, δηλαδή οκτώ μήνες μετά την αγορά του εξοπλισμού, πέντε μήνες μετά την απόπειρα εξαφάνισης μέρους του χρέους του και ένα μήνα μετά την αποχώρηση του Μ. Χριστοφοράκου από τη Siemens.

Ύστερα από όλα αυτά τίθενται μερικά πολύ απλά ερωτήματα για να διαπιστωθεί η αλήθεια: Πρώτον, τα πράγματα που υποτίθεται ότι αγόρασε από την Ζήμενς ο κ. Μητσοτάκης τα έχει; Δεύτερον, τα τιμολόγια έχουν καταχωρηθεί στα βιβλία της Ζήμενς; Χρειάζεται μόνο μια ολιγόλεπτη έρευνα για να βρεθεί η απάντηση. Και τότε θα ξέρουμε αν τα τιμολόγια είναι εικονικά («κούφια» όπως τα λένε στην πιάτσα), ή πραγματικά.

Topics: Πολιτική Επικαιρότητα | 8 Σχόλια »

Όταν όλοι πήγαιναν στην Ζήμενς

By Factorx | June 7, 2008

_________________________________________

Στιγμιότυπα από τον εορτασμό των 100 χρόνων της Ζήμενς – που αλλού; - στο Μέγαρο Μουσικής . Διακρίνουμε κατά σειρά, τον κ. Χριστοφοράκο, τον πρώην πρωθυπουργό κ. Τζ. Τζαννετάκη, τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη, τον πρώην υπουργό κ. Τ. Μαντέλη, τον κ. Μητσοτάκη με τον κ. Γιουνγκ της Ζήμενς και της Ιντρακόμ και πολλών άλλων, τον πρώην υπουργό κ. Μάνο, την πρώην πρόεδρο της Βουλής κ. Μπενάκη, τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δούκα.

Με την ευκαιρία ποιος γιος πρώην πρωθυπουργού εργάζεται (ή εργάστηκε) στην Ζήμενς;

Topics: Πολιτική Επικαιρότητα | 10 Σχόλια »

Όπως τον Αλ Καπόνε

By Factorx | June 7, 2008

Θυμάστε την περίπτωση του Αλ Καπόνε; Τον έπιασαν τελικά για φορολογικές παραβάσεις. Πως την πάτησε ο Σωκράτης και μερικοί άλλοι με την «αλήστου μνήμης Στάζι», που έλεγε και ο Ζορμπάς; Οι φοβεροί γραφειοκράτες οι Γερμανοί (είτε κομμουνιστές, είτε ναζί, το ίδιο είναι σ΄ αυτό) κρατούσαν αρχεία για τα πάντα και κατέγραφαν τα πάντα. Κανείς δεν περίμενε ότι θα γκρεμιζόταν κάποτε το Τείχος του Αίσχους. Κάτι τέτοιο βλέπω να γίνεται και με την Ζήμενς. Κανένα από τα εμπλεκόμενα στελέχη της Ζήμενς δεν περίμενε ότι θα τον καλούσαν κάποτε οι εισαγγελείς να δώσει λογαριασμό για τα μαύρα ταμεία. Τώρα έχουν μόνο δυο επιλογές: είτε να παραπεμφθούν και να πάνε μέσα για διασπάθιση πολύτιμου γερμανικού χρήματος, είτε να καρφώσουν τους πολιτικούς που τα έπαιρναν. Γι αυτό και η μαμά Ζήμενς έσπευσε να παράσχει ασυλία σε όσα στελέχη της εμπλέκονται και προσφέρουν στοιχεία για άλλους. Έτσι άρχισαν να βγαίνουν όλα στην φόρα, παρά τις απελπισμένες προσπάθειες του εισαγγελέα να μην δει ούτε να ακουμπήσει τα στοιχεία. Οι εμπλεκόμενοι έχουν πλέον σημείο αναφοράς την αμείλικτη γερμανική δικαιοσύνη που θα τους κυνηγάει μια ζωή και όχι την ελληνική. Κι αυτό δεν έχουν καταλάβει οι υπόλοιποι, οι πολιτικοί. Και θα την πατήσουν.

