Με εισαγγελείς επιχειρούν να σπάσουν το μέτωπο των μαθητικών κινητοποιήσεων

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ χθες τα 300 σε όλη τη χώρα τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΟΛΜΕ, με αποτέλεσμα καθημερινά να φουντώνει η ένταση των μαθητικών κινητοποιήσεων. Αν οι καταλήψεις υπολογιστούν επί του συνολικού αριθμού των Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ της χώρας που είναι περίπου 3.500, τότε το ποσοστό των υπό κατάληψη σχολείων δεν φαίνεται μεγάλο. Αν υπολογιστούν όμως μόνο τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια (καθώς οι καταλήψεις κυρίως σε αυτά γίνονται) που δεν ξεπερνούν τα 1.700, τότε περισσότερα από ένα στα έξι σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη.

Παρέμβαση
Το μέτωπο που τείνει να δημιουργηθεί, επιχειρούν τις τελευταίες ημέρες να σπάσουν οι εισαγγελείς. Αυτό συνέβη χθες στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας, το οποίο επισκέφθηκε χθες το πρωί εισαγγελέας και ζήτησε να σταματήσει η κατάληψη. Τελικά, μετά την παρέμβαση της τοπικής ΕΛΜΕ ο εισαγγελέας δεν επενέβη. Με εισαγγελική παρέμβαση απειλήθηκαν οι καταληψίες και σε άλλα σχολεία στην Πελοπόννησο, στη Θεσσαλία και αλλού. Όπως τόνισε ο γραμματέας της ΟΛΜΕ κ. Γρ. Καλομοίρης, «οι απειλές για εισαγγελική παρέμβαση στις καταλήψεις πυροδοτούν το κλίμα της έντασης και δημιουργούν οξύτητα».

Η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ κ. Άννα Διαμαντοπούλου αναφερόμενη στο θέμα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απαξιώνει και διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση, ενώ ζήτησε ανοιχτά σχολεία και αναπλήρωση των χαμένων ωρών.

Η κατάσταση στην Παιδεία πάντως είναι αρκετά πιθανό να φουντώσει το επόμενο διάστημα καθώς στις 23 Οκτωβρίου αναμένεται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα κολέγια η οποία θα προκαλέσει αντιδράσεις των φοιτητών και πανεπιστημιακών, ενώ στις 25 Οκτωβρίου πανεπιστημιακοί, καθηγητές και δάσκαλοι αποφασίζουν αν θα αρχίσουν απεργίες. Ήδη η ΟΛΜΕ έχει προτείνει στον κλάδο απεργία διαρκείας από την 1η Δεκεμβρίου με οικονομικά αιτήματα, ενώ ανάλογη πρόταση αναμένεται και από τους δασκάλους.

http://ta-nea.dolnet.gr/default.asp?pid=2&artid=1404534&ct=1

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License