Κάλεσμα Διαμαρτυρίας για την Παρωδία των Φετινών Ολυμπιακών Αγώνων

Κάλεσμα Διαμαρτυρίας για την Παρωδία των Φετινών Ολυμπιακών Αγώνων

Με το σύνθημα «Ένας κόσμος, ένα όνειρο», οι διοργανωτές των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων προσπαθούν να ρίξουν μάταια στάχτη στα μάτια της παγκόσμιας κοινότητας και να καλύψουν με το πολύχρωμο και φαντασμαγορικό θέαμα που θα προσφέρουν, τις πολλές σκοτεινές, άθλιες και απεχθείς πλευρές της ταχείας αναπτυσσόμενης στρατιωτικής και οικονομικής υπερδύναμης που λέγεται Κίνα.


Οι αξίες του ολυμπιακού ιδεώδους, που είναι το ήθος, ο σεβασμός, η αγάπη για την ειρήνη, η συμφιλίωση, η συναδέλφωση και η αλληλεγγύη μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών, δεν έχουν καμιά σχέση με τον τρόπο και τον τόπο διεξαγωγής των Ο.Α., αφού η χώρα που τους φιλοξενεί περιορίζει στο έπακρο τις ατομικές ελευθερίες και καταπατά βάναυσα τα δικαιώματα, ανθρώπινα και μη, με τρόπο που θυμίζει τουλάχιστον μεσαίωνα. Εκείνο όμως που εντυπωσιάζει, είναι ότι, ενώ λόγω της αδυναμίας της να εναρμονιστεί με το πνεύμα της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Κίνα έχασε τη διοργάνωση των Ο.Α. του 2000, τώρα τους κέρδισε, παρόλο που όχι μόνο δε βελτίωσε στο ελάχιστο τη στάση της απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και την επιδείνωσε σε βαθμό που δε πάει άλλο. Διερωτόμαστε τι μπορεί να είχαν στο μυαλό τους οι ιθύνοντες όταν ανέθεσαν τους Ο.Α. αυτή τη φορά στην Κίνα.

Το κόστος των ξέφρενων ρυθμών ανάπτυξης για την κινέζικη κοινωνία είναι τεράστιο σε όλα τα επίπεδα. Με πληθυσμό 1,35 δισ. κατοίκους, η Κίνα είναι ήδη η τρίτη οικονομία του κόσμου, αφού έφτασε τη Γερμανία, και αναμένεται σύντομα να ξεπεράσει την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ. Όμως που στηρίζεται αυτός ο κινέζικος κολοσσός για να πετύχει τους σκοπούς του; Ενδεικτικά μόνο θα αναφέρουμε τα παρακάτω:

