Συλλήψεις στην Σαμοθράκη

Η ιστορία με τις χωματερές στην Σαμοθράκη συνεχίζεται...

Χθες το πρωί (06/10/08) 30 περίπου κάτοικοι των Θέρμων (σχεδόν όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού) που είχαν κάνει κατάληψη στην χωματερή για τους ίδιους λόγους με αυτούς του τελευταίου έτους(http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=880715) ήρθαν αντιμέτωποι με τους μπάτσους του νησιού που, με εντολή του δημάρχου, ήθελαν να ανοίξει η χωματερή για να μπουν τα απορριμματοφόρα. Δεδομένης της απόφασης πενταμελούς επιτροπής της πολεοδομίας Αλεξανδρούπολης ότι η χωματερή είναι παράνομη και η εναπόθεση σκουπιδιών σ' αυτήν δεν πρέπει να επαναληφθεί, οι κάτοικοι μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα της Σαμοθράκης με σκοπό να κάνουν μήνυση για αυθαιρεσία κατά των αρμοδίων. Αποτέλεσμα αυτού ήταν, μετά την επώνυμη μήνυση 26 κατοίκων, να τους ανακοινωθεί από την διοικητή του τμήματος πως είναι όλοι κατηγορούμενοι για παράνομη βία (πλημμέλημα που επισείει αυτόφωρη διαδικασία) και πως θα κρατηθούν για να μεταφερθούν στο Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

 Από το αστυνομικό τμήμα Σαμοθράκης, αφού οι μπάτσοι τους παράτησαν κλεισμένους σε μια αυλή, οι κάτοικοι κατάφεραν να ξεφύγουν. Λόγω του ότι, εν τω μεταξύ, τα απορριμματοφόρα του δήμου καθώς και ιδιωτικά φορτηγά φορτωμένα σκουπίδια άρχισαν να φτάνουν στην χωματερή, οι κάτοικοι του χωριού επέστρεψαν σ' αυτήν. Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί πως για τουλάχιστον δύο μέρες και μέχρι την υποβολή καινούργιων προτάσεων για την λύση του θέματος από τους κατοίκους, η χωματερή δεν θα λειτουργούσε.

 Την ίδια ώρα, 8 μπάτσοι από την Αλεξανδρούπολη έφταναν στο νησί με πλήρη εξάρτηση (όπλα, γκλομπ...) και οδηγήθηκαν μαζί με ντόπιους μπάτσους στην χωματερή με σκοπό την εκκένωσή της και πάλι και την επαναπροσαγωγή των κατοίκων. Μετά από διαμαρτυρίες και σπρωξίματα οι κάτοικοι κατάφεραν και πάλι να ξεφύγουν στους γύρω δρόμους και τελικά να κρυφτούν με σκοπό να μείνουν κρυμμένοι μέχρι το πέρας του 48ωρου και την λήξη του αυτόφωρου. Κατά την διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας μπατσικά έκαναν βόλτες στους δρόμους του χωριού για τον εντοπισμό των εγκληματιών... Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ.

 Σήμερα το πρωί μπάτσοι από την Αλεξανδρούπολη εισέβαλαν στο καφενείο του χωριού και με κλωτσιές (στην κυριολεξία) οδήγησαν δύο από τους χθεσινούς συλληφθέντες στο τμήμα. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα περίεργη καθώς στο νησί υπάρχουν ελάχιστοι δικηγόροι και σχεδόν όλοι είναι στην υπηρεσία του δήμου, οπότε οι κάτοικοι κάνουν ότι μπορούν μόνοι τους και με την βοήθεια δικηγόρων από τηλεφώνου. Αυτή τη στιγμή οι υπόλοιποι χθεσινοί συλληφθέντες αποφάσισαν να κατέβουν στο αστυνομικό τμήμα για αλληλεγγύη στους κρατούμενους με αποτέλεσμα, κατά πάσα πιθανότητα, να συλληφθούν. Η συνέχεια έπεται...

από Αλληλεγγύη 07/10/2008 4:42 μμ.


Τελικά οι υπόλοιποι κάτοικοι που κατηγορούνται για παράνομη βία κατέβηκαν στο Αστυνομικό τμήμα και οι μπάτσοι συνέλαβαν και κρατούν τους  άντρες (...) περιμένοντας να τους μεταφέρουν στο πλοίο για Αλεξανδρούπολη που φεύγει στις 5 ώστε να περάσουν αυτόφωρο στην Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης. Οι κάτοικοι που δεν έχουν συλληφθεί (κυρίως γυναίκες) έχουν κλείσει την είσοδο του τμήματος με αυτοκίνητα προσπαθώντας να αποτρέψουν την μεταφορά των συλληφθέντων. Για τις 15:00 οι μπάτσοι είχαν προγραματίσει ούτως ή άλλως καταδίωξη των κατηγορουμένων που απέφευγαν την σύλληψη.

από Μσονε 07/10/2008 7:52 μμ.


Αφου υπαρχει απόφαση πενταμελούς επιτροπής της πολεοδομίας Αλεξανδρούπολης ότι η χωματερή είναι παράνομη και η εναπόθεση σκουπιδιών σ' αυτήν δεν πρέπει να επαναληφθεί,με τι "πατημα" λειτουργει ο δημος-μπατσοι και με τι κατηγοριες?Αφου υπαρχει αποφαση που λεει οτι η χωματερη ειναι παρανομη...

από .. 09/10/2008 8:01 μμ.


KATW TA XERIA APO TIN SAMOTHRAKI MIN ANEVOUME PANW!!! TO KALOKAIRI MONO ENA MPATSIKO YPIRXE... TOTE DEN KANAN TSAMPOUKADES E???

από ΣΑΜΟΘΡΑΞ 02/04/2009 1:54 πμ.


ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ. ΑΥΤΟ ΕΜΑΘΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΤΩΡΑ. Ο Χ.Α.Δ.Α. ΤΩΝ ΘΕΡΜΩΝ ΑΝΟΙΞΕ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΡ'ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΗΤΑΝ ΝΑ ΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο Χ.Υ.Τ.Α. ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ  ΚΑΙ Ο Σ.Μ.Α. (ΣΗΜΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ).
Ο ΔΗΜΟΣ ΗΔΗ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.
ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ.

Υ.Γ. ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο Χ.Α.Δ.Α ΘΕΡΜΩΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΕΙ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ. ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License