AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΛΕΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ!
  ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΩΝ
  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Οι πάνω από 200 μαθητικές Καταλήψεις σε όλη τη χώρα έχουν ανησυχήσει την δεξιά Κυβέρνηση Καραμανλή. Τώρα τολμούν να μιλούν για τη «μόδα των καταλήψεων». Νομίζουν ότι έτσι θα συκοφαντήσουν τον αγώνα και θα κρύψουν τα εκρηκτικά προβλήματα που κινητοποιούν τους μαθητές: Την κάθετη μείωση της χρηματοδότησης για την Παιδεία στο νέο προϋπολογισμό, την στιγμή που υπουργοί της δεξιάς Κυβέρνησης, «σεμνοί και ταπεινοί» καλόγεροι-businessmen, κρατικά στελέχη, γαλάζιοι και πράσινοι βουλευτές, βρίσκονται βουτηγμένοι στα σκάνδαλα και τρώνε από τον δημόσιο πλούτο  με την κουτάλα της εξουσίας. Τα χρόνια συσσωρευμένα και εκρηκτικά προβλήματα στα σχολεία που γιγαντώνονται,  τις υποχρεωτικές συμπτύξεις των τμημάτων, τις διπλοβάρδιες,  με χιλιάδες μαθητές να στριμώχνονται σε κτήρια-κελιά. Νομίζουν ότι μπορούν συκοφαντήσουν και να καταστείλουν την αγωνία της νέας γενιάς για τις συνθήκες διδασκαλίας και την ποιότητα της γνώσης που τους παρέχεται, για την ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια που βιώνει. Για τα ίδια ζητήματα που ετοιμάζονται για απεργία διαρκείας οι καθηγητές των Γυμνασίων και των Λυκείων  από τον προσεχή Δεκέμβρη!
 Η Κυβέρνηση αποκλείει χιλιάδες μαθητές από την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την βάση του 10 και τους στέλνει στα «αναγνωρισμένα» σαν πανεπιστήμια  παραμάγαζα,  τα «Κολέγια». Τώρα ετοιμάζει να κάνει καθεστώς τον ταξικό αποκλεισμό αλλάζοντας το εξεταστικό σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, με την αποδέσμευση του Λυκείου από το Πανεπιστήμιο. Θέλουν να μονιμοποιήσουν  την ανεργία και την ελαστική εργασία για τη νεολαία. Οι καταλήψεις που γίνονται  τώρα, είναι η προληπτική απάντηση των μαθητών σε κάθε  ψεύτικο «διάλογο» τους, για κάθε μελλοντικό σχέδιό τους. Για αυτό πρέπει να τις συνεχίσουμε μέχρι την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μας!

  Βρισκόμαστε εν τω μέσω της πιο μεγάλης παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης που συγκλονίζει το καπιταλιστικό σύστημα έχοντας οδηγήσει  στη χρεοκοπία των πιο ισχυρών τραπεζών,  την ύφεση και την μαζική  ανεργία. Σε αυτές τις εκρηκτικές συνθήκες η Κυβέρνηση και  η «αντιπολίτευση» του ΠΑΣΟΚ,  θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να σβήσουν τη σπίθα των καταλήψεων.
Από την άλλη η  εργατική τάξη και η νεολαία πρέπει να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, οργανώνοντας αγώνες και  ανατρέποντας την σαθρή εξουσία των καπιταλιστών και τις Κυβερνήσεις τους.
Μία στιγμή σε αυτή τη μάχη  είναι οι καταλήψεις  στα σχολεία. Να τους δώσουμε διάρκεια και προοπτική! Μπροστά μας έχουμε τη Γενική Απεργία της 21 Οκτώβρη. Με κατειλημμένα τα σχολεία να μπούμε στη πρώτη γραμμή της πάλης που δίνει η εργατική τάξη ενάντια στη διάλυση του Ασφαλιστικού, τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ, την ακρίβεια και την ανεργία !
Στην τρομοκρατία των διευθυντών και των εισαγγελέων απαντάμε με περιφρούρηση των καταλήψεων από τις Επιτροπές Κατάληψης και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να τσακίσουν μαζί μας κάθε κρατική και παρακρατική επίθεση. Στις προκλητικές δηλώσεις του πρώην ΟΝΝΕΔίτη  Στυλιανίδη, του υπουργού της ιδιωτικοποίησης-διάλυσης της Παιδείας και μέλους μιας διεφθαρμένης και λαομίσητης Κυβέρνησης, απαντάμε με την εξάπλωση και τον αντιγραφειοκρατικό συντονισμό των καταλήψεων σε περιφερειακή και πανελλαδική κλίμακα. Για ένα ενιαίο μέτωπο δράσης μαθητών-φοιτητών-δασκάλων-καθηγητών-εργαζομένων!

 Καταλήψεις Διαρκείας! Κατάργηση της βάσης του 10! Όχι στη σύμπτυξη των τμημάτων! Κατάργηση των Κολεγίων! Όχι στην«αποδέσμευση» Λυκείου-Πανεπιστημίου!  Ελεύθερη πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς ταξικούς και εξεταστικούς φραγμούς! Δημόσια Δωρεάν Πανεπιστημιακή Παιδεία για όλους! Κάτω η Κυβέρνηση Καραμανλή! Για μια άλλη παιδεία σε μια άλλη κοινωνία! Για μια εργατική σοσιαλιστική διέξοδο από την  Κρίση! 

  ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ – ΕΕΚ
  (για επικοινωνία:210-5241070,www.eek.gr,konservokοuti@yahoo.gr)


 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License