Στην καταπίεση και εκμετάλλευση της τεράστιας εργατικής και αγροτικής μάζας της. Η κινέζικη οικονομία χρηματοδοτείται κατά βάση από τις αποταμιεύσεις του φτωχού αγροτικού πληθυσμού, ενώ οι εργάτες συχνά εργάζονται έως και 60 ή 70 ώρες τη βδομάδα κερδίζοντας λιγότερα από το βασικό μισθό. Η Playfair, συμμαχία συνδικάτων εργαζομένων από όλο τον κόσμο, καταγγέλλει δε εκτός από εξαναγκαστικές υπερωρίες, καθημερινή εργασία έως και 15 ώρες, επτά ημέρες την εβδομάδα και χαμηλούς μισθούς, και παιδική εργασία.
Στις τεράστιες κοινωνικές της ανισότητες. Απόρροια του παραπάνω, είναι ότι η ψαλίδα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς μεγαλώνει ταχύτατα. 700.000.000 φτωχοί (το 47% του πληθυσμού!) ζουν με λιγότερα από 2 ευρώ την ημέρα, ενώ 300.000.000 πολύ φτωχοί ζουν με λιγότερο από 1 ευρώ την μέρα, τη στιγμή που ο αριθμός των πλουσίων αυξάνει συνεχώς. Η Κίνα βρίσκεται ήδη στην έκτη θέση παγκοσμίως με βάση τον αριθμό των εκατομμυριούχων της σε δολάρια (250.000 εκατομμυριούχοι), ενώ ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων μόνο σε έναν χρόνο πολλαπλασιάστηκε επί επτά.
Στις περιορισμένες έως και ανύπαρκτες ατομικές ελευθερίες και στην ωμή καταπάτηση και καταστολή των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Στην Κίνα εκτελούνται 7.000 θανατικές ποινές το χρόνο, δηλαδή το 80% του συνόλου στον κόσμο, ενώ οι κοινωνικές συγκρούσεις (απεργίες, εξεγέρσεις αγροτών κλπ) που αυξάνονται κατά 30% ετησίως, προφανώς λόγω των μεγάλων ανισοτήτων, καταστέλλονται βάναυσα. Την εικόνα «διανθίζουν» οι κρατούμενοι γνώμης, οι αυθαίρετες συλλήψεις ανθρώπων που υπογράφουν προκηρύξεις με αιτήματα, λογοκρισία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, χρήση ιδεολογικής και σωματικής βίας, κλπ. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη βαρβαρότητα στην καταστολή της εξέγερσης στο Θιβέτ τον περασμένο Μάρτιο και τη σφαγή της πλατείας Τιενανμέν το 1989.
Κατά την προετοιμασία δε των Ο.Α., οι αρχές αύξησαν τη χρήση του μέτρου της διοικητικής κράτησης, ιδιαίτερα σε βάρος υποστηρικτών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσώπων που υπογράφουν προκηρύξεις με αιτήματα, καθώς και των επαιτών, όπως καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία. Σύμφωνα με την ίδια οργάνωση εντάθηκαν επίσης και οι διώξεις των δημοσιογράφων. 230 περιπτώσεις δημοσιογράφων παρεμποδίστηκαν από τις αρχές φέτος, έναντι των 180 πέρυσι. Η Διεθνής Αμνηστία επισημαίνει ότι, «η Κίνα χρησιμοποιεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως πρόσχημα για να ενισχύσει την καταπίεση των υποστηρικτών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για να αδειάσει την πρωτεύουσά της από τους ανεπιθύμητους».
Στην οικολογική καταστροφή. Σήμερα, οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου της Κίνας αποτελούν το 13% των παγκόσμιων εκπομπών, έναντι του 30,3% που διαθέτουν οι ΗΠΑ και αναμένεται να αυξηθεί δραματικά τα επόμενα χρόνια. Σε έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) σημειώνεται ότι τα επίπεδα ρύπανσης είναι πέντε φορές υψηλότερα από το επιτρεπόμενο όριο, ενώ ο ίδιος ο υπουργός Περιβάλλοντος, Παν Γιούε, παραδέχτηκε ότι: «Πέντε από τις δέκα πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου βρίσκονται στην Κίνα».
Στο βασανισμό και τη θανάτωση εκατομμυρίων ζώων ετησίως. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια ζώα (γάτες, σκύλοι, κουνέλια, αλεπούδες, κουνάβια και χάμστερ) βασανίζονται και θανατώνονται για τη γούνα τους στις κινέζικες φάρμες. Τα ζώα περιμένουν το τέλος τους ολόκληρες ημέρες στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο σε ασφυχτικά κλουβιά, χωρίς τροφή και νερό, βλέποντας μπροστά τους να βασανίζονται και να δολοφονούνται αράδες άλλων ζώων με το χειρότερο τρόπο. Με τις μύτες τους να οσφραίνονται τη φρίκη του πόνου και του θανάτου, τα πλημμυρίζει το άγχος, ο τρόμος και η απόγνωση. Τέλος, αφού κρεμαστούν γδέρνονται ζωντανά, σκούζοντας από φριχτούς πόνους και στη συνέχεια πετιούνται σ’ένα σωρό, το ένα πάνω στο άλλο, ενώ συνεχίζουν να αναπνέουν ασθμαίνοντας μέχρι να ξεψυχήσουν.
Όμως και στις διατροφικές τους συνήθειες, οι Κινέζοι γίνονται ωμοί βασανιστές οποιουδήποτε ζώου κινείται, πετάει η κολυμπάει. Σαύρες, φίδια, σκορπιοί, σκαθάρια, καρχαρίες, μαϊμούδες, τίγρεις κλπ. τρώγονται ζωντανά ή νεκρά, αφού πρώτα βασανιστούν στο έπακρο. Οι γάτες, για παράδειγμα, τοποθετούνται ζωντανές, έχοντας πλήρως τις αισθήσεις τους, σε κατσαρόλες με ζεματιστό νερό για να χάσουν το τρίχωμά τους, το δε δέρμα τους καταλήγει στο εμπόριο γούνας, όπου επεξεργάζεται και γίνεται κουκούλα τζάκετ ή επένδυση αντιανεμικών. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας και γουναρικών στον κόσμο, προμηθεύοντας κυρίως τη Βόρεια Αμερική.

