Μηχανοκίνητη πορεία στις φυλακές Διαβατών

Ενημέρωση από τη χθεσινή μηχανοκίνητη πορεία στις φυλακές Διαβατών

post image

Δυναμική ανταπόκριση είχε το ανοιχτό κάλεσμα της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, στη Θεσσαλονίκη, για την πραγματοποίηση μηχανοκίνητης πορείας αλληλεγγύης προς τους αγώνες των κρατουμένων, στις 30 Οκτωβρίου, ημέρα λήξης της προθεσμίας που είχαν θέσει στους κρατούντες για στοιχειώδη ανταπόκριση στα καίρια αιτήματά τους.

          Περισσότεροι από 150 αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στους κρατούμενους συγκεντρώθηκαν στις τέσσερις το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου με σημαίες, αφίσες και πανό και, με περίπου πενήντα δίτροχα και είκοσι αυτοκίνητα, διέσχισαν την πόλη μέχρι τις φυλακές Διαβατών, μέσα σε θύελλα από κορναρίσματα, συνθήματα και τρικάκια.

          Στο χώρο έξω από τη σιδερόφρακτη ανθρώπινη χωματερή των Διαβατών οι αλληλέγγυοι/ες έστειλαν στους κρατούμενους το μήνυμα ότι αγωνίζονται μαζί τους για τα δίκαια αιτήματά τους και στους κρατούντες ότι θα μας βρουν μπροστά τους. Η μικροφωνική έφτανε με αντίλαλο μέσα στις φυλακές τονίζοντας ότι είμαστε και θα παραμείνουμε στο πλευρό των κρατουμένων, με όποια μορφή κι αν αποφασίσουν να συνεχίσουν τους αγώνες τους. Η ανταπόκριση των κρατουμένων, άμεση, δυναμική και συνάμα συγκινητική, φωνάζοντας μαζί με τους έξω συνθήματα, όπως , «Λευτεριά σε όσους είναι στα κελιά», «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά», «Η απεργία πείνας είναι μόνο η αρχή, έρχεται εξέγερση σε κάθε φυλακή», «Έρχεται εξέγερση σε όλα τα κελιά, Μαλανδρίνο, Κέρκυρα, Διαβατά».

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων στη Θεσσαλονίκη απευθύνει νέο ανοιχτό κάλεσμα σε  ομάδες, οργανώσεις, άτομα, τη Δευτέρα 3/11, στις 8.30 μμ.,  στο Κοινωνικό Κέντρο-Στέκι Μεταναστών, Φιλίππου 51, για να αποφασίσουμε το ραντεβού για την επόμενη δυναμική «συνάντηση» του αγώνα μέσα κι έξω από τα κελιά και τις υπόλοιπες δράσεις αλληλεγγύης στους κρατούμενους.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License