«Σκηνοθετημένη» η επιχείρηση απελευθέρωσης της Μπετανκούρ, λέει το ελβετικό ραδιόφωνο

Είκοσι εκατ. δολάρια στις FARC

Είκοσι εκατ. δολάρια στις FARC
«Σκηνοθετημένη» η επιχείρηση απελευθέρωσης της Μπετανκούρ, λέει το ελβετικό ραδιόφωνο Η Ίνγκριντ Μπετανκούρ αγκαλιάζει μετά από έξι ολόκληρα χρόνια την κόρη της Μέλανι

Πληροφορίες για σκηνοθετημένη επιχείρηση απελευθέρωσης της Ίνγκριντ Μπετανκούρ και άλλων 14 ομήρων με οικονομικό αντάλλαγμα στους Κολομβιανούς αντάρτες FARC μεταδίδει το ελβετικό ραδιόφωνο, αναφέροντας ότι πίσω από τη συναλλαγή βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες. Επικαλούμενος πηγή «προσκείμενη στα γεγονότα» ο ελβετικός ραδιοφωνικός σταθμός Radio Suisse Romande (RSR) μεταδίδει ότι οι ηγέτες των Ένοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) έλαβαν ποσό που ανέρχεται γύρω στα 20 εκατομμύρια δολάρια για την απελευθέρωση των ομήρων.

«Οι 15 όμηροι στην πραγματικότητα εξαγοράσθηκαν σε υψηλή τιμή και στη συνέχεια σκηνοθετήθηκε η όλη επιχείρηση» μετέδωσε ο δημόσιος ραδιοσταθμός στις μεσημβρινές ειδήσεις του επικαλούμενος «μια πηγή προσκείμενη στα γεγονότα, αξιόπιστη και δοκιμασμένη κατ' επανάληψη αυτά τα τελευταία χρόνια».

Ο ραδιοσταθμός προσθέτει πως οι ΗΠΑ, τρεις πράκτορες των οποίων απελευθερώθηκαν την Τετάρτη, «βρίσκονται πίσω από τη συναλλαγή».

Στην Ελβετία είχε ανατεθεί τα τελευταία χρόνια, μαζί με την Ισπανία και τη Γαλλία, από τον πρόεδρο της Κολομβίας Αλβάρο Ουρίμπε αποστολή μεσολάβησης με τους αντάρτες των FARC.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=916716&lngDtrID=245Ισχυρισμός για λύτρα πίσω από την απελευθέρωση της Μπετανκούρ Οι ηγέτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων Κολομβίας (FARC) πήραν εκατομμύρια δολάρια για να απελευθερώσουν την Ίνγκριντ Μπετανκούρ και τους 14 άλλους ομήρους τους, μετέδωσε ελβετικός ραδιοσταθμός επικαλούμενος πηγή «προσκείμενη στα γεγονότα»

«Οι 15 όμηροι στην πραγματικότητα εξαγοράσθηκαν σε υψηλή τιμή και στη συνέχεια σκηνοθετήθηκε η όλη επιχείρηση», μετέδωσε ο ελβετικός δημόσιος ραδιοσταθμός RSR στις μεσημβρινές

ειδήσεις του επικαλούμενος «μια πηγή προσκείμενη στα γεγονότα, αξιόπιστη και δοκιμασμένη κατ' επανάληψη αυτά τα τελευταία χρόνια».

Στην Ελβετία είχε ανατεθεί τα τελευταία χρόνια, μαζί με την Ισπανία και τη Γαλλία, από τον πρόεδρο της Κολομβίας Άλβαρο Ουρίμπε, μια αποστολή μεσολάβησης με τη FARC.

Περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια καταβλήθηκαν στους απαγωγείς,

διαβεβαίωσε ο RSR, διευκρινίζοντας πως οι ΗΠΑ, τρεις πράκτορες των οποίων απελευθερώθηκαν την Τετάρτη, «βρίσκονται πίσω από τη συναλλαγή».

Σύμφωνα με τον RSR, η σύζυγος ενός από τους φρουρούς των ομήρων ήταν αυτή που χρησίμευσε ως o άνθρωπος που μεσολάβησε για τη συναλλαγή αφού συνελήφθη από τον κολομβιανό στρατό. Όταν επέστρεψε στους κόλπους των FARC,

κατάφερε τον σύζυγό της να αλλάξει στρατόπεδο, εξήγησε ο ραδιοσταθμός.

Η «σκηνοθεσία» της απελευθέρωσης των ομήρων επιτρέπει, σύμφωνα με το ελβετικό ραδιόφωνο, στον πρόεδρο Ουρίμπε «να παραμείνει εντός της γραμμής του που αποκλείει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τους αντάρτες όσο δεν απελευθερώνονται οι όμηροι».

