Σε εφαρμογή από σήμερα η προέγκριση

Ξεκινάμε από σήμερα, την εφαρμογή της πρώτης από τις τεχνικές αλλαγές που είχαμε αναφέρει μερικές μέρες πριν.Έχει παρατηρηθεί σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν, αλλά και τώρα, που οι επιθέσεις από σκοπιμότητα έχουν ενταθεί, πως ένα εργαλείο, όπως αυτό της Ανοιχτής δημοσίευσης, που  επιτρέπει να πραγματώσουμε το "Να πάρουμε την πληροφόρηση στα χέρια μας" χρησιμοποιείται αρνητικά.

Τελευταία μάλιστα με την τακτική του εκτεταμένου spam trolling, επιθέσεις που πραγματοποιούνται δήθεν για το καλό του μέσου, συστηματικά και επίμονα κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν αρνητικές εντυπώσεις, σχετικά με τη λειτουργία του site και τη συλλογικότητα που το διαχειρίζεται.

Άλλοι πάλι, επιλέγουν να απομακρύνουν το indymedia από την αντιπληροφόρηση, ανεβάζοντας ψευδείς και κατασκευασμένες ειδήσεις -τις οποίες φυσικά κρύβουμε αμέσως μόλις το διαπιστώνουμε.

Εξ αρχής είχαμε διατυπώσει ότι τέτοιες πρακτικές λειτουργούν αρνητικά στην αξιοπιστία του indymedia και καμιά σχέση δεν έχουν με την αντιπληροφόρηση. Σκοπός μας είναι να διαφυλάξουμε και να υπερασπιστούμε  αυτή την αξιοπιστία, αλλά και την καλή λειτουργία του.

Ξεκινάμε έτσι από σήμερα, την εφαρμογή της πρώτης από τις τεχνικές αλλαγές που είχαμε αναφέρει μερικές μέρες πριν.

Από το βράδυ, το site θα λειτουργεί με προέγκριση τις πρώτες πρωινές ώρες. Αυτό σημαίνει ότι τα άρθρα και τα σχόλια  που θα δημοσιεύονται δεν θα είναι άμεσα ορατά στη σελίδα μέχρι να τα διαβάσει κάποιος/α από τη συλλογικότητα διαχείρισης. Δεν θα υπάρχει τελικά άλλη σελίδα με τα μη διαβασμένα άρθρα-σχόλια -όπως αρχικά σχεδιάζαμε-, καθώς παρά την προέγκριση, αυτή η σελίδα θα γινόταν χώρος σπαμαρίσματος-τρολλαρίσματος και συγκέντρωσης επικίνδυνου ή προσβλητικού υλικού ή ακόμα και σεξιστικών δημοσιεύσεων (που συνηθίζονται τελευταία).

Έτσι, όταν το site βρίσκεται σε κατάσταση προέγκρισης οι δημοσιεύσεις θα εμφανίζονται μόνο όταν τις διαβάσει κάποιος/α από την διαχειριστική ομάδα και θα υπάρχει ένα μήνυμα που θα ενημερώνει όσους συνεισφέρουν στο indymedia με κάποια δημοσίευση.

Συλλογικότητα Διαχείρισης
του athens.indymedia

από Συλλογικότητα διαχείρισης athens.indymedia 26/08/2010 1:48 μμ.


Ένας λόγος που η προέγκριση παραμένει ενεργή για πολλές ώρες το 24ωρο, είναι το γεγονός ότι έχουν διαφοροποιηθεί οι συνθήκες που αφορούν στην κίνηση του site. Το athens.indymedia.org στο πέρασμα του χρόνου έχει εδραιωθεί ως ένας από τους σημαντικούς δικτυακούς κόμβους αντιπληροφόρησης, με εκατοντάδες χρήστες ανά δευτερόλεπτο. Αναπόφευκτα  ένα site με ανοιχτή δημοσίευση προς τον καθένα είναι ευάλωτο σε μαζικές κακόβουλες δημοσιεύσεις από φασίστες και μη, δημοσιεύσεις που όχι μόνο δεν έχουν σχέση με κινηματικά γεγονότα και την αντιπληροφόρηση αλλά υποβαθμίζουν σημαντικά την ποιότητα του site.

Αυτό βέβαια δεν είναι πρωτοφανές, υπάρχει από παλιότερα και ήταν από  τους λόγους που οδήγησαν στην υιοθέτηση της προέγκρισης, ως ένα βοηθητικό εργαλείο για τη διαχείριση του athens.indymedia, σε μια προσπάθεια να διαφυλάξουμε και να υπερασπιστούμε  αυτή την αξιοπιστία, αλλά και την καλή λειτουργία του.

Αυτή όμως η αρνητική χρήση της ανοιχτής δημοσίευσης, της δυνατότητας του καθένα ανώνυμα να ανεβάσει κείμενο, εικόνες, ήχους, σε συνδυασμό με την διαρκώς ογκούμενη κίνηση χρηστών, έχει ως αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε από τη μεριά μας, να ακολουθούμε συνεχώς τη ροή των νέων post στο site.Επιπλέον ας ληφθεί υπόψιν στην όλη διαδικασία και η ύπαρξη κακόβουλων δημοσιεύσεων ανάμεσα στις άλλες, οι οποίες δημοσιεύσεις πολλές φορές "καμουφλάρονται" επίσης.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License