Οι παραπάνω συνθήκες που δημιούργησε αυτός ο γίγαντας με τα πήλινα πόδια, μοιραία θα προκαλέσουν κάποια στιγμή και την κατάρρευσή του, συμπαρασύροντας μαζί του την παγκόσμια οικονομία και κοινωνία, λόγω του επερχόμενου οικονομικού κραχ, του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού, των συνεχών κοινωνικών αναταραχών και της οικολογικής καταστροφής.
Πιστεύουμε ότι η ταχεία ανάπτυξη και υπερκατανάλωση έχει κακώς ταυτιστεί με την πρόοδο και την ευημερία μιας κοινωνίας, και κατά συνέπεια των πολιτών της, εξοβελίζοντας από το δρόμο της οτιδήποτε χαρακτηριστεί ως εμπόδιο, όπως είναι οι μέγιστες αξίες της αγάπης και σεβασμού στη φύση και στη ζωή και η αναγνώριση των δικαιωμάτων τους. Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι η διαμαρτυρία μας δε στρέφεται ενάντια στον κινέζικο λαό, αλλά ενάντια στη στάση εκείνη της ζωής που ακολουθεί μια ανεξέλεγκτη και αυθαίρετη πολιτική και πρακτική, στο όνομα της υποτιθέμενης κοινωνικής ανόδου, των μεγάλων συμφερόντων και του κέρδους, σε όποια κοινωνία, πολιτικό σύστημα, κυβέρνηση ή άτομα κι αν αυτή εκδηλώνεται.

Τέλος, η ευαισθησία, ο σεβασμός, η αγάπη και το ενδιαφέρον προς τα ζώα δεν πρέπει να θεωρούνται ως υποδεέστερα ανάλογων αισθημάτων προς τον άνθρωπο, γιατί μια κοινωνία που εκδηλώνει ευαισθησία και σεβασμό απέναντι στα ζώα, έχει επίσης αναπτύξει μια βαθύτερη ευαισθησία και ένα σεβασμό για τη ζωή γενικότερα, οποιαδήποτε μορφή, σχήμα ή χρώμα κι αν διαθέτει.

Έπειτα απ’όλα τα παραπάνω, ο ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ καλεί τους πολίτες να διαδηλώσουν μαζί μας κατά αυτής της παρωδίας που θέλει να λέγεται Ολυμπιακοί Αγώνες, την Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2008 και ώρα 6 μ.μ., στην Πλατεία Συντάγματος (Έξοδος Μετρό προς το Σιντριβάνι).

Για τον ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Μάριζα Χριστοδούλου

από ///////////////// 07/08/2008 1:12 πμ.


ενω οι ολυμπιακοι του 2004 ηταν ολυμπιακοι που δεν πνιγηκαν στο αιμα των νεκρων εργατών, δεν κατάστρεψαν το περιβαλλον, δεν καταχρεωσαν τον λαο, δεν ξεπουλησαν τη δημοσια γη δεν καταστρεψαν, δεν επεβαλλαν τη καταστολη, δεν εκλεισαν τους αστεγους, τους χρηστες και τα αδεσποτα σε γκετο;;;

 ηταν ολυμπιακοι "καλοι"...οχι σα τους κακους της κινας...

Καλα εσεις στη ποφυζω σε ποια χωρα ζειτε...

από ** 07/08/2008 1:51 πμ.


οτι επειδη και στους ελληνικούς ολυμπιακούς συνέβησαν ολα αυτά δεν πρέπει να διαμαρτυρηθούμε για την κατάσταση στην κίνα; και ποιος είπε ότι οι ελληνικοί ολυμπιακοί ήταν καλοί; εσύ που ζεις σε αυτον τον κόσμο και όχι στον κόσμο της ποφυζό, τι προτείνεις; να αδιαφορήσουμε εντελώς για το γεγονός επειδή τα ίδια έγιναν και στην ελλάδα το 2004; Μάλλον δεν έχεις αντιληφθεί πως πρόκειται για μια ΑΘΛΙΑ και ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ χωρα που δε σέβεται ούτε στο ελάχιστο τη ζωή, ανθρώπινη ή μη..
Ασχέτως ολυμπιακών, στην κίνα θα συμβαίνουν αυτά πάντα, απλά μας δόθηκε μια αφορμή για συζήτηση γιτί βρίσκεται στο επίκεντρο υης δημοσιότητας

από fox 07/08/2008 1:56 πμ.


