Νεα παρέμβαση σε σούπερ μάρκετ

σήμερα στις 12:30 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο σουπερ μαρκετ Μαρινόπουλος στην οδό Ευδόξου στο Νέο Κόσμο. Η στάση του κόσμου ήταν ενθαρρυντική και υποστηρικτική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι κατά τη διάρκεια της απαλλοτρίωσης, έξω από το κατάστημα μαζεύτηκαν άνθρωποι με τα καροτσάκια τους περιμένοντας τη διανομή των προιόντων.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε στη λαική.

Καθημερινά βιώνουμε έντονα τις συνέπειες της αυξανόμενης ανόδου των τιμών που προωθεί το κεφάλαιο στην κοινωνία, τη στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν στα ίδια πενιχρά επίπεδα, οδηγώντας μας κάτω από τα όρια της επιβίωσης.
 Παράλληλα οι κάθε λογής υπέυθυνοι και ειδικοί, ωρύονται για τη συνεχόμενη άνοδο των τιμών με προτάσεις τύπου "μποικοτάζ" που οδηγούν την ψευδαίσθηση μιας ισχυρής αντίδρασης- απάντησης στο πρόβλημα.
 Επιλέγουμε να αντιδράσουμε αφαιρώντας προιόντα πρώτης ανάγκης από ράφια μεγάλων αλυσίδων super market και διανέμοντάς τα ελέυθερα σε αυτούς που τους ανοίκουν.
 Δεν θεωρούμε την πράξη μας κλοπή, γιατί τα προιόντα αυτά αποτελούν καρπό κάθε δική μας εκμεταλλευόμενης εργασίας και ανοίκουν σε όλους μας.
 Η κίνησή μας αυτή δεν έχει αλτρουιστικό χαρακτήρα, αντ αυτού αποτελεί ένα συμβολισμό με σκοπό την προτροπή του κοινωνικού συνόλου στην αβίαστη, ελεύθερη διακίνηση και χρήση των αγαθών και τη νοητή διαγραφή των ταμείων ξεπερνώντας τα νόμιμα όρια.Για την εξάπλωση της αμφισβήτησης του κράτους και του κεφαλαίου.
  Η επιλογή μας να δράσουμε με τα πρόσωπά μας καλλυμένα δεν αποσκοπεί σε καμία περίπτωση στον εκφοβισμό του κόσμου, αλλά στην προσωπική μας ασφάλεια απέναντι σε αυτύς που θεωρούν την πράξη μας καταδικαστέα.

πρωτοβουλία αναρχικών για την ελεύθερη διακίνηση αγαθών

από !!!!! 30/06/2008 6:14 μμ.


Το ζήτημα είναι να καθιερωθούν τέτοιες κινήσεις και να ξεφύγουμε απο τα κλασσικά(συνέλευση, φυλλάδιο, πορεία), τέτοιες κινήσεις φέρνουν κοντά μας τον κόσμο. Ήδη τρεις απαλλοτριώσεις σε ένα μήνα είναι πολύ καλή προοπτική.
ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΠΙΣΩ ΕΜΠΟΡΟΙ

από σε 1 μηνα 30/06/2008 9:11 μμ.


Ηταν το τεταρτο σουπερ μαρκετ.Εχουν προηγηθει ο Σκλαβενιτης και ο Βεροπουλος με τα DIA.

από wert01gf 01/07/2008 12:37 πμ.


Το πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη ξεπερνά τα 143 δολάρια το βαρέλι.
Ανατιμήσεις στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ, που αυξάνονται έως και 8%.
Νέο ρεκόρ σημειώνει ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, καθώς διαμορφώθηκε στο 4% τον Ιούνιο και είναι πλέον διπλάσιος από το στόχο του 2% που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Περικοπές προσωπικού που θα αγγίζουν τις 17.200 θέσεις εργασίας στη Γερμανία και το εξωτερικό θα κάνει η μητρική Siemens μέχρι το 2010.
Κεφάλαια ύψους 23 δισ. ευρώ «χάθηκαν» από το ελληνικό χρηματιστήριο τον Ιούνιο.

Και ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε..

από !!!! 01/07/2008 3:24 πμ.


απλά εννοούσα 3 φορές(ο βερόπουλος και τα dia ήταν μαζί). Τεσπα. Καλό είναι να περάσει και σε άλλα είδη π.χ. ρούχα , ηλεκτρικά, και να μην είναι μόνο στην αθήνα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License