Σύμφωνα με τον RSR, «η επιτυχία αυτή ενισχύει τον Ουρίμπε», ο οποίος έχει ζητήσει να πραγματοποιηθούν πρόωρες προεδρικές εκλογές.

Ο υπουργός Άμυνας της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος εξήγησε την Τετάρτη πως η απελευθέρωση των ομήρων υπήρξε καρπός της διείσδυσης ενός πράκτορα των υπηρεσιών πληροφοριών στους κόλπους της ηγεσίας της αντάρτικης οργάνωσης.

Ο στρατιωτικός αυτός κατάφερε να συγκεντρώσει τους 15 ομήρους (την Ίνγκριντ Μπετανκούρ, τρεις Αμερικανούς και ένδεκα Κολομβιανούς), οι οποίοι κρατούνταν ως τότε χωριστά σε τρεις ομάδες,

στο ίδιο μέρος από το οποίο τους παρέλαβε ένα ελικόπτερο του κολομβιανού στρατού με πρόσχημα ότι θα τους παραδώσει στον αρχηγό των FARC Αλφόνσο Κάνο, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_04/07/2008_239693


Οι ηγέτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) πήραν εκατομμύρια δολάρια για να απελευθερώσουν την όμηρό τους Ίνγκριντ Μπετανκούρ και τους 14 άλλους ομήρους τους, μετέδωσε σήμερα ο ελβετικός ραδιοσταθμός Radio Suisse Romande (RSR) επικαλούμενος μια πηγή "προσκείμενη στα γεγονότα".

"Οι 15 όμηροι στην πραγματικότητα εξαγοράσθηκαν σε υψηλή τιμή και στη συνέχεια σκηνοθετήθηκε η όλη επιχείρηση", μετέδωσε ο δημόσιος αυτός ραδιοσταθμός στις μεσημβρινές ειδήσεις του επικαλούμενος "μια πηγή προσκείμενη στα γεγονότα, αξιόπιστη και δοκιμασμένη κατ' επανάληψη αυτά τα τελευταία χρόνια".

Στην Ελβετία είχε ανατεθεί τα τελευταία χρόνια, μαζί με την Ισπανία και τη Γαλλία, από τον πρόεδρο της Κολομβίας Άλβαρο Ουρίμπε, μια αποστολή μεσολάβησης με τη FARC.

Περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια καταβλήθηκαν στους απαγωγείς, διαβεβαίωσε ο RSR, διευκρινίζοντας πως οι ΗΠΑ, τρεις πράκτορες των οποίων απελευθερώθηκαν την Τετάρτη, "βρίσκονται πίσω από τη συναλλαγή".

Σύμφωνα με τον RSR, η σύζυγος ενός από τους φρουρούς των ομήρων ήταν αυτή που χρησίμευσε ως ενδιάμεση για τη συναλλαγή αφού συνελήφθη από τον κολομβιανό στρατό. Όταν επέστρεψε στους κόλπους των FARC, κατάφερε τον σύζυγό της να αλλάξει στρατόπεδο, εξήγησε ο ραδιοσταθμός.

Η "σκηνοθεσία" της απελευθέρωσης των ομήρων επιτρέπει, σύμφωνα με το ελβετικό ραδιόφωνο, στον πρόεδρο Ουρίμπε "να παραμείνει εντός της γραμμής του που αποκλείει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τους αντάρτες όσο δεν απελευθερώνονται οι όμηροι".

Σύμφωνα με τον RSR, "η επιτυχία αυτή ενισχύει τον Ουρίμπε", ο οποίος έχει ζητήσει να πραγματοποιηθούν πρόωρες προεδρικές εκλογές.

Ο υπουργός Άμυνας της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος εξήγησε την Τετάρτη πως η απελευθέρωση των ομήρων υπήρξε καρπός της διείσδυσης ενός πράκτορα των υπηρεσιών πληροφοριών στους κόλπους της ηγεσίας της ανταρτικής οργάνωσης.

Ο στρατιωτικός αυτός κατάφερε να συγκεντρώσει τους 15 ομήρους (την Ίνγκριντ Μπετανκούρ, τρεις Αμερικανούς και ένδεκα Κολομβιανούς), οι οποίοι κρατούνταν ως τότε χωριστά σε τρεις ομάδες, στο ίδιο μέρος από το οποίο τους παρέλαβε ένα ελικόπτερο του κολομβιανού στρατού με πρόσχημα ότι θα τους παραδώσει στον αρχηγό των FARC Αλφόνσο Κάνο, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11411&subid=2&tag=8470&pubid=995794

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License