Σε σχολείο της καρδίτσας εισαγγελέας με μπάτσους πήγε σε σχολείο και αφου έκοψαν την αλυσίδα ζήτησαν να μιλήσουν με μαθητές. Τελικά συνέλαβαν τον πρόεδρο του 15 μελούς και κάποιον ακόμα.

et3

από qqq 17/10/2008 12:02 μμ.


H eidisi epaikse kai se proini enimerotiki ekpompi tou et3.

από apo in.gr 17/10/2008 1:36 μμ.


Αντιδρούν ΟΛΜΕ και γονείς
Παρεμβαίνει εισαγγελέας στα σχολεία για τη λήξη των καταλήψεων

Στο θέμα των καταλήψεων στα σχολεία παρενέβη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δ,Παπαγεωργίου, ο οποίος με κατεπείγον έγγραφό του που απέστειλε στις δύο Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής προειδοποιεί τους καταληψίες μαθητές ότι η συμπεριφορά τους στοιχειοθετεί ποινικό αδίκημα για διακοπή και διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής δημόσιας υπηρεσίας.

Προειδοποιεί, επίσης, και τους γονείς ότι η στάση τους αποτελεί ποινικό αδίκημα για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, καθώς δεν αποτρέπουν τους μαθητές από τις καταλήψεις.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Το Βήμα», η παρέμβαση αυτή του εισαγγελέα προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο της ΟΛΜΕ, όσο και της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδος, οι οποίες κάνουν λόγο για ενεργοποίηση μηχανισμών καταστολής που ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» στο ήδη τεταμένο κλίμα της Παιδείας.

Εισαγγελική παρέμβαση επιχειρήθηκε και στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας, το οποίο επισκέφθηκε εισαγγελέας και ζήτησε να σταματήσει η κατάληψη.

Τελικά, μετά την παρέμβαση της τοπικής ένωσης των καθηγητών (ΕΛΜΕ) ο εισαγγελέας δεν επενέβη.

Με εισαγγελική παρέμβαση απειλήθηκαν οι καταληψίες μαθητές και σε άλλα σχολεία στην Πελοπόννησο και στη Θεσσαλία.

«Λουκέτο» στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης

Εν τω μεταξύ, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, βάζει «λουκέτο» στη Νομαρχία την ερχόμενη Τετάρτη, διεκδικώντας από την Πολιτεία έκτακτα κονδύλια για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών της σχολικής στέγης.

Ο κ. Ψωμιάδης προβαίνει στην ενέργεια αυτή για το λόγο ότι, -όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του -παρά το τεράστιο έργο που έχει επιτελεστεί εδώ και έξι χρόνια από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και την κυβέρνηση στο συγκεκριμένο τομέα, με τη βοήθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας και των συλλόγων γονέων, με αποτέλεσμα τη μείωση της διπλοβάρδιας από 36% το 2002 σε μόλις 12% το 2008, οι ανάγκες παραμένουν πιεστικές και αφορούν χιλιάδες παιδιών και τις οικογένειές τους.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License