Συμπλοκές μεταξυ εργαζομένων - διοίκησης του ομίλου Altec πριν από λίγο!

Επίθεση από υψηλόβαθμα της διοίκησης του ομίλου Altec (ιδιοκτησίας Αθ. Αθανασούλη)και τσιράκια, δέχτηκαν οι καταληψίες εργαζόμενοι και απολυμένοι από τη θυγατρική του ομίλου, Altec Telecoms.

Επίθεση από υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης του ομίλου Altec (ιδιοκτησίας Αθ. Αθανασούλη) και τσιράκια τους, δέχτηκαν οι καταληψίες εργαζόμενοι και απολυμένοι από τη θυγατρική του ομίλου, Altec Telecoms.

Ακολούθησαν μικροσυμπλοκές καθώς η διοίκηση προσπάθησε να απωθήσει τους 150 καταληψίες (στην ουσια το σύνολο των εργαζομένων στην Telecoms), αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και προς το παρόν τα πνεύματα έχουν κάπως ηρεμήσει.


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

Χθες (4-11) σε συνάντηση που είχαμε με τη Διοίκηση της Altec Telecoms, μας παρουσιάστηκε σε αδρές γραμμές το σχέδιο που εκπόνησαν για το μέλλον των εργαζομένων στην εταιρεία. Όχι μόνον αρνήθηκαν να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας, όπως είναι το πάγιο αίτημά μας, αλλά άφησαν να εννοηθεί ότι θα παραμείνουμε απλήρωτοι επί 5 ή 6 μήνες, εκβιάζοντας μας κατ' αυτόν τον τρόπο σε παραίτηση. Κι αυτό, μέχρις ότου ο σύνδικος, που θα ορίσει το δικαστήριο το οποίο θα εξετάσει την αίτηση πτώχευσης, μεριμνήσει για τις απολύσεις μας, εκποιήσει τον εξοπλισμό της εταιρείας και αποφασίσει εάν περισσεύουν χρήματα για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις μας.

Δεδομένων των έκτακτων αυτών εξελίξεων, πραγματοποιήθηκε σήμερα (5-11) Γενική Συνέλευση των εργαζομένων η οποία χαρακτηρίστηκε από μαζική συμμετοχή και στην οποία παραβρεθήκαν εκπρόσωποι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών όπως και διάφορα όμορα σωματεία δηλώνοντας την συμπαράσταση  τους. Στην συνέλευση αποφασίστηκε μία σειρά κινητοποιήσεων, ξεκινώντας με τη συμβολική κατάληψη των κτιρίων του ομίλου Altec αύριο (6-11) και στις 9.00 η ώρα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν προτιθέμεθα να δεχθούμε αποφάσεις οι οποίες αδικούν κατάφωρα τους εργαζομένους και που απειλούν να αφήσουν στον δρόμο εκατοντάδες ανθρώπους. Το μέλλον και η διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων δεν μπορεί παρά να είναι κεντρική μέριμνα όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

 

Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα ξεπερνάει την Altec Telecoms και εκτείνεται εν γένει στο εργασιακό χώρο. Δεν γίνεται να αφήσουμε τους οποιουσδήποτε εργοδότες να πιστεύουν ότι μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν επιχειρήσεις κατά το δοκούν, χρησιμοποιώντας τους εργαζόμενους σαν αναλώσιμα αντικείμενα.

 

Σας καλούμε να συμπαρασταθείτε στον αγώνα μας.

 

Προσωρινή Διοίκηση

Σωματείου Εργαζομένων της

Altec Telecoms         

. 

 

από πληροφορια 06/11/2008 4:44 μμ.


Μιλαμε για πολυ δυνατη εταιρεια στον χωρο των τηλεπικοινωνιων με
ακρες σε υψηλοβαθμα κλιμακια υπουργειων και εταιρειων,γι'αυτο και αισθανονται
τοση δυναμη και ασφαλεια ωστε να επιτεθουν σε εργαζομενους
πληροφοριες για την εταιρεια
http://www.altec.gr

http://www.protothema.gr/content.php?id=14353

http://www.capital.gr/news.asp?Details=567657

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License