Απελεύθερωση της Μπετανκούρ ανακοίνωσαν οι κολομβιανές αρχές

Απελεύθερωση της Μπετανκούρ ανακοίνωσαν οι κολομβιανές αρχές


Απελεύθερωση της Μπετανκούρ ανακοίνωσαν οι κολομβιανές αρχές


Η Γαλλο-κολομβιανή πολιτικός Ινγκρίντ Μπετανκούρ, τρεις Αμερικανοί και άλλοι 11 όμηροι απελευθερώθηκαν από άνδρες των κολομβιανών ενόπλων δυνάμεων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος. Πρόκειται για μία σημαντική επιτυχία για την κυβέρνηση του προέδρου Αλβάρο Ουρίμπε, ο οποίος έχει τηρήσει σκληρή γραμμή απέναντι στους αντάρτες και έχει χρησιμοποιήσει δισεκατομμύρια δολάρια από την αμερικανική βοήθεια για να αντιμετωπίσει τις ανταρτικές ομάδες και το οργανωμένο έγκλημα.

Ο υπουργός Άμυνας της Κολομβίας ανακοίνωσε ότι η κατάσταση της υγείας των πρώην ομήρων είναι καλή. Οι 15 πρώην όμηροι κρατούνταν από τους αριστερούς αντάρτες της οργάνωσης FARC σε μυστικά στρατόπεδα στη ζούγκλα, επί χρόνια.

Η επιχείρηση για την απελευθέρωσή τους έγινε σήμερα, στη ζούγκλα της επαρχίας Γουαβιάρε, στη νότια Κολομβία. «Επρόκειτο για μία επιχείρηση χωρίς προηγούμενο. Θα μείνει στην ιστορία για την τόλμη και την αποτελεσματικότητά της», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Άμυνας της Κολομβίας.

«Είναι μια μέρα χαράς, απερίγραπτης χαράς», δήλωσε ο γιός της Ινγκρίντ Μπετανκούρ, Λορένζο Ντελογιέ, μόλις έμαθε τα νέα για την απελευθέρωση της μητέρας του, που έμεινε όμηρος επί έξι χρόνια.

Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ισπανίας έσπευσαν να εκφράσουν την ικανοποίησή τους για την απελευθέρωση των ομήρων και ιδιαιτέρως της Ινγκρίντ Μπετανκουρτ.

Η Μπετανκούρ, πρώην προεδρική υποψήφιος με διπλή υπηκοότητα, απήχθη από τους αντάρτες του FARC το 2002. Οι τρεις Αμερικανοί που απελευθερώθηκαν εργάζονταν για λογαριασμό του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας και είχαν απαχθεί το 2003, όταν το μικρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν έπεσε στη ζούγκλα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License