10 Ιουνίου ημέρα της σφαγής του Διστόμου από τους Γερμανούς

Αφιερωμάτα by ___History for working class___

Η σφαγή του Διστόμου

Ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα των Ναζί στην κατεχόμενη Ελλάδα.

Το 1944 γερμανική στρατιωτική φάλαγγα των Ες-Ες ξεκίνησε από τη Λιβαδειά για την Αράχωβα, με σκοπό την εκκαθάριση της περιοχής από τις αντάρτικες δυνάμεις. Στο Δίστομο ενώθηκε με άλλη γερμανική ομάδα που είχε ξεκινήσει από την Άμφισσα και προχώρησαν προς το Στείρι. Οι κάτοικοι έλαβαν εντολή να μην απομακρυνθούν από το χωριό, μέχρι την επιστροφή των γερμανικών δυνάμεων.

Στη θέση Καταβόθρα οι Γερμανοί δέχθηκαν επίθεση από αντάρτες του ΕΛΑΣ. Μετά από σύντομη, αλλά σφοδρή μάχη, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, αφήνοντας στο πεδίο της μάχης 15 νεκρούς και άλλους τόσους τραυματίες. Οι γερμανικές απώλειες ανήλθαν σε 6 νεκρούς και 15 τραυματίες.

Οι Γερμανοί απέδωσαν την επίθεση του ΕΛΑΣ σε ειδοποίηση των κατοίκων του Διστόμου και επέστρεψαν στο χωριό για να εκδικηθούν. Με διαταγή του διοικητή τους, υπολοχαγού Χανς Ζάμπελ, το Δίστομο πυρπολήθηκε και 218 κάτοικοι (114 γυναίκες και 104 άνδρες) εκτελέστηκαν απάνθρωπα. Μεταξύ των νεκρών, 45 παιδιά και έφηβοι και 20 βρέφη.

Η πρωτοφανής θηριωδία έγινε αμέσως γνωστή μέσω του BBC στο εξωτερικό και προκάλεσε την κατακραυγή της διεθνούς κοινής γνώμης. Η Γερμανική Διοίκηση της Αθήνας επέρριψε την ευθύνη αποκλειστικά στους κατοίκους του Διστόμου, επειδή, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της, δεν συμμορφώθηκαν με τις στρατιωτικές εντολές.

Μετά την αποχώρηση των Γερμανών από την Ελλάδα, το Ελληνικό Γραφείο Εγκληματιών Πολέμου μπόρεσε να ανακαλύψει τον υπεύθυνο της Σφαγής, Χανς Ζάμπελ, ο οποίος είχε καταφύγει στο Παρίσι και είχε συλληφθεί. Οι γαλλικές αρχές τον παρέδωσαν στις ελληνικές, οι οποίες τον προφυλάκισαν.

Τον Αύγουστο του 1949 ομολόγησε την έκταση των γερμανικών θηριωδιών στο Δίστομο, αλλά δικαιολογήθηκε ότι εκτελούσε διαταγές ανωτέρων του. Κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής του, ο Ζάμπελ εκδόθηκε προσωρινά στη Δυτική Γερμανία για άλλη υπόθεση, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του.

Να πώς περιγράφει το μακελειό και η V ταξιαρχία του ΕΛΑΣ σε ειδική έκθεσή της: «Σκότωσαν (σ.σ. οι Γερμανοί) αδιάκριτα, γέρους, μωρά, εξαμηνίτικα, γριές, τα παιδιά του σχολείου (όλα στην αίθουσα του σχολείου) κι αυτόν τον παπά. Βρέθηκαν όλες σχεδόν οι γυναίκες σχισμένες με ξίφος ή μαχαίρι από τα γεννητικά τους όργανα μέχρι το στήθος, βρέθηκαν γυναίκες με κομμένους τους μαστούς, ξεκοιλιασμένες με τα παιδιά στην αγκαλιά τους, βρέθηκαν μικρά παιδιά σφαγμένα και ξεκοιλιασμένα και τα έντερα περασμένα στο λαιμό. Του παπά του κόψαν το κεφάλι και το είχαν πεταμένο μακριά από το πτώμα του. Ολόκληρες οικογένειες σφαγιάστηκαν... Ολα τα σπίτια ληστεύτηκαν... Πολλοί κάτοικοι τρελάθηκαν και υπάρχουνε πολλοί τραυματισμένοι...».