Πως λέμε ο απροσδιόριστος παράγων στην ιστορία; Ο «factor x»; Όχι εγώ, ο …άλλος. Κάτι τέτοιο πιστεύω ότι γίνεται. Πολλοί πιστεύουν βεβαίως ότι όπως συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις, οι Γερμανοί δεν θα δώσουν στο τέλος τους εμπλεκόμενους πολιτικούς, για να έχουν να παίζουν. Δεν ξέρω, αν θα ισχύσει και τώρα αυτό. Γιατί η Ζήμενς είναι μια πολύ τεράστια εταιρεία και εκτός των άλλων ενδιαφέρονται γι αυτοί και οι Αμερικάνοι (General Dynamics;). Και κυρίως το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση αποδόμησης και τα μεγάλα συμφέροντα (ντόπια και ξένα) ψάχνουν να βρουν τη νέα πολιτική ηγεσία που θα τους εξυπηρετήσει τις επόμενες δεκαετίες. Προσέξτε για παράδειγμα πως παίζει το θέμα η Γιάννα. Και ότι ο Καραμανλής έσπευσε να παρευρεθεί στην εκδήλωσή της στο πολιτικό Μουσείο. Ένα είναι σίγουρο πάντως. Θα γίνει χαμός και θα βγουν όλα τα μαχαίρια. Και ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.

Topics: Πολιτική Επικαιρότητα | 6 Σχόλια »

Ούτε η Μεγαλόχαρη δεν μπορεί να κάνει τίποτα πλέον…

By Factorx | June 7, 2008


______________________________________

Αυτή τη φορά μπορώ να πουλήσω κι εγώ λίγη μούρη (με ντουντούκες πρέπει να βγω κανονικά, αλλά όπως γνωρίζετε είμαι σεμνός και συγκρατούμαι). Γράψαμε πρώτοι για τις χρηματοδοτήσεις των προεκλογικών κέντρων νεαρού πολιτικού; Βγήκαν ύστερα από λίγο τα τιμολόγια του Κυριάκου. Γράψαμε πάλι πρώτοι, πριν από εβδομάδες, για τις περίεργες μπίζνες με real estate στο Αιγαίο; Βγαίνουν τώρα φόρα παρτίδα κι αυτές. Όπως γράφει σήμερα το «Βήμα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προ εξαετίας φέρεται να αγόρασε τμήμα αγροτεμαχίου συνολικής έκτασης 24 στρεμμάτων στην Τήνο, στο οποίο και έχτισε πολυτελή εξοχική κατοικία. Για την αγορά του ακινήτου λέγεται ότι υπήρξε διαμεσολάβηση των υψηλόβαθμων στελεχών της Siemens κ. Μ. Χριστοφοράκου και Δ. Δενδρινού, οι οποίοι, μέσω offshore εταιρείας με έδρα τον Άγιο Βικέντιο, είχαν επιδοθεί σε μπαράζ επενδύσεων στην κτηματαγορά, με πολυάριθμες αγορές ακινήτων τόσο στην Αττική όσο και σε νησιά, Αντίπαρο, στις Σπέτσες και στην Τήνο.

Καθοριστικό ρόλο για την απόκτηση της εξοχικής κατοικίας στο νησί της Μεγαλόχαρης έπαιξε η κυρία Ελένη Δενδρινού, σύζυγος του στελέχους της Siemens, η οποία έλκει την καταγωγή της από την Τήνο. Την περίοδο εκείνη η κυρία Δενδρινού, η οποία κατείχε υψηλόβαθμη θέση στο εν Αθήναις υποκατάστημα της Deutsche Βank, γνωρίστηκε και συνδέθηκε φιλικά με την πρώην σύζυγο του κ. Μητσοτάκη κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Το εξοχικό λέγεται ότι έχει περάσει στην κυριότητα της πρώην συζύγου του βουλευτή της ΝΔ κυρίας, ενώ ακόμη και τώρα γίνονται κατασκευαστικά έργα. Μάλιστα, στις προθέσεις της ιδιοκτήτριας, όπως λένε κτηματομεσίτες του νησιού, είναι να το πουλήσει έναντι υψηλού τιμήματος.

