τσαβες προς FARC: σταματηστε το ανταρτικο

να σταματησουν το ανταρτικο ζητησε ο Τσαβες απο το FARC

Απελευθέρωση των ομήρων ζητά από τους FARC ο Ούγκο Τσάβες Καράκας


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες κάλεσε τους αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) να σταματήσουν τον ένοπλο αγώνα και να απελευθερώσουν όλους τους ομήρους. Με έκπληξη καλωσόρισε την κίνηση η Κολομβία.

Ο Ούγκο Τσάβες, τον οποίο η Κολομβία κατηγορεί ότι χρηματοδοτεί τις FARC, δήλωσε ότι το κίνημα είναι «εκτός χρόνου» και ότι ο αγώνας τους είναι «παρελθόν».

Στην εβδομαδιαία του ομιλία σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, ο Ούγκο Τσάβες κάλεσε τον νέο ηγέτη των FARC Αλφόνσο Κάνο να απελευθερώσει τους ομήρους.

«Πρόκειται για γέρους, για γυναίκες, για αρρώστους, για στρατιώτες που κρατούνται όμηροι στα βουνά εδώ και 10 χρόνια» είπε.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δήλωσε ότι με τη λήξη του αγώνα θα μπορούσε να ξεκινήσει μια ειρηνευτική διαδικασία ανάμεσα στους αντάρτες και την κυβέρνηση της Κολομβίας.

«Ο ανταρτοπόλεμος είναι παρελθόν» είπε. «Αυτή τη στιγμή στην Λατινική Αμερική, ένα ένοπλο κίνημα ανταρτών είναι εκτός χρόνου» πρόσθεσε.

Η Κολομβία από την πλευρά της εξέφρασε έκπληξη για τις δηλώσεις του Ούγκο Τσάβες, ωστόσο τις καλωσόρισε.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κολομβίας Κάρλος Χόλγκουιν είπε ότι ξαφνιάστηκε από τις δηλώσεις ενός «μεγάλου συμμάχου», όπως χαρακτήρισε τον Τσάβες, των ανταρτών. Πάντως συνέχισε: «Ελπίζω ότι οι FARC θα ακούσουν».

Θεωρείται ότι οι αντάρτες βρίσκονται στο χειρότερό τους σημείο εδώ και χρόνια, μετά τον θάνατο του ιδρυτή και αρχηγού της οργάνωσης Μανουέλ Μαρουλάντα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License