Ηταν τόσο φρικιαστικά κι ανείπωτα τα εγκλήματα των ναζί στο Δίστομο, που ακόμα κι αυτοί οι Κουίσλιγκς δεν μπόρεσαν να σιωπήσουν. Θα αναφέρουμε τις αντιδράσεις τους, γιατί αποδεικνύουν το μέγεθος του εγκλήματος των κατακτητών, αλλά και της δικής τους προδοσίας, αφού ακόμη κι υπό αυτές τις συνθήκες ούτε για μια στιγμή δε σκέφτηκαν να παραιτηθούν.

Ο κατοχικός νομάρχης Βοιωτίας Ι. Γεωργόπουλος, με τηλεγράφημά του, στις 12/6/44, προς την κατοχική κυβέρνηση του Ι. Ράλλη, προς άλλες υπηρεσίες και προς την Επιτροπή του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, γνωστοποίησε το απαίσιο τούτο έγκλημα και λίγες μέρες αργότερα, με μακροσκελή εμπιστευτική έκθεσή του προς το κατοχικό υπουργείο Εσωτερικών, περιέγραψε όσα έγιναν με πλήρως αποκαλυπτικό τρόπο. Αναφερόμενος στο μακελειό, υπογράμμιζε ότι «ο σαδισμός είναι χαρακτηρισμός κενός, αν μη αστείος διά την περίπτωση». Κι αναφερόμενος στη δράση των Γερμανών στρατιωτών γράφει: «Δαίμονες εξορμούντες εις καταστροφήν θα ήσαν ολιγώτερον άγριοι και περισσότερον ήπιοι. Ορδαί αγρίων φυλών, άγρια στίφη που ωρμήθησαν από τα απολίτιστα βάθη της Ασίας ή της αφρικανικής ζούγκλας δε θα εξετρέποντο εις τας αιματηράς ωμότητας, εις τη φρικαλέαν τραγωδίαν του Διστόμου». Κάτω από αυτές τις συνθήκες, υποχρεώθηκε ακόμη κι αυτός ο κατοχικός πρωθυπουργός Ι. Ράλλης να προβεί σε παραστάσεις «διαμαρτυρίας» προς τις γερμανικές αρχές κατοχής και, συγκεκριμένα, προς τον στρατηγό Schimana, ζητώντας την τιμωρία των εμπλεκομένων στη σφαγή.

Αφιερωμάτα by ___History for working class___

Η

από Δομβραίνα 13/06/2008 12:42 μμ.


και άλλα κοντινά χωριά είχαν επίσης καεί.

από ΕΛΑΣίτης 13/06/2008 1:44 μμ.


ένα ενδιαφέρον άρθρο από την 58η επέτειος της σφαγής του Διστόμου με κίνηση ακτιβιστών στην Γερμανία

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=15756

από Αντιφασίστας 13/06/2008 1:58 μμ.


στο indy από παλαιότερη κινητοποιήση αντιφαστιστών

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=228859

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ...ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ... Μίλαν Κούντερα.

Σε 800ους Γερμανούς στρατιωτικούς που είχε ασκήσει δίωξη του μεταπολεμικό "Ελληνικό Γραφείο Εγκληματιών Πολέμου " , για την γεννοκτονική δράση τους στην Ελλάδα , που είχε σαν αποτέλεσμα την ισοπέδωση και το κάψιμο 2500 (!) χωριών , 50000 εκτελέσεις μαχητών και αθώων πολιτών και τον θάνατο 300000 ανθρώπων από την πείνα ( λοιμό) τον χειμώνα του 1941 , αλλά και μέχρι το 1945 , ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ! Υπολογίζεται πως εξοντώθηκε το 12 % των Ελλήνων. 8 % απο τις δολοφανίες - εκτελέσεις και την πείνα , αλλά και ένα 4 % απο τις υπολοιπόμενες γεννήσεις που δεν έγιναν , λόγω των ασθενειών και των κακουχιών.

