Παραγωγικός χρόνος εργασίας, ΕΕ και First Call

Ένα σοκαριστικό και αποκαλυπτικό άρθρο από το Ριζοσπάστη. Σοκαριστικό γιατί πλέον η ασυδοσία της εργοδοσίας είναι πλέον πέρα από κάθε όριο και αποκαλυπτικό για τους ερωτευμένους με την "Ενωμένη Ευρώπη"...

«Σπάει» το χρόνο εργασίας για να επεκτείνει την απλήρωτη δουλειά

Στα πρότυπα όσων αποφάσισαν οι υπουργοί Απασχόλησης της ΕΕ για «ενεργό» και «ανενεργό» περίοδο, η εργοδοσία απαιτεί από τους εργαζόμενους να αναπληρώσουν ό,τι αυτή θεωρεί «μη παραγωγικό» χρόνο δουλειάς!Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι στην απόφαση των υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ, που στη Σύνοδο του περασμένου Ιούνη (9-10/7) αποφάσισαν το «σπάσιμο» του χρόνου εργασίας σε «ενεργό» και «ανενεργό» περίοδο, με τη δεύτερη να ορίζεται σαν «μη εργάσιμος» και άρα απλήρωτος χρόνος εργασίας, οι εργοδότες έστησαν κιόλας χορό στην πλάτη των εργαζομένων, επιδιώκοντας την εφαρμογή της αντιδραστικής ευρωενωσιακής οδηγίας, πριν ακόμα αυτή ολοκληρωθεί και τυπικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εταιρεία «First Call», η οποία προσφέρει υπηρεσίες «διαχείρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών πελατών» σε τράπεζες. «Κυνηγάει», δηλαδή, όσους μεροκαματιάρηδες είναι χρεωμένοι στις τράπεζες ή σε άλλες επιχειρήσεις και καθυστερούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Στην πλειοψηφία τους, οι περίπου 180 εργαζόμενοι στην εταιρεία είναι νέοι σε ηλικία, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το νεοϊδρυθέν Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής, η εργοδοσία ενημέρωσε γραπτά το σύνολο των εργαζομένων ότι θέτει σε εφαρμογή ένα νέο σύστημα ωρομέτρησης, βάσει του οποίου θα διακρίνει το χρόνο εργασίας σε «παραγωγικό» και «μη παραγωγικό».

Στο πλαίσιο της ίδιας ενημέρωσης, η εταιρεία εξήγησε ότι ο «μη παραγωγικός» χρόνος που καταμετρά σε κάθε εργαζόμενο θα πρέπει να αναπληρώνεται με ίσο χρόνο δουλειάς, διαφορετικά κάθε μήνα θα περικόπτεται ανάλογα ο μισθός του υπαλλήλου! Προς επίρρωση μάλιστα των παραπάνω, η εταιρεία, με εξώδικη ειδοποίηση, ενημέρωσε εργαζόμενη που αντέδρασε στις άθλιες μεθοδεύσεις ότι προχωράει σε περικοπή 200 ευρώ από το μισθό της, σε εφαρμογή του μέτρου για το «μη παραγωγικό χρόνο» και με τη δικαιολογία ότι καθυστερούσε στη δουλειά της.

Μετράνε ακόμα και το λεπτό!
Ο όρος «παραγωγικός χρόνος εργασίας» δίνει και παίρνει στο εξώδικο, με το οποίοη εταιρεία ενημερώνει εργαζόμενο ότι του κόβει μέρος του μισθού επειδή δεν υπήρξε συνεπής στο νέο «σύστημα ωρομέτρησης»!
Και αν η επίθεση της «First Call» στον εργάσιμο χρόνο αποτελεί πρόκληση για όλη την εργατική τάξη, τα «κριτήρια» που θέτει η εργοδοσία στο νέο σύστημα ωρομέτρησης για τη διάκριση του χρόνου εργασίας σε «παραγωγικό» και μη, δείχνει τις συνθήκες Μεσαίωνα που το κεφάλαιο στο σύνολό του επιδιώκει να δημιουργήσει για τους εργαζόμενους, με την αξιοποίηση της ευρωενωσιακής νομοθεσίας, που με ευθύνη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου γίνεται ολοένα και πιο αντιδραστική.

Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων, «μη παραγωγικός» λογίζεται, ανάμεσα σε άλλα, η υπέρβαση του μέγιστου χρονικού ορίου που ορίζει η εταιρεία στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των εργαζομένων με τους πελάτες! Δηλαδή, αν η εργοδοσία θέσει σαν όριο - για παράδειγμα - τα τρία λεπτά, στη διάρκεια των οποίων ο υπάλληλος θα πρέπει τηλεφωνικά να «πείσει» τον πελάτη να πληρώσει τις οφειλές του προς την τράπεζα και η συνομιλία τους διαρκέσει περισσότερο, τότε ο επιπλέον χρόνος θεωρείται «μη παραγωγικός» και θα πρέπει να αναπληρωθεί από τον εργαζόμενο ή να αφαιρεθεί από το μισθό του!

Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι η εργοδοσία θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να καθορίζει παρόμοια «κριτήρια» για τον υπολογισμό του «μη παραγωγικού χρόνου» και να ξεπατώνει έτσι τους εργάτες στη δουλειά, αυξάνοντας κατά το δοκούν το απλήρωτο μέρος του χρόνου εργασίας.

Απευθείας από την ΕΕ

Οι όροι «παραγωγικός» και «μη παραγωγικός» χρόνος εργασίας ταυτίζονται απόλυτα με την «ενεργό» και «ανενεργό» περίοδο του χρόνου εργασίας, που έχει καθιερώσει στην ορολογία της η ΕΕ του κεφαλαίου, με τη σύμπραξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την ανοχή του ΣΥΝ όπου αυτό χρειάστηκε, όπως για παράδειγμα στην ψηφοφορία των τροπολογιών κατά τη συζήτηση της Εκθεσης Σέρκας το 2005. Πρόκειται για την έκθεση πάνω στην οποία οι δυνάμεις του κεφαλαίου στηρίζουν την προωθούμενη επίθεση στο χρόνο εργασίας, μέρος της οποίας αποτελεί και η πρόσφατη απόφαση των υπουργών Απασχόλησης.

Το παράδειγμα της «First Call» έρχεται ακόμα να επιβεβαιώσει ότι οι δημαγωγικές «εγγυήσεις» που εμφάνισε στους Ελληνες εργαζόμενους η Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, ισχυριζόμενη μετά τη Σύνοδο του περασμένου Ιούνη ότι διαφοροποιήθηκε από τους ομολόγους της στο ζήτημα της οργάνωσης του χρόνου εργασίας, αποτελούν απροκάλυπτη κοροϊδία, αφού το ξεθεμελίωμα κάθε έννοιας σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας προχωράει με τη σφραγίδα της ΝΔ, στη βάση όσων ψήφισε και το ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο και όσο βρισκόταν στην κυβέρνηση.


 Η ΠΕΤΡΑΛΙΑ τους πλήρωνε κιολας να κανουν ΣΥΝΕΔΡΙΑ για την ισότητα !!! ΗΜΑΡΤΟΝ πια !!!!!!!!!!

------------------------------------------------------------

H First Call για ισότητα ευκαιριών
Με επιτυχία, και εντός του συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος, εξελίσσεται, στην First Call, το έργο «Θετικές Δράσεις για την Ισότητα Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών στις Μικρομεσαίες και Μεγάλες Επιχειρήσεις», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Μέτρου 5.1, του Ε.Π. «Απασχόληση & Επαγγελματική Κατάρτιση» του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (Γενική Γραμματεία Ισότητας) και συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ και εθνικούς πόρους.

Η First Call υλοποίησε δράσεις κατάρτισης και υλοποιεί δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας, ευαισθητοποίησης - ενημέρωσης και τηλε-εργασίας, που θα ωφελήσουν άμεσα ή έμμεσα 52 εργαζόμενες.

Στόχος των παραπάνω δράσεων είναι η βελτίωση της θέσης των εργαζομένων γυναικών στην επιχείρηση, η εφαρμογή της αρχής της ισότητας των δύο φύλων και ο επιτυχής συνδυασμός της επαγγελματικής και της οικογενειακής ζωής.

Η Amacon EQI είναι o σύμβουλος υποστήριξης στην
υλοποίηση αυτών των δράσεων.


Πληροφορίες:
Τηλ : 210/3713700
Fax : 210/3713800
Website : www.firstcall.gr
Email : info@firstcall.gr
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> cm_GetDate();--> Τρίτη, 5 Αυγούστου 2008 

--> Παραβιάζουν τη νομιμότητα οι εισπρακτικές εταιρείες, λέει ο Συνήγορος του Καταναλωτή (1/11/07)
Αθήνα 1.11.2007, 13:53
Αναλυτικά στοιχεία για τη δράση εισπρακτικών εταιρειών, στις οποίες καταφεύγουν οι προμηθευτές (κυρίως τράπεζες, αλλά και εμπορικά καταστήματα, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, κ.ά.) για την είσπραξη οφειλόμενων χρηματικών ποσών, παρέδωσε ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Γιάννης Αδαμόπουλος, στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Δημήτρη Παξινό, και στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας, κ. Ευθύμιο Πρεκετέ.

