Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων

Εκρήξεις σημειώθηκαν από τις 3.25 έως τις 4.10 τα ξημερώματα με στόχο δύο τράπεζες και μια ιδιωτική εταιρία

Εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης σε δύο τράπεζες και μια εταιρία. Εμπρηστική επίθεση δέχθηκε και παράρτημα του Υπουργείου Πολιτισμού την Δευτέρα το βράδυ στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα στις 3.25 τα ξημερώματα έκρηξη συνέβη σε υποκατάστημα της ALPHA BANK που βρίσκεται στην οδό Πρωτεσίλαου στο Ίλιον.

Έξω από την είσοδο του υποκαταστήματος βρέθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός από γκαζάκια.

Αργότερα στις 4.10 έκρηξη σημειώθηκε και υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Ιωνίας και Χαριλάου Τρικούπη στον Άλιμο.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές και σε μία ιδιωτική εταιρία που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την τράπεζα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν αποκλείεται ο στόχος των δραστών να ήταν η εταιρία.

Εμπρηστική επίθεση δέχθηκε και το παράρτημα του Υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Πλαπούτα, στα Εξάρχεια, το οποίο χτύπησαν την Δευτέρα το βράδυ άγνωστοι με μολότοφ.

var nColorScheme=1; var nFontSize=12; var initialBack=document.all.arttext.style.backgroundColor; var initialFor=document.all.arttext.style.color; -->

...

από ... 08/07/2008 6:40 μμ.
Εκρήξεις σε τράπεζες τη νύχτα8 Ιουλίου 2008, 06:03


Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στην Αθήνα τα ξημερώματα τις Τρίτης. Η πρώτη έκρηξη συνέβη στις 3:25 τα ξημερώματα σε υποκατάστημα της ALPHA BANK που βρίσκεται στην οδό Πρωτεσιλάου στο Ίλιον.

Άγνωστοι τοποθέτησαν στην είσοδο του υποκαταστήματος αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια, προκαλώντας έτσι μεγάλες υλικές ζημιές.

Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε περίπου μία ώρα αργότερα, στις 4:10, σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Ιωνίας και Χαριλάου Τρικούπη στον Άλιμο.

Οι άγνωστοι δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσαν την πυρκαγιά με εύφλεκτο υλικό, με αποτέλεσμα να υποστεί πολύ σοβαρές υλικές ζημιές το υποκατάστημα. Μία ιδιωτική εταιρία που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την τράπεζα σε απόσταση περίπου 50 μέτρων,"χτυπήθηκε" από τους δράστες, ενώ σύμφωνα με τις αρχές πρόκειται μάλλον για "διπλό χτύπημα" και εκτιμάται πως στόχος των δραστών ήταν και η εταιρία.

Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση και έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

από ... 08/07/2008 6:47 μμ.
Επίθεση σε κτήριο του Υπ. Πολιτισμού8 Ιουλίου 2008, 00:15


Επίθεση με πέτρες και γκαζάκια σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε παράρτημα του υπουργείου Πολιτισμού που βρίσκεται στην οδό Πλαπούτα 45 στα Εξάρχεια.

Ομάδα από 15 κουκουλοφόρους, έσπασε την είσοδο με βαριοπούλα, έβαλε γκαζάκια και άναψε φωτιά στον ισόγειο χώρο του κτηρίου προξενώντας σοβαρές υλικές ζημιές.  Το κτήριο δεν είχε φύλακα.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License