Το 1959 , η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή , υποχρεώθηκε από την "δημοκρατική" Γερμανία ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ - αναστείλει την λειτουργία του Ελληνικού γραφείου εγκληματιών πολέμου ( με προϊστάμενο τον Εισαγγελέα Ι. Τούσση ) και να στείλει τους 800 φακέλους στην "Δικαιοσύνη¨ της τότε Δυτικής Ομοσπονδιακής Γερμανίας , ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟ-ΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΣ , επειδή είναι , τώρα πια είναι "δημοκράτες" ! Παράλληλα η κυβέρνηση Καραμανλή υποχρεώθηκε να ΑΜΝΗΣΤΕΥΣΕΙ και να στείλει τον σε 25 χρόνια καταδικασμένο Μάξ Μέρτεν ( για τις δολοφονίες και την ληστεία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης ) στη Γερμανία ¨για να εκτίσει την ποινή του εκεί !

Η συνέχεια ήταν η "δημοκρατική" Γερμανία ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΟΥΣ (!)ΜΕ "ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΑ" με το ¨ατράνταχτο νομικό επιχείρημα¨ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ( ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΚΥΛΙΑΣΜΑ ΕΓΚΥΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ) ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΝΟΜΙΜΑ "ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ" ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ "ΑΝΤΑΡΤΩΝ" ( ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 50 ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ... ). Ο Καταδικασμένος ( 1958) από Ελληνικό Δικαστήριο ( Στρατοδικείο ) αφέθηκε ελεύθερος και πείρε αποζημίωση και σύνταξη από το Γερμανικό κράτος "για την άδικη μεταχείριση του στην Ελλάδα¨ και πέθανε ¨πλήρης ημερών¨ το 1972 ! , αφού προηγουμένως είχε απαλλαχθεί και αυτός για την δράση του στην Ελλάδα με ¨βούλευμα¨.

Σήμερα κάποιοι "μάγκες" ψάχνουν , βάσει αφηγήσεων και εξομολογήσεων του Μ. Μέρτεν , να βρουν ακόμα τον "θησαυρό των Εβραίων¨ στους βυθούς της Φοινικούντας στη Μεσσηνία...

Το "κερασάκι" στην ιστορία , που αξίζει να το αναφέρουμε , είναι ότι λίγο πριν σταματήσει η Ελλάδα ΜΕ ΝΟΜΟ , τη δίωξη και την φυλάκιση Γερμανών Εγκλ. Πολέμου , και πριν Αμνηστευτεί ο Μ. Μέρτεν , ο τελευταίος μέσω των Γερμανικών Μ.Μ.Ε. ( "Spiegel" , "Hamburger Echo" , 1959-1961 ) είχε καταγγείλει πως " θυμήθηκε κάποιον Κωνσταντίνο Καραμανλή , "δικηγόρο" που συνεργαζότανε με το Γερμανικό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης στην κατάδοση Ελλήνων Αντιστασιακών , και είχε μάλιστα "αποζημιωθεί¨ με ένα κατασχεμένο Εβραϊκό κατάστημα υφασμάτων. ¨Θυμότανε" μάλιστα ο Μ.Μ. ότι υπήρχε και μία "φωτογραφία" που έδειχνε την γυναίκα του τότε Καρμανλικού υπουργού ¨δικαιοσύνης¨ , την περιώνυμη "Δοξούλα¨ Μακρή , να γιορτάζει πρωτοχρονιά του 1943 στο γερμανικό στρατηγείο , όπου ήταν γραμματέας...

Λίγο αργότερα οι δημοσιεύσεις σταμάτησαν (1961) με παράκληση του Γερμανικού ΥΠΕΞ , ¨για να μην βλαφτούν οι φιλικές σχέσεις με την σύμμαχο Ελλάδα¨...


Σταμάτησε όμως και η ¨Αριστερά¨ να αναφέρεται σε αυτά τα γεγονότα , ιδιαίτερα μετά από την ¨μεταπολίτευση¨ ( ¨Καραμανλλήγς η Τανκς ¨ ) για λόγους διαφύλαξης και αποκατάστασης της ¨εθνικής ομοψυχίας¨ και της ¨λήθης στο παρελθόν¨...( Δεν θα μας λέτε εσείς ¨Εαμο-Βούλγαρους¨, δεν θα σας λέμε εμείς ¨Γερμανό-Τσολιάδες¨...).