Τα στοιχεία που κατατέθηκαν αποτελούν προϊόν εκτεταμένης έρευνας της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Καταναλωτή» κατόπιν ενδελεχούς μελέτης και αξιολόγησης των σχετικών αναφορών που υποβλήθηκαν από πολίτες - καταναλωτές, σε συνδυασμό με την πραγματοποίηση αυτεπάγγελτης διερεύνησης της νομιμότητας και των διαδικασιών είσπραξης επιχειρηματικών απαιτήσεων που ακολουθούν οι εν λόγω εταιρείες για λογαριασμό των πελατών τους.

Η κύρια διαπίστωση που προκύπτει από την έρευνα που διεξήγαγε η Αρχή είναι ότι οι εταιρείες είσπραξης χρεών δεν είναι δικηγορικές, αλλά κατ’ ουσία κερδοσκοπικές, εμπορικές εταιρείες, οι δε μέθοδοι είσπραξης και εκτέλεσης που ακολουθούν συνεπάγονται την υπέρβαση των ορίων της νομιμότητας.

Ειδικότερα, η εκ μέρους των εταιρειών αυτών ανάληψη ενεργειών είσπραξης απαιτήσεων και αναγκαστικής εκτέλεσης, καθώς και η αόριστη προσαύξηση των οφειλών με «έξοδα είσπραξης», τα οποία εισπράττονται από αυτές απευθείας από τους πελάτες, ενώ η συμβατική τους σχέση υπάρχει μόνο με τους προμηθευτές, είναι παράνομη. Παράλληλα, η είσπραξη απαιτήσεων από τέτοιες εταιρείες συνιστά αντιποίηση του δικηγορικού λειτουργήματος και θίγει τις θεσμοθετημένες από την Πολιτεία και τους νόμους αποκλειστικές αρμοδιότητες δικηγόρων και δικαστικών επιμελητών.

Όπως δήλωσε ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Γιάννης Αδαμόπουλος, για τις μεθόδους και τις διαδικασίες που ακολουθούν οι εισπρακτικές εταιρείες για την είσπραξη οφειλών, διαπιστώνονται τα ακόλουθα:

1. Οι επιχειρηματικές απαιτήσεις των προμηθευτών έναντι οφειλετών τους απλώς ανατίθενται, μέσω συμβάσεων έργου, στις εισπρακτικές εταιρείες έναντι αντιτίμου που ισούται με κάποιο ποσοστό επί του εισπραττόμενου ποσού. Η εργασιακή αυτή σχέση που συνδέει τους προμηθευτές με τις εταιρείες είσπραξης είναι παντελώς ξένη προς τις καθ’ όλα νόμιμες συμβάσεις πρακτορείας επιχειρηματικών απαιτήσεων (factoring), μέσω της εφαρμογής των οποίων οι επιχειρήσεις ουσιαστικά εκχωρούν (πωλούν) την ευθύνη είσπραξης των επιχειρηματικών απαιτήσεων (τιμολόγια, επιταγές, συναλλαγματικές, απαιτήσεις από πιστωτικές κάρτες, κ.λπ.) στην εταιρεία factoring.

2. Οι συμβάσεις έργου, με τις οποίες αρμοδιότητες είσπραξης οφειλών εκχωρούνται σε ιδιωτικές-εμπορικές εταιρίες, διασπούν τον δεσμό εμπιστοσύνης που δημιουργείται ανάμεσα στον καταναλωτή και τη συμβαλλόμενη επιχείρηση και ο οποίος διατρέχει όλα τα στάδια της συναλλακτικής δραστηριότητας. Θίγεται, κατ’ αυτόν τον τρόπο, η αμοιβαία καλή πίστη και τα χρηστά συναλλακτικά ήθη, που αποτελούν θεμέλιο λίθο της αρμονικής λειτουργίας της αγοράς.

3. Οι εφαρμοζόμενες από αυτές τις εταιρείες μέθοδοι είσπραξης στοιχειοθετούν παράβαση των αρχών της ευπρέπειας και του σεβασμού της προσωπικότητας του οφειλέτη. Μεταξύ αυτών των μεθόδων περιλαμβάνεται η άσκηση διαρκούς ψυχολογικής πίεσης όχι μόνο κατά του οφειλέτη ατομικά, αλλά και η διεύρυνση της πίεσης και στους οικείους του οφειλέτη. Συνήθης είναι, από αυτή την άποψη, η τακτική της όχλησης του οφειλέτη στον κοινωνικό ή επαγγελματικό του χώρο, προκειμένου η δημοσιοποίηση της οφειλής του εν μέσω φίλων, γνωστών και συναδέλφων να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης και χειραγώγησης της συμπεριφοράς του. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, έχει καταγγελθεί από πολίτες μέχρι και η εκτόξευση απειλών από υπαλλήλους εισπρακτικών εταιρειών, όπως είναι η έκδοση δυσμενών στοιχείων μέσω του συστήματος «Τειρεσίας» με μελλοντικό αποκλεισμό των οφειλετών από πρόσβαση σε δανειακές υπηρεσίες, προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο που τους έχει ανατεθεί από τους προϊσταμένους τους.