Μήπως μπορεί η σο να καταχωρήσει  την  εκδήλωση στο ημερολόγιο;

Οι Αγγλικες κατα κυρριο λόγο μυστικές υπηρεσίες χρησιμοποιουν σαν όχημα της αντικινεζικής προπαγάνδας όχι τα επίσημα όργανα τους , αλλα μέρος της "ΝΑΤΟικης " αριστεράς" , αυτης που υποστηριξε σιωπηλα την επεμβαση στην Γιουγκοσλαβία  κτλ κτλ ( Νταλεμα και σια) .

Εχουν λοιπον βαλει στο ματι την Κινα με κύρια θεματα

1. Τα ανθρωπινα δικαιωματα

2. Την μολυνση του περιβάλοντος

3.Τα δικαιωματα των ζωων

4. τον έλεγχο των γεννησεων και τις αμβλώσεις.

Οσο και αν αδυνατουμε να δουμε τα πραγματα χωρις τις δικες μας δυτικες Παρωπίδες , η αλήθεια ειναι αμείλικτα διαφορετικη απο την ιδεοληψία που εχουμε για τον εαυτο μας σαν "δυτικη " κοινωνία.

4. Ναι οι Κινεζοι κανουν συστηματικο και προγραμματισμενο έλεγχο στις γεννησεις.. Μεχρι προτεινος απαγορεύαν το 2ο παιδι και βαζαν Αντικίνητρα αν έκανε καποιος 2ο παιδι. Τι άλλο όμως μπορει να κανει μια μεχρι πρότεινος αγροτικη κοινωνία όταν έχει φτασει το 1,5 ΔΙΣ και τα αφηνε τα πραματα στην τυχη τους θα ξεπερνουσε τα 2 ΔΙΣ σε λιγο χρόνο. Πραγματικα μπορεινα βρεθε αριστερος να κατηγορήσει την Κινα για αυτό ?

3. Ναι οι Κινεζοι τρωνε και σκυλους , και γατες .. τα τρωνε όλα. Και η προστασια των ζωων δεν ειναι ιεραρχημενη σα πρωτη προτεραιότητα. Ειναι ομως αυτο σημερα λόγος για να προσπαθησει καποιος να σαμποταρει μια συλλογικη προσπαθεια του Κινεζικου λαου , αυτη που αφορα του Ολυμπιακους αγωνες ? ΟΙ καθως πρεπι Δυτικοι όταν τρωνε τις Μπριζολες και τα παιδακια τους , δεν ξερουν τιποτα για τον βασανισμο και τροπο διαβιωσης αυτων των ζωων ?? Αληθεια τι υποκρισία.

2. Ναι ειναι αληθεια οτι η γρηγορη εκβιομηχανιση της Κινας έφερε και την μολυνση του περιβάλλοντος. Αλλα οι Δυτικοστροφοι κατακριτες ξεχνανε και παραβλέπουν σκόπιμα ότι η κατα κεφαλή παραγωγή CO2 στην Κινα ειναι το ΕΝΑ ΔΕΚΑΤΟ από την κατα κεφαλη παραγωγη CO2 στις ΗΠΑ και Ευρώπη. Αρα που τα πουλαν αυτα .. ας ξεκινησουν απο την μειωση στη Βιομηχανικη Δύση και ας κανουν κριτικη στην Κινα μετα .. και οπωσδήποτε οχι για τους Ολυμπιακους αγώνες. Ειναι τρομερη η παραπληροφόρηση Εικονας απο τα Δυτικα  ΜΜΕ με εικονες απο το Πεκίνο .. όπου η Μουνταδα  απο την Μονιμη Υγρασία της περιοχής παρουσιάζεται μεγενθυμενα σαν αποτελεσμα μολυνσης,

1. Ανθρωπινα δικαιωματα. Ας γελασω.. να γελασω λεω με αυτους που θεωρουν το Δυτικο κοινοβουλευτικο κατασκευασμα της απατης και της δηθεν δημοκρατιας .. σα το σύστημα που θα πρπει να ενστερνηστουν ΟΛΟΙ .. Ως εκει φτανει το μυαλο τους και ο χαρακτηρας τους. Εξακολουθουν να μιλανε για την Τιεν Αν Μεν, αλλα δεν δισταζουν να συναναστρεφονται και να συντρωγουν , με τους εκπροσωπους ενος "συστηματος' που συλλαμβανει ξενους ηγετες , απο ξενες χωρες και νομιζει οτι εχει δικαιωμα να Δικαζει οπου θελει , οπως θελει .. απλα κανοντας χρηση του Δικαιωματος του Νικητη επι του Ητημενου. Να την χαιροσαστε παιδια αυτη την Δημοκρατια ..

