Χαμός με τους εργατικούς θανάτους τον τελευταίο καιρό.

5 εργατικοί θάνατοι την τελευταία εβδομάδα.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω πως δεν υιοθετώ σε καμία περίπτωση τον όρο "εργατικό ατύχημα" διότι πόλύ απλά οι εργατικοί θάνατοι που οφείλονται στην μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας κατατάσσονται στις δολοφονίες και όχι τα ατυχήματα.

Παραθέτω αναφορές εργατικών θανάτων την τελευταία εβδομάδα:

28 Αυγούστου: Θάνατος του 23χρονου Παντελή Ταλιάνη στις υπόγειες μεταλλευτικές στοές της ΕΛΜΙΝ στην Οίτη της Φθιώτιδας. Μετά απο βραχυκύκλωμα όχημα που ανοίγει τρύπες για τα φουρνέλα, πήραν φωτιά τα εκρηκτικά και δημιουργήθηκε έκρηξη. Τα εκρηκτικά θα έπρεπε κανονικά να μεταφέρονται με άλλο όχημα.

28 Αυγούστου: Θάνατος του 57χρονου Δημήτρη Σίκου, μετά από πτώση με το κεφάλι από ύψος 4,5 μέτρων. Ο 57χρονος δούλευε στην εταιρία «Καλογιρίδης Α.Ε.», και ενώ ήταν δηλωμένος ως εργάτης εκτελούσε χρέη ηλεκτρολόγου.

2 Σεπτεμβρίου: Θάνατος 22χρονου στα μεταλλεία της Γκιόνας όταν εξερράγη αεροσυμπιεστής από διατρητικό μηχάνημα.

4 Σεπτεμβρίου: Θάνατος 25χρονου σε βιομηχανία που βρίσκεται στην ΒΙ.ΠΕ.Θ. στην περιοχή της Σίνδου. Την ώρα που εκτελούσε εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης μετά απο έκρηξη που δημιουργήθηκε κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες.

5 Σεπτεμβρίου: Θάνατος 52χρονου εργάτη στο δήμο Μοσχάτου, ο οποίος στην προσπάθεια του να εναποθέσει σκουπίδια στο χώρο ανακύκλωσης χτυπήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι από ειδικό μηχάνημα του απορριμματοφόρου.

Οι εργατικοί θάνατοι αυτό το χρόνο στην Ελλάδα κοντεύουν τους 90 και κανείς δεν τιμωρείτε.
Η 17Ν εκτέλεσε καμιά 20αρία υπεύθυνους για διάφορα.. Και σήμερα βρίσκεται φυλακισμένη..

Ας τους δώσουμε την απάντηση μας τουλάχιστον με την παρουσία μας αύριο Σάββατο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης!

από GiaNt 05/09/2008 5:47 μμ.


Ηχητικά απο την «απολογία» του Κουφοντίνα στο δικαστήριο.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License