Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 6 Νοέμβρη 2008.

Φοιτητές, πανεπιστημιακοί, καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των ΤΕΙ αλλά και ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός μαθητών πλαισίωσαν την σημερινή πανεκπαιδευτική κινητοποίηση και πορεία προς τη βουλή με αιχμή του δόρατος τη μη αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων.

post image

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 6 Νοέμβρη 2008.

Στιγμιότυπο ωμής και βάρβαρης καταστολής πριν την πορεία στη Βουλή.
Η καταστολή αυτή τη φορά ξεκίνησε πολύ πριν την πορεία. Περιπολικό εμβόλισε κοπέλα και την τραυμάτισε σοβαρά μπροστά στη Βουλή. Την κοπέλα την καταδίωκαν μπάτσοι γιατί λέει είχε αρπάξει κάποιο … αόρατο…πορτοφόλι και το πλήρωμα ράμπο του περιπολικού υπηρετώντας τη «δημοκρατία» την…ακινητοποίησε, αιμόφυρτη στο έδαφος.  (*)  

 
Λίγες ώρες μετά ξεκίνησαν οι πορείες…
Φοιτητές, πανεπιστημιακοί, καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των ΤΕΙ αλλά και ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός μαθητών πλαισίωσαν την σημερινή πανεκπαιδευτική κινητοποίηση και πορεία προς τη βουλή με αιχμή του δόρατος   τη μη αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων.

Τα κύρια αιτήματα στο κεντρικό πανό του ΕΜΠ στην κεφαλή της πορείας :

-κατάργηση της οδηγίας 3505 για  τα  ιδιωτικά κολέγια,
-αυξήσεις  στις δαπάνες για την Παιδεία,
-λίστα συγγραμμάτων,
-ενιαίο πτυχίο (με κατοχυρωμένα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα)
-δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση,
-κατάργηση της βάσης του 10,
-καμία αναγνώριση των Κ.Ε.Σ (Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών)

Ξεχωριστή νότα…
Ξεχωριστή και ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η συμμετοχή των μαθητών γυμνασίων και λυκείων, με τουλάχιστον τρία πάνω αριστουργήματα και …εξαιρετική παρουσία και συνθηματολογία (βλέπε ουρά της πορείας όπου μαθητές λυκείου των Εξαρχείων έδιναν μαθήματα…ευρωπαϊκής διαδήλωσης.

Έδωσαν δυναμική παρουσία και ξεχώρισαν από τα πολύχρωμα πανό τα έξυπνα σκίτσα τα τύμπανα και τα αυτοσχέδια μουσικά όργανα, ενώ στο σύνολο της η πορεία είχε έξυπνα τραγουδιστά συνθήματα επίκαιρα που συνδύαζαν την οικονομική κρίση, τη ληστρική λειτουργία των τραπεζών και την κατάσταση της παιδείας, δεν έλειψαν και συνθήματα που όλους μας ενώνουν ενώ πολλά ήταν τα συνθήματα που γράφτηκαν σε ένδειξη @λληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα των κρατουμένων στα ελληνικά κολαστήρια που ήδη έχουν ξεκινήσει μαζικά  απεργία πείνας.
 
Όπως σχολιάστηκε από τους φοιτητές, μικρή σχετικά ήταν η συμμετοχή των πανεπιστημιακών αλλά και των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας παρά το γεγονός ότι η ομοσπονδία ΟΣΕΠ-ΤΕΙ είχε κηρύξει  τρίωρη στάση εργασίας, ενώ η