 


post image
και ασε την ΚΙΝΑ για μετα...

Εικόνες:


Over 16,000 Beijing couples to marry in Olympic wedding frenzy
17:15 | 06/ 08/ 2008

BEIJING, August 6 (RIA Novosti) - A total of 16,400 Chinese couples are planning to tie the knot on Friday as a combination of the Olympic opening ceremony and a numerical coincidence has sparked a wedding frenzy, the China Daily said Wednesday.

Eight is believed to bring luck in Chinese culture and Friday's date being the eighth day of the eighth month in the eighth year has seen Chinese couples lining up to tie the knot. Chinese people pay extra to have an eight in their phone numbers, addresses and license plates. In the Mandarin language the word for 'eight' sounds like part of the phrase 'to make fortune.'

"Eight is such an auspicious number, and with the opening of the Beijing Olympics, the whole nation will be celebrating with us," Li Jun, who will be among those officially getting married on Friday, told the China Daily.

Many Chinese will get their certificate and hold the wedding ceremony on a separate day, as Chinese laws and traditions do not limit the marriage ceremony to the registration day.

However, the marriage boom extends beyond China with a record number of weddings due to be registered in the Russian capital Moscow on the same day.

Russian couples, who wish to marry on August 8, see eight as a lucky symbol of eternity and a combination of two wedding rings. The western tradition of numerology says that eight is a symmetrical number, uniting spiritual and material welfare.

"Muscovites apparently hope to triple their family happiness by tying the knot on 08.08.08," the head of Moscow registry offices department, Irina Muravyova, said.

Unlike Beijing registry offices, where registry employees spend roughly from one to five minutes on each couple, at least 10 minutes are required to register a marriage in Russia. On Friday, registry offices in the Russian capital will close at 9.00 p.m. instead of 6.00 p.m. and an estimated 1,678 couples are expected to marry.

Authorities in the West Siberian city of Khanty-Mansiisk have organized a mass wedding ceremony in the city's main square to cope with all the applications. Employees at the city's sole registry office will also hold several 'visiting ceremonies' in the city's restaurants.

---------------------------------------------

ακους εκει ... εμεις εδω να διαδηλωνουμε για παρτη τους και αυτοινα παντρευονται...

λιγη συμπαρασταση ρε παιδια..


Στο Ζάππειο τα "φάγαμε", γιατί όχι και αλλού;
 από τα πολιτικά παρασκήνια της "ε"
Αφού θα "φάμε" τα περιστέρια δεν "τρώμε" και τα αδέσποτα μαζί; Με ένα σμπάρο θα έχουμε δύο τρυγόνια (ή σωστότερα ένα περιστέρι κι ένα σκύλο).

ΑΜΕΡΙΜΝΟ
Απόγευμα Κυριακής, με το θερμόμετρο να χτυπά σαράντα. Μαζί με τους λιγοστούς διαβάτες, περιμένουμε το πέρασμα των ποδηλατών στη λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος της εξόδου του Εθνικού Κήπου. Περιπολικά και οχήματα του «2004» περνούν τρέχοντας. Λίγο μετά, πίσω τους, η ομάδα των πιο γρήγορων αθλητών. Αλλα περιπολικά, μηχανές, αυτοκίνητα... και περιμένουμε τη δεύτερη και πιο πολυπληθή ομάδα. Ο δρόμος αδειάζει, καθώς φαίνονται να φθάνουν, από τη μεριά του Αγνώστου Στρατιώτη. Και ξαφνικά ο προπορευόμενος ποδηλάτης βγάζει στεντόρεια κραυγή και στρίβει απότομα το τιμόνι. Αιτία; Ενα σκυλί που πέρασε αμέριμνο ανάμεσα από τα πλαστικά οδοφράγματα και παράλιγο να βρεθεί στις ρόδες των ποδηλάτων. Ευτυχώς, το τετράποδο κατάλαβε εγκαίρως τον κίνδυνο και οπισθοχώρησε τρομαγμένο προς τη μεριά του Κήπου. Τα όργανα της τάξεως ανέπνευσαν με ανακούφιση που αποφεύχθηκε το επεισόδιο. (Υ.Γ.: Καταγράφουμε το περιστατικό, για να μην ξυπνήσουμε κάποιο πρωί και δούμε εκατοντάδες αδέσποτα στον Κήπο ή αλλού δηλητηριασμένα και αναρωτηθούμε για τα αίτια...).

