εξώσεις στην Αργεντινή

και το εργοστάσιο κεραμικών Zanon απειλείται με έξωση

Σήμερα, 8 Απριλίου, είναι η μέρα που χιλιάδες άτομα απέδειξαν ότι υπερασπίζονται τα όνειρα. Το εργοστάσιο κεραμικών Zanon στην Αργεντινή, που εδώ και ένα χρόνο και μισό λειτουργεί κάτω από εργατικό έλεγχο και απασχολεί περίπου 300 εργάτες, απειλείται ακόμα μία φορά με έξωση. Στο κάλεσμα των εργατών για συμπαράσταση και αλληλεγγύη ανταποκρίθηκαν περίπου 2.500 άτομα, τα οποία συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στο εργοστάσιο με διάθεση μαχητική και αρκετά χαρούμενη.

Και ενώ από το πρωί άρχισε γενική απεργία και μια πορεία από τους κεντρικούς δρόμους της Neuquen προς το εργοστάσιο, ο κόσμος συνεχίζει να καταφτάνει μέχρι και αυτή την ώρα. Πανό στην είσοδο του εργοστασίου υπενθυμίζουν ότι "Το Zanon ανήκει στους Εργάτες". Πλήθος ανθρώπων, σημαιών , γέλιων και οδηγιών προκαλούν κλίμα ενθουσιασμού και δύναμης. Ο ήλιος βγήκε και μια υπέροχη μέρα ξημερώνει στη Neuquen.

"Θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μόνο όταν δεν θα απειλούμαστε από τις εξώσεις. Τώρα πια κινούμαστε προς μια οριστική λύση". Έτσι περιέγραψε την κατάσταση ο Αλεχάντρο Λόπες, μέλος της επιτροπής του Συνδικάτου Κεραμικής και των Εργατών του Zanon.

Και ο δημοσιογράφος Έλιο Μπράτ είπε χαρακτηριστικά : "Η έξωση γεννήθηκε νεκρή".

Η αποφαστικότητα των εργατών και η ανάγκη να διατηρήσουν το εργοστάσιο τους φαίνεται από τα λόγια ενός εργάτη σε μία από τις τελευταίες συνελεύσεις : "Δεν γίνεται να πεθάνουμε από την πείνα, προτιμώ να πεθάνω στο εργοστάσιο υπερασπιζόμενος την δουλειά μας".

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει στην Αργεντινή, όπου τον τελευταίο καιρό συνέχεια πραγματοποιούνται εξώσεις. Το εργοστάσιο Zanon έχει δεχτεί πολλές φορές απειλές και βίαιη καταστολή για να εγκαταλείψει τον αγώνα του, αλλά και η κατάληψη Padelai δέχτηκε σκληρή καταστολή στις 25 Φλεβάρη. Επίσης, τις τελευταίες μέρες ζει υπό απειλή έξωσης και το indymedia argentina (που αυτές τις μέρες κλείνει δύο χρόνια λειτουργίας), το οποίο συστεγάζεται σε μία κατάληψη με την Συνέλευση Lezama Sur.

συνεχής ενημέρωση στο indymedia argentina

από ελπίδα 08/04/2003 7:46 μμ.


αν σας αρέσει η hip hop μουσική πυ λέει "όχι στις εξώσεις"

από ελπίδα 08/04/2003 7:49 μμ.


post image
που συγκεντρώθηκε

Εικόνες:

από ελπίδα 08/04/2003 7:50 μμ.


Πριν από λίγο οι δικηγόροι των εργατών του Zanon ενημερώθηκαν ότι η αστυνομία θα πάει στο εργοστάσιο, αν και ακόμα δεν είναι γνωστό με ποιο σκοπό και ποιά θα είναι τα αποτελέσματα. Παρ'όλα αυτά η κίνηση συνεχίζει να αυξάνεται στο εργοστάσιο και ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται στο εργοστάσιο τώρα φτάνει τις 3.000. Μεταξύ άλλων εκεί βρίσκονται οι Μητέρες της Πλατείς του Μάη, φοιτητές, φεμινιστικές οργανώσεις, νέοι ιθαγενείς mapuche, οργανώσεις δικαιωμάτων κ.α. Συνεχίζει να επικρατεί ηρεμία και σταθερότητα.

από ελπίδα 08/04/2003 7:55 μμ.


post image
από τον συγκεντρωμένο κόσμο έξω από το εργοστάσιο

Εικόνες:

από frosty 09/04/2003 11:20 πμ.


sinexei anametadosei tou ti ginete sto ergostasio se agglika+galika+italika+germanika

από ελπίδα 14/04/2003 4:19 πμ.


post image
το εργοστάσιο

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License