Για να καταλάβουμε το τι σημαίνει να κλείνει ΑΠΟ ΤΟ 1959 ( ! ) ΤΟ Ελληνικό γραφείο εγκληματιών πολέμου , και να σταματά η εκδίκαση Γερμανών στην Ελλάδα , θα πρέπει να το συγκρίνουμε με το γεγονός ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ , 68 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ " Β΄Π.Π." , λειτουργούν ΑΚΟΜΑ τα αντίστοιχα Γραφεία Ε.Π. στις ΗΠΑ , Γαλλία , Αγγλία , Ιταλία και Αυστραλία ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ , και όπου βρουν κάποιον , ενεργό τότε , Ναζί τον δικάζουν , έστω και εάν είναι 90 -100 χρονών , διότι σύμφωνα με τις διακηρύξεις του ΟΗΕ τα "Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας" δεν παραγράφονται !Αυτή η θλιβερή πραγματικότητα συμπληρώνεται ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ " ΓΕΡΜΑΝΙΚΏΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ - ΚΑΙ ΤΗς ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ Γ΄ΡΑΪΧ ¨. Μιλάμε για ποσά που ξεπερνούν τα 100 διεσεκατομμύρια δολάρια ! Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ αυτή θα αποτελούσε την μοναδική δικαίωση των αγώνων ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΥΣΙΩΝ του Ελληνικού Λαού.


Και όμως η Γερμανία , ασκώντας ιμπεριαλιστική πολιτική , δηλαδή εκβιασμό μεγάλης δύναμης , αρνείται ¨και να συζητήσει¨ για αυτό το θέμα. Και το Ελληνικό πολιτικό προσωπικό της Γερμανίας και των άλλων ιμπεριαλιστικών χωρών ( η ¨πνευματική¨ και οικονομική Ολιγαρχία που κυβερνά τη χώρα )ακολουθεί τις εντολές των ¨συμμάχων¨.

Μπορεί ο Ανδρέας Παπανδρέου , μετά από πολλά χρόνια αβελτηρίας , να αποφάσισε ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ( Μάιος 1995 ) , ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΛΩΣ ΕΠΙΣΗΜΩΣ - ΟΤΙ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗ ΒΟΝΝΗ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ¨ΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΗ¨ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ...¨ ,.
Ο ¨Ευρωπαϊστής¨ όμως , ο συνήθης Κ. Σημίτης , έγραψε και αυτή την πολιτική παρακαταθήκη του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ¨ εκεί που έγραψε και τις άλλες... Διότι σύμφωνα με τους Μάνατζερ του Νέο-Φιλελευθερισμού και του ¨πολιτικού ρεαλισμού¨ , " πρέπει να κοιτάμε μπροστά , και όχι στο παρελθόν ¨ για να κτίσουμε τη ¨δυνατή Ελλάδα¨...