4. Συνήθως, οι υπάλληλοι των εισπρακτικών προχωρούν σε τηλεφωνικές οχλήσεις των καταναλωτών χωρίς να δηλώνουν την πραγματική επαγγελματική τους ταυτότητα, αλλά υποδυόμενοι υπαλλήλους τραπεζών ή δικηγορικών γραφείων. Σκοπός αυτής της παραπλανητικής πρακτικής είναι να προσδώσουν υποτιθέμενο κύρος και να αντλήσουν μια κατ’ επίφαση νόμιμη αιτιολογία της πράξης τους.

5. Ορισμένες φορές, οι εισπρακτικές εταιρείες πιέζουν για είσπραξη χρεών ακόμα και σε περιπτώσεις παράνομων ή απλώς εσφαλμένων και καταχρηστικών ρητρών (π.χ. διεκδικούν ποσά που έχουν προκύψει από αναγνωρισμένους δικαστικά ως καταχρηστικούς γενικούς όρους συναλλαγών ή ακόμα ποσά που έχουν ήδη εξοφληθεί από τον καταναλωτή).

6. Οι εισπρακτικές εταιρείες γίνονται λήπτες προσωπικών δεδομένων των οφειλετών δίχως να έχουν έννομο συμφέρον, από τη στιγμή που στοιχεία κρίσιμα για την κοινωνικοοικονομική ζωή των οφειλετών έρχονται σε γνώση προσώπων που δεν φέρουν ιδιότητα δημόσιου λειτουργού (όπως ο δικηγόρος και ο δικαστικός επιμελητής), ο οποίος βαρύνεται με καθήκον εχεμύθειας, ούτε συνδέονται με τη δανείστρια επιχείρηση με σχέση εξαρτημένης εργασίας ή κάποιου είδους αντιπροσώπευσης».

Οι εταιρείες
Οι εισπρακτικές εταιρείες, τις δραστηριότητες των οποίων ερευνά η Ανεξάρτητη
Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή», είναι οι ακόλουθες:

1. VERITAS BUREAU ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  VERITAS BUREAU A.E.
2. EUROPE MATRIX (ΓΙΟΥΡΟΠ ΜΑΤΡΙΞ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  EUROPE MATRIX Α.Ε.
3. FIRST CALL ΑΝΩΝΥΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ FIRST CALL Α.Ε.
4. ΜΕΛΛΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ MELLON COLLECTION SERVICES S.A.
5. MULTI COLLECTION ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ  ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ MULTI COLLECTION Α.Ε.
6. ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ CYCLE-CREDIT A.E.
7. ΔΙΟΔΟΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ Ε.Π.Ε. ΔΙΟΔΟΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ Ε.Π.Ε.
8. TRUST ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ  TRUST CENTER A.E.
9. LIONS' ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ - ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ LIONS' DATABANK A.E.
10. ΕΡΕΥΝΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
11. ΣΙΜΠΛΕΣΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ  SIMPLESO HELLAS Ε.Π.Ε.
12. ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
13. ΑΝΩΝΥΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΙΚΗ ΕΜΠΟΡΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  FINTRUST S.A.
14. STATUS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ COLLECTOR
15. MAX TRUST ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ MAX TRUST A.E.
16. COMPUCARE Ι. ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. COMPUCARE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.
17. CREDIT MASTERS ΠΑΡΟΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΕ CREDIT MASTERS LTD
18. LIONS' DATA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ LIONS' DATA A.E.
19. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΩΓΗ Α.Ε.
20. ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ Μ.Ε.Π.Ε.
21. ΕΜΠΙΣΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ  ΕΜΠΙΣΤΗ Ε.Π.Ε.
22. NOSTER Ε.Π.Ε. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΕΠΙΣΦΑΛΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ  NOSTER Ε.Π.Ε.
23. CHASE COLLECTIONS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ CHASE COLLECTIONS A.E.
24. CREDIBLE SERVICES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ CREDIBLE SERVICES A.E.
25. ΔΡΑΣΗ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΡΑΣΗ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ Α.Ε.
26. CQS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΕΛΑΤΟΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  CQS A.E

από dass 05/08/2008 1:15 μμ.


Ξέρεις κανείς τι σκοπεύουν να κάνουν οι εργαζόμενοι; Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε από πρώτο χέρι, δηλαδή από τους ίδιους τους εργαζόμενους, τι ακριβώς γίνεται στη συγκεκριμένη εταιρεία.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License