200 υπο καταληψη σχολεια

Αμα το σχολεια δεν μας καταλαβαινει να το καταλαβουμε εμεις

Εν αναμονή νέων κινητοποιήσεων
Στα 200 τα υπό κατάληψη σχολεία, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ


Ζημιές σε υπό κατάληψη σχολείο στην ΚαλαμάταΑθήναΚρίσιμη θα είναι αυτή η εβδομάδα για την πορεία των καταλήψεων που ήδη έχουν ξεκινήσει σε πολλά σχολεία, αλλά και για τις κινητοποιήσεις σε πανεπιστήμια, καθώς νέες συνελεύσεις σε σχολικά συγκροτήματα και πανεπιστημιακές σχολές θα καθορίσουν τις εξελίξεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», οι καταλήψεις στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας την περασμένη εβδομάδα πλησίασαν τις 200, σύμφωνα με πηγές της ΟΛΜΕ, την ίδια στιγμή που το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι είναι λιγότερες από τις μισές και διαρκούν για 2-3 μέρες.

Εν τω μεταξύ, σοβαρές ζημιές υπέστη το υπό κατάληψη σχολικό συγκρότημα του 6ου Γυμνασίου και Λυκείου Καλαμάτας. Οι υπεύθυνοι του σχολείου κάνουν λόγο για ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

Ο Συντονιστικός Αγώνας των σχολείων, που συνεδρίασε την Κυριακή, κάλεσε τους μαθητές σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και ζήτησε να κλείσουν τα σχολεία στις 21 Οκτωβρίου (ημέρα απεργίας της ΓΣΕΕ) και να συμμετάσχουν οι μαθητές στις πορείες.

Όσον αφορά στα Πανεπιστήμια, οι φοιτητές που ολοκληρώνουν την εξεταστική προγραμματίζουν το επόμενο διάστημα συνελεύσεις για να αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν τόσο σε διάφορες διατάξεις του νέου νόμου-πλαισίου, όσο και στην επικείμενη αναγνώριση των κολεγίων, ενόψει και της σχετικής απόφασης του Ευρωδικαστηρίου που αναμένεται στις 23 Οκτωβρίου.

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί σε κανέναν την πρόσβαση στη γνώση, που πρέπει να έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και ειδικά οι νέοι μας» δήλωσε αναφερόμενος στις καταλήψεις σε σχολεία ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος.

Επίσης έκανε λόγο για κίνητρα που δεν είναι πάντα συναφή προς τη λειτουργία των σχολείων και αναφέροντας ως παράδειγμα σχολείο στην Καλαμάτα έκανε λόγο για ενέργειες που προκαλούν βάναυσα το δημόσιο αίσθημα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License