Το Καραγκιοζιλίκι ολοκληρώθηκε από τον Κ. Σημίτη όταν έκανε ανοιχτή παρέμβαση στην Δικαιοσύνη , βάζοντας τον άλλο γερμανοσπουδασμένο υπουργό ¨δικαιοσύνης¨ , Μιχ. Σταθόπουλο , να απαγορέψει την κατάσχεση των ακινήτων του Ινστιτούτου Γκαίτε και της Γερμανικής σχολής , υπέρ της αποζημίωσης των θυμάτων του ΔΙΣΤΟΜΟΥ , με μία αναχρονιστική διάταξη του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας , που λέει πως ο υπουργός δικαιοσύνης μπορεί να αποτρέψει την εκτέλεση μιας δικαστικής απόφασης "όταν διακυβεύονται οι φιλικές σχέσεις με μία χώρα και το επιβάλει το ¨εθνικό¨συμφέρον...
Στη συνέχεια ο ίδιος , ο συνήθης Κ. Σημίτης , ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΒΑΡΕΙΑ ΠΡΑΞΗ ¨ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ¨ δίνοντας , για πρώτη φορά , ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ( 2001 ) ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ , Στέφανου Ματθία , για να προλάβει ο τελευταίος να συγκροτήσει " ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ¨ ( με ¨ειδική" σύνθεση ) με το οποίο θα ανατρέψει ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ο Λ Ο Μ Ε Λ Ε Ι Α Σ του Αρείου Πάγου , που είχε δικαιώσει την απόφαση του Πρωτοδικείου Λειβαβειάς για καταβολή αποζημιώσεων για τα θύματα του ΔΙΣΤΟΜΟΥ , ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ η οποία ζητούσε την ακύρωση της απόφασης ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ "ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΤΕΡΟΔΙΚΙΑΣ" , δηλαδή ότι ένα κράτος ( η Ελλάδα ) δεν μπορεί να δικάσει ένα άλλο κράτος ( τη Γερμανία ) , ακόμα και εάν τα μέλη και τα όργανα του δεύτερου έχουν αδικοπραγήσει στην Επικράτεια του πρώτου ! Το "δίκαιο" που διεκδικούν οι ιμπεριαλιστές δηλαδή. Και έτσι και έγινε επί κυβέρνησης του ¨συνήθη Κ. Σημίτη¨ και των συνεργατών του ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ΑΝΕΤΡΕΨΕ την απόφαση ( που ίδιος είχε μειοψηφήσει )της Ολομέλειας ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΤΟ Ο ΙΔΙΟΣ ( ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΑΘΑΝΑΤΟΙ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΚΑΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" !!! ) ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ "ΕΙΔΙΚΟ" ΜΕ "ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ" "ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ" ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΤΕΡΟΔΙΚΙΑΣ" - ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

Αποτέλεσμα : Η απόφαση του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς , που είχε επιδικάσει
στη Γερμανία την καταβολή 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους κατοίκους του Δίστομου στον σκουπιδοτενεκέ της ¨δυνατής και περήφανης Ελλάδας. Το ίδιο και περίπου 80.000 αγωγές κατά της Γερμανίας που είχαν υποβληθεί από πολίτες σε όλα τα Πρωτοδικεία της Ελλάδας. ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ! Ένα τεράστιο ¨αναχρονιστικό¨, πόσο καλός είναι ο ¨αναχρονισμός σε μια τέτοια περίπτωση ( ! ) ΚΙΝΗΜΑ που έφερε τις πλατιές μάζες αντιμέτωπες με τη μνήμη για τον ρόλο του Γερμανικού ιμπεριαλισμού απέναντι στην Ελλάδα. Μπροστά σε αυτό το Κίνημα ξεσκεπάστηκε η ξενοδουλεία της Ελληνικής άρχουσας τάξης. Ξεσκεπάστηκαν οι δήθεν ¨ισότιμες σχέσεις¨ ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης !ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΝΕΙΔΟΣ - Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ...


'Έλληνες ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ" -"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" ( ΔΕΣ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ " ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ"...) και Ιταλοί επιζώντες από την Ναζιστική θηριωδία προσέφυγαν ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ για την κατάσχεση γερμανικών ακινήτων στην περιοχή του Κόμο . Μόλις στις αρχές Ιουνίου το Ιταλικό ανώτατο δικαστήριο
( αντίστοιχο του Ελληνικου΄Άρειου Πάγου ) ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ "ΕΤΕΡΟΔΙΚΙΑ" ( ΔΙΑΒΑΖΕ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ) και έκανε δεκτές τις προσφυγές - αγωγές τους. Τα Γερμανικά Μ.Μ.Ε. οργιάζουν και απειλούν !
http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,558185,00.html