Α.Χ.
  133539 πόσα πνιγμένα σκυλιά αντιστοιχούν...
από αναδημοσίευση 0:25πμ, Τρίτη 19 Αυγούστου 2003
Οι μαρίνες έδιωξαν τα φτωχά αδέσποτα


«Μένω χαμηλά στην Καλλιθέα, λίγο πριν το δέλτα του Φαλήρου. Χρόνια τώρα, όση δουλειά κι αν είχα, φορτωνόμουνα σχεδόν καθημερινά με σκυλοτροφές και πήγαινα στις μαρίνες των Τζιτζιφιών για να ταΐσω περίπου 40 ταλαίπωρα σκυλάκια, παρατημένα από διάφορους ηλίθιους συμπολίτες μας.


Δεν πήγαινα μόνο εγώ, ευτυχώς βοηθούσαν και μερικοί άλλοι γείτονες, που στην πορεία των ετών έγιναν καλοί φίλοι. Ξαφνικά τον Ιούνιο άρχισαν στην περιοχή τα περίφημα και τόσο καλά διαφημισμένα ολυμπιακά έργα. Τις πρώτες μέρες του έργου ήταν δυνατή η πρόσβαση στην περιοχή και πηγαίνοντας καθημερινά πια (λόγω της μεγάλης μου ανησυχίας), μέτραγα όλο και λιγότερα σκυλάκια. Χάθηκαν. Εξαφανίστηκαν όλα σιγά σιγά μέσα σε 10 ημέρες. Αλλα δηλητηριάστηκαν, άλλα πνίγηκαν, άλλα πέθαναν από ασιτία, μπλοκαρισμένα σε κομμένες μαρίνες. Προσπάθησα. Προσπαθήσαμε όλοι μας πολύ. Γλιτώσαμε μερικά, τα πήγαμε αλλού, όσοι από εμάς δεν είχαν σκύλο υιοθέτησαν ένα από αυτά. Αναψε το τηλέφωνό μου προσπαθώντας να βρω λύση. Τηλεφώνησα σε φίλους δημοσιογράφους ζητώντας τους να δημοσιοποιήσουν αυτή την κατάσταση, μήπως και σωθεί έστω και ένα ακόμα κουταβάκι. Τίποτα δεν έγινε. Ο λόγος μου φαίνεται πως περνάει μόνο μέσα στο studio, όταν φωτογραφίζω τους συναδέλφους μου δημοσιογράφους για τις συνεντεύξεις τους στα αστραφτερά περιοδικά που συνεργάζομαι. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, απαγορεύτηκε και η είσοδος ακόμα στην περιοχή αυτή από τις αρχές Ιουλίου. Ακόμα και εάν πηδήξεις τα συρματοπλέγματα και τις μπαριέρες, είναι τελείως αδύνατο να προχωρήσεις, το τοπίο είναι διαστημικό πια. Δεν μπορείς να φανταστείς την οργή μου, την αγωνία μου και τη θλίψη μου κάθε φορά που περνάω από εκεί δίπλα οδηγώντας. Τι να έγιναν άραγε αυτές οι ψυχές; Οσοι κατεβαίνουν την παραλιακή στο ύψος του Δέλτα, γιατί να μην ξέρουν πόσα πνιγμένα σκυλιά αντιστοιχούν σε κάθε καινούργιο γήπεδο του baseball; Γι' αυτό και γράφω. Δεν θέλω ούτε το όνομά μου να εμφανιστεί, δεν μοιράζει και κανείς μετάλλια ευαισθησίας άλλωστε! Εγραψα για να μοιραστώ την οργή και τη θλίψη μου. Ευχαριστώ».
Ενας αναγνώστηςΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 03/03/2003
 

από Κάποιος 07/08/2008 5:52 μμ.


Από που κι ως που η ολυμπιάδα είναι μια συλλογικη προσπαθεια του Κινεζικου λαου;

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License