ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: υπερασπίζοντας τη δουλειά

Καταπληκτικό φωτορεπορτάζ της NATACHA PISARENKO για την Αργεντινή. Δείτε το!

post image

Ο Oscar Gimenez κοιμάται δίπλα στη σιδερώστρα του, σε ένα κατειλημμένο εργοστάσιο του Μπουένος Αιρες, την 7η Απριλίο 2003. Οι εργαζόμενοι απέσπασαν τον έλεγχο αυτής της υφαντουργίας όταν οι ιδιοκτήτες κήρυξαν πτώχευση, στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης στην Αργεντινή, το 2002. Στις 27 Απριλίου θα γίνουν γενικές εκλογές και ο πρόεδρος που θα εκλεγεί θα έχει να αντιμετωπίσει τη χειρ΄τοερη οικονομική κρίση δεκαετιών.

Εικόνες:

από ο ίδιος 15/04/2003 6:10 μμ.


post image
Η Zulma Lara πλένει τα πιάτα καθώς ο χρονιάρικος γιός της Nicolas κοιμάται σ' ένα στρώμα, σε ένα κατηλειμμένοε ργοστάσιο του Μπουένος Αιρες. Ολόκληρες κοινότητες της εργατικής τάξης παλεύουν να επιβιώσουν από τη χειρότερη κρίση από την εποχή της Μεγάλης Κρίσης και περί τις 100 επιχειρήσεις βρίσκονται τώρα στα χέρια των εργαζομένων, ύστερα από τη φυγή των ιδιοκτητών.

Εικόνες:

από ο ίδιος 15/04/2003 6:12 μμ.


post image
Ο Miguel Angel Rodas κλείνει την πύλη της κατειλημμένης υφαντουργίας το βράδι..

Εικόνες:

από ο ίδιος 15/04/2003 6:14 μμ.


post image
Η Gladys και η Zulma Lara σερβίρουν φαγητό στους συναδέλφους τους, σε ένα κατειλημμένο εργοστάσιο του Μπουένος Αιερες. Το κτίριο είναι από τα πολλά προβληματικά εργοστάσια, βιομηχανίες, εστιατόρια και καφέ που έχουν καταληφθεί από εργάτες, απεγνωσμένους να κρατήσουν τις δουλειές τους.

Εικόνες:

από ο ίδιος 15/04/2003 6:16 μμ.


post image
Η Nicole Colpas περιμένεις κάτω από ένα πανό που γράφει «ΑΝΕΡΓΟΙ» όσο η μάνα της δουλεύει στο κατειλημμένο εργοστάσιο.

Εικόνες:

από ο ίδιος 15/04/2003 6:18 μμ.


post image
Ο Oscar Gimenez σιδερώνει παντελόνια σε ένα κατειλημμένο εργοστάσιο του Μπουένος Αιρες.

Εικόνες:

από ο ίδιος 15/04/2003 6:21 μμ.


post image
Η Jury Fernandez γαζώνει παντελόνια σε ένα κατηλειμμένο εργοστάσιο του Buenos Aires. Οι εργαζόμενοι κοιμούνται με βάρδιες 6-7 κάθε νύχτα στο εργοστάσιο για να προστατευτούν από οποιαδήποτε προσπάθεια των αρχών ή των ιδιοκτητών να τους πετάξουν έξω...

Εικόνες:

από ο ιδιος 15/04/2003 6:24 μμ.


post image
Η Florencia κουβαλάει ένα στρώμα και μια κουβέρτα προκειμένου να διανυκτερεύσει σε ένα κατειλημμένο εργοστάσιο του Buenos Aires. ενας στους δύο Αργεντίνους ζει στη φτώχεια και σχεδόν ένας στους πέντε είναι άνεργος. Οι εργοστασιακοί εργάτες εδώ λένε ότι δεν τους παίρνει να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους και πως θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τις κρατήσουν.

Εικόνες:

από ANAYDOS 15/04/2003 7:47 μμ.


XORIS LOGIA ...!!

από Αγχωμένος 10/05/2003 11:32 πμ.


Στην Ελλάδα του Big Brother και της Βανδή, όλα αυτά φαίνονται τόσο μακρινά. Κι όμως, με την κυβέρνηση των εκσυγχρονιστών να σαπίζει και την κυβέρνηση του "μεσαίου χώρου" να ετοιμάζεται, με τις κινδυνολογικές προβλέψεις του ΣΕΒ για διπλασιασμό της ανεργίας μετά το 2004, με την Ολυμπιακή ευφορία να έχει ήδη τελειώσει, την κάνουλα του κοινοτικού χρήματος να κλείνει και την κρίση να απειλεί πλέον τους πολυδιαφημισμένους τομείς των υπηρεσιών, του τουρισμού και των νέων τεχνολογιών, τα μαγειρέματα για το ασφαλιστικό / συνταξιοδοτικό, ΚΑΝΕΝΑΣ εργαζόμενος δε μπορεί να νοιώθει ασφαλής.

και Βανδή;

από γιάννης 31/07/2003 2:12 πμ.


ίσως κάποτε να είμαστε και στην Ελλάδα τυχερή να ζήσουμε τέτοιες στιγμές.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License