Εκείνο που προβληματίζει τους δικαστές που ερευνούν την υπόθεση είναι τα οικόπεδα που αγόραζαν οι οικογένειες Χριστοφοράκου και Δενδρινού στην Τήνο, την Πάρο και την Αντίπαρο μέσω υπεράκτιων εταιρειών, κυρίως της Mystras Holding (έχει έδρα τον Αγιο Βικέντιο), δικαιούχος της οποίας εμφανίζεται κάποιος ονόματι Μιχαλόπουλος. Η εταιρεία αυτή συνδέεται με την Ελένη Δενδρινού, σύζυγο του στελέχους της εταιρείας ακόμα και σήμερα, και εμφανίζεται να αγοράζει πολλά οικόπεδα σε νησιά, ενώ κάποιοι συσχετίζουν τις αγοραπωλησίες και με «μαύρο» χρήμα.

από Μεγαλόχαρη 08/06/2008 12:52 πμ.


 


Τα οικόπεδα στην Τήνο και η Siemens  
7 Ιουνίου 2008, 22:02


 

Στενές σχέσεις με τον πρώην επικεφαλής της SIEMENS Ελλάς, κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο όπως και με τον Διονύση Δενδρινό (άνθρωπο- κλειδί στην υπόθεση) είχε ο βουλευτής της Β’ Αθηνών Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και εγείρουν τεράστια ερωτηματικά.

Η πρώην σύζυγος του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη κυρία Μάρεβα Μπραμπόφσκι και οι κ. κ Χριστοφοράκος και Δενδρινός αγόρασαν γειτονικές εκτάσεις γης στο νησί της Τήνου. Το 2002 κ. Μάρεβα  Μπραμπόφσκι ( τότε ήταν ακόμη σύζυγος του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη) αγόρασε οκτώ στρέμματα γης στη περιοχή Χαλακιά Αγίου Πέτρου Καρδιανής έναντι ποσού 62.486 ευρώ αντικειμενική αξία( αν και είναι πασίγνωστο ότι η αξία του είναι πολύ μεγαλύτερη).

Στην ίδια περιοχή αγόρασαν αγροτεμάχια ο κ Μιχάλης Χριστοφοράκος και ο κ Διονύσης Δενδρινός, ενώ δύο οικόπεδα αγοράστηκαν από μια off shore εταιρεία με έδρα τον φορολογικό παράδεισο του Αγίου Βικεντίου. Δεν είναι γνωστό όμως ποια ονόματα βρίσκονται πίσω από αυτή την υπεράκτια εταιρεία. Συνολικά στο ίδιο τμήμα της Τήνου αγοράστηκαν το 2002  συνολικά 24, 6 στρέμματα.

Φαίνεται σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ότι η οικογένεια Μητσοτάκη-  Μπραμπόφσκι διατηρούσε πολύ καλές φιλικές σχέσεις με την οικογένεια Δενδρινού καθώς η σύζυγος του κ. Διονύση Δενδρινού ήταν και προϊσταμένη της συζύγου του κ Μητσοτάκη στο παράρτημα της Ντρέζντνερ Μπανκ στην Ελλάδα.

Σιγά σιγά φαίνεται ότι ξετυλίγεται το κουβάρι του σκανδάλου SIEMENS αν και σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η εισαγγελική έρευνα δεν εντοπίζει στοιχεία που να οδηγούν σε άσκηση ποινικών διώξεων.  Εν τούτοις υπάρχουν μια σειρά από καταγγελίες που εμπλέκουν μέλη του πολιτικού συστήματος και επιχειρηματίες οι οποίοι δέχονταν δώρα από την γερμανική εταιρεία.

Όπως γράφει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία οι δικαστικές αρχές ερευνούν τους δικαιούχους μια υπεράκτιας λιβεριανής εταιρείας η οποία εμφανίζεται να δέχεται «δώρα» από τις δύο «ένοχες» εταιρείες της SIEMENS. Σύμφωνα με πληροφορίες της Κ.Ε. στην υπόθεση σχετίζεται επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο ναυτιλιακό τομέα και έχει στενές σχέσεις με πρόσωπα του πολιτικού κόσμου. 

Αυτό πάντως που προκαλεί προβληματισμό είναι η εμφανής αδυναμία των δικαστικών αρχών  να αξιοποιήσουν τα στοιχεία που εμφανίζονται με μορφή χιονοστιβάδας.

Διαβάστε επίσης:

"Βόμβες" από τη Siemens - 07 Ιουνίου 2008, 19.06


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License