Μαζικές κινητοποιήσεις μαθητών των ΕΠΑΛ στο Βόλο για τα σχολικά λεωφορεία

Σε μονοήμερη κατάληψη και μαζική διαδήλωση στο κέντρο της πόλης προχώρησαν οι μαθητές τεσσάρων ΕΠΑΛ της περιοχής του Βόλου. Στη μαζικότατη συγκέντρωση έξω από τη Νομαρχία και τη διαδήλωση που ακολούθησε συμμετείχαν πάνω από 500 μαθητές από 3 ΕΠΑΛ του Βόλου και 1 της Αγριάς (παραλιακό προάστιο).

Φωτό από την κινητοποίηση.

____________

Σε μονοήμερη κατάληψη και μαζική διαδήλωση στο κέντρο της πόλης προχώρησαν οι μαθητές τεσσάρων ΕΠΑΛ της περιοχής του Βόλου. Στη μαζικότατη συγκέντρωση έξω από τη Νομαρχία και τη διαδήλωση που ακολούθησε συμμετείχαν πάνω από 500 μαθητές από 3 ΕΠΑΛ του Βόλου και 1 της Αγριάς (παραλιακό προάστιο).

Κεντρικό αίτημα της κινητοποίησης ήταν να δρομολογηθούν ξανά τα σχολικά λεωφορεία που μετέφεραν δωρεάν τους μαθητές από ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου στα 4 σχολεία. Και πέρσι υπήρχε το ίδιο πρόβλημα και η δωρεάν μεταφορά με τα σχολικά είχε ξεκινήσει από τα μέσα της χρονιάς και μετά. Η φετινή χρονιά ξεκίνησε και το πρόβλημα επανήλθε αφού ως τώρα δεν γίνεται δωρεάν μεταφορά μαθητών με σχολικά και οι μαθητές αναγκάζονται να πληρώνουν καθημερινά εισιτήριο στα αστικά ΚΤΕΛ. Η δικαιολογία της Νομαρχίας, που είναι υπεύθυνη για τη δρομολόγηση των σχολικών, ήταν ότι υπάρχει νομική εμπλοκή και δικαστική διαμάχη για τον τρόπο με τον οποίο είχε κλειστεί η προηγούμενη σύμβαση της Νομαρχίας με τα ΚΤΕΛ του Βόλου (που είναι ιδιωτικά).

Οι μαθητές έδωσαν διορία μιας εβδομάδας στη Νομαρχία για να λύσει το πρόβλημα και αν αυτό δεν συμβεί δήλωσαν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με νέες καταλήψεις και πορείες.

Τα συνθήματα ήταν πολλά και δεν περιορίστηκαν στο ζήτημα των λεωφορείων αλλά αφορούσαν και τα γενικότερα ζητήματα της παιδείας όπως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την υπεράσπιση του δημόσιου-δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας.

Τα μέλη του Μαθητικού Ξεκινήματος έπαιξαν ουσιαστικό ρόλο στην οργάνωση την κινητοποίηση και το συντονισμό των τεσσάρων σχολείων, φυσικά μαζί με πολλούς άλλους ανένταχτους μαθητές. Βασική μας προσπάθεια είναι τόσο η επίλυση του συγκεκριμένου «καυτού» προβλήματος των ΕΠΑΛ αλλά και η σύνδεση αυτού του αγώνα με τον γενικότερο αγώνα για δημόσια και πραγματικά δωρεάν παιδεία. Τέτοιες κινητοποιήσεις έχουν μεγάλη σημασία γιατί δείχνουν ότι ο μόνος δρόμος για να κερδίσουμε τα δικαιώματα μας είναι ο δρόμος του αγώνα.

Μαθητικό Ξεκίνημα Βόλου

http://www.xekinima.org/news/display.php?tbl=news&id=653

από ALL COPS ARE BASTARDS 11/10/2008 7:14 μμ.


...na kanoun ta panta gia na kapelosoun tous mathites

alla oi mathites xigi8ikan A.C.A.B. !!!!


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License