http://www.sueddeutsche.de/deutschland/artikel/229/178684/?page=16#readcomment

Ναί η Ιταλία έχει Μπερλουσκόνι...Η Ιταλική δικαιοσύνη είναι αστική...Αλλά δεν έχει Κ. Σημίτη , ούτε Στ. Ματθία , ούτε Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλή... Ο Τελευταίος μάλιστα , με τα βαριά πολιτική κληρονομιά απο τον θείο του , πουλά και ξεπουλά ΟΤΕ και ΔΕΗ στις "Πανγερμανικές" Deutsche Telekom και REWE , και δεν τολμά να πεί στη Γερμανία ότι όποιος θέλει δουλειές και επενδύσεις στην Ελλάδα πρέπει πρώτα να πληρώσει αυτά που χρωστάει ! Όπως έκαναν οι ΗΠΑ , το 1999 , για να εγκρίνουν την Κοινοπραξία της Αμερικανικής Crysler , με την Γερμανική Daimler-Benz , ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ -ΣΑΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ - ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ Σ Υ Μ Π Λ Η Ρ Ω Μ Α Τ Ι Κ Ε Σ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ στους Εβραίους της Αμερικής που είχαν επιζήσει απο τα Γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης !
Το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ το 1999 , αντί να πεί στην "Hochtief" , να πληρώσει η Γερμανική κυβέρνηση την κατασκευή του "El Venizelos" , απο αυτά που χρωστάει στον Ελληνικό λαό , της έδωσε και το Managment ξεπουλώντας και τα συμφέροντα "Ολυμπιακής" ( "Τεχνική Βάση" κ.λ.π. ). Διευθύνων Σ'υμβουλος στην "Hochtief" , λέγεται πως είναι ο γιός του Γερμανού αρχιστρατήγου στον Β΄Π.Π. ( "Von Kaitel" ). Ψιλά γράμματα αυτά για τους Έλληνες Κομπραδόρους...


Το "Σπήγκελ" γράφει τελευταία πως η Γερμανική κυβέρνηση σκέπτεται να προσφύγει ¨για αυτή την αδικία¨ της Ιταλικής δικαιοσύνης στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ! Ποιος (;) , η Γερμανία !
Αυτό που θα έπρεπε να κάνει δηλαδή η Ελλάδα , σαν κράτος να προσφύγει στη ΧΑΓΗ για την άρνηση της Γερμανίαςνα καταβάλει Επανορθώσεις-Αποζημιώσεις , και κάθε χώρα που είχε υποστεί την Ναζιστική λεηλασία , για να καταγγείλουν την καταρράκωση του Διεθνούς Δικαίου από την Γερμανία , η οποία αρνήθηκε να ονομασθεί , ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ , η Συνθήκη Γερμανικής Ενοποίησης ( Των 4ων ¨συμμαχικών¨ δυνάμεων + 2 Γερμανιών , 1990 , ) σε "ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ" , αλλά απλά σε " Συνθήκη διακανονισμού των ζητημάτων που αφορούν τη Γερμανία" . ..
Οι Γερμανοί γνώριζαν πως εάν ονομαζότανε " Συνθήκη Ειρήνης" , τότε , σύμφωνα με τις αρχές του ¨Διεθνούς Δικαίου¨ , θα έπρεπε να προβλέπεται και η καταβολή "Πολεμικών Αποζημιώσεων" προς όλες τις χώρες που είχε υπό την κατοχή του το Γ΄Ράϊχ... Πάντα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο η σημερινή Γερμανία είναι ο " νόμιμος " ( και ΑΞΙΟΣ θα πρόσθετα εγώ ) ¨κληρονόμος¨ του Γ' Ράιχ με όλα τα δικαιώματα ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΕΞ΄ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ !


Υ.Γ. Πριν ένα χρόνο , ένα μεσημέρι , πέρναγα με το αυτοκίνητο με την γυναίκα μου τυχαία από το Κολωνάκι. Έξω από την Εκκλησία του Άγίου Διονυσίου είδα παρατεταγμένα πολλά στεφάνια . "Κάποιος μεγάλος" της είπα θα πέθανε. Ναι , μου απάντησε άραγε ποιος να είναι ; Την άλλη μέρα διάβασα στο διαδύκτιο πως "χθες έγινε η κηδεία του γνωστού δικηγόρου Γιάννη Σταμούλη ...". Έμεινα άφωνος. Δεν πρόλαβα να αποχαιρετήσω έναν πράγματι ΑΞΙΟ Έλληνα ΠΟΛΙΤΗ . 'Έναν άξιο επιστήμονα - νομικό που έσωσε την αξιοπρέπεια ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ των αδικαίωτων αγωνιζομένων Ελλήνων. Σαν Νομάρχης Βοιωτίας και δικηγόρος κινητοποίησε του κατοίκους του Δίστομου για την υποβολή αγωγών διεκδίκησης αποζημιώσεων και κέρδισε τη δίκη με τα δυνατά επιστημονικά του επιχειρήματα! Στην συνέχεια προώθησε τις ΔΙΚΑΙΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ στα Γερμανικά ιδρύματα και υπεράσπισε στον Άρειο Πάγο την αρχή ότι δεν διαθέτει η Γερμανία δικαίωμα "Ετεροδικίας" . Παρέθεσε όλη την βιβλιογραφία του σχετικού "Διεθνούς Δικαίου". Δεν μπόρεσε βέβαια να αποτρέψει τις μεθοδεύσεις Κ. Σημίτη -Στ. Ματθία και τις αποφάσεις της πάντα " ανεξάρτητης" " δικαιοσύνης" .
Ταξίδεψε σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Δυτικής Ευρώπης για να μιλήσει για Ολοκαύτωμα των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής . Μίλησε σε σχετικά επιστημονικά συνέδρια Γερμανών αντιφασιστών .

Όμως προδόθηκε και προσωπικά -πολιτικά , σχεδόν εκδικητικά , προφανώς προς ικανοποίηση και της Γερμανίας. Στις επόμενες Νομαρχιακές εκλογές ( 1999 ) το Σημιτικό πολιτικό κατεστημένο φρόντισε να μην εκλεγεί Νομάρχης Βοιωτίας ! Αυτή είναι η Ελλάδα. Τα ίδια δεν έπαθε ο Κολοκοτρώνης και ο Μακρυγιάννης ;;; Κλέφτες , ληστές και απατεώνες δεν τους έβγαλαν ;;;
Αυτό μας έλειπε να υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή της Ελλάδας ένας "εχθρός¨ , ¨αντιγερμανός¨ !

Όμως ο αείμνηστος Γιάννης Σταμούλης προδόθηκε και ΠΟΛΙΤΙΚΑ , με πισώπλατα ¨Αριστερά¨ κτυπήματα. Δεν είναι λίγες οι δηλώσεις κάποιων ¨Αριστερών¨ , που δεν αναφέρω ονομαστικά για να μην βλάψω την "κοινή υπόθεση ¨ σε ένα δίκαιο αίτημα , οι οποίοι δήλωναν πως :
"οι ¨Αριστεροί¨και ¨Δημοκράτες¨ δεν χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους των Ναζιστών ( ! ) - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ¨ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ¨ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΚΑΙΤΕ..."

Τώρα το γεγονός ότι ΟΛΑ τα γερμανικά αριστερά κόμματα και κινήσεις καταγγέλλουν σχεδόν καθημερινά στα έντυπα τους τη δράση των Γερμανικών κρατικών και κομματικών ιδρυμάτων ( Γκαίτε , Φρίντριχ -Έμπερτ , Νάουμαν , Αντενάουερ , Σάϊντλ κ.α. ) σαν προσπάθεια πολιτικής , οικονομικής ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ παρέμβασης στις χώρες του τρίτου κόσμου , όπως ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΙΞΗΣ ΣΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ , δεν παίζει και μεγάλο ρόλο για ορισμένους ¨αριστερούς¨ Έλληνες "aestet" που παλεύουν για τη "συμφιλίωση" , τη ¨λήθη" , την "αγάπη" και το ξεπέρασμα των ¨προκαταλήψεων¨.

Η παρέμβαση μου αυτή αφιερώνεται στη μνήμη του ακούραστου , συνεπή ριζοσπάστη δημοκράτη Γιάννη Σταμούλη , με τον οποίο είχα , στο θέμα αυτό , μια καλή σχέση συνεργασίας και αλληλοσεβασμού , αλλά και στον Αργύρη Σφουντούρη , ένα από τα ορφανά παιδιά που επέζησαν της σφαγής του Διστόμου, μεγάλωσε στη συνέχεια στο ορφανοτροφείο Pestallozi της Ελβετίας , για να ακούσει-διαβάσει , πριν λίγα χρόνια , σε μια επίσημη επιστολή της Γερμανικής κυβέρνησης :
" Συγνώμη , κύριε Σφουντούρη , δεν δικαιούστε αποζημίωση για τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στον Β΄Π.Π. , διότι η δράση των Γερμανικών στρατευμάτων στο χωριό σας , αποτελούσαν …
" νόμιμα στρατιωτικά αντίποινα ¨ για τη δράση ανταρτών..."

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License