Κολομβία: Νεκροί 20 αντάρτες σε βομβαρδισμό

Η πολεμική αεροπορία της Κολομβίας βομβάρδισε στρατόπεδο ανταρτών,

Κολομβία: Νεκροί 20 αντάρτες σε βομβαρδισμό
Πέμπτη, 24.07.08
Η πολεμική αεροπορία της Κολομβίας βομβάρδισε στρατόπεδο ανταρτών, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 μαχητές της αριστερής οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας, ή FARC, υποστήριξε η κυβέρνηση της χώρας χθες Τετάρτη.

Η επίθεση ήταν η αιματηρότερη εναντίον των μελών της οργάνωσης από τον Μάρτιο, όταν έγινε έφοδος σε βάση στη ζούγκλα, που βρισκόταν εντός του εδάφους του Ισημερινού, στην οποία βρήκε το θάνατο το ηγετικό στέλεχος των FARC Ραούλ Ρέγιες.

Ο βομβαρδισμός σημειώθηκε την Κυριακή, και κατόπιν αστυνομικοί κατέσχεσαν μεγάλες ποσότητες όπλων και εκρηκτικών των ανταρτών στην ορεινή νοτιοδυτική επαρχία Κάουκα, σύμφωνα με ανακοινωθέν της συντηρητικής κυβέρνησης του προέδρου Άλβαρο Ουρίμπε.

«Επρόκειτο για ένα εξαιρετικά ενεργό μέτωπο των ανταρτών που είχε αναμιχθεί στην ανατίναξη πυλώνων ηλεκτροδότησης και απειλούσε αμάχους στην Κάουκα. Η καταστροφή του στρατοπέδου θα τους πλήξει», εκτίμησε ο Σέζαρ Ρεστρέπο, αναλυτής σε think-tank στην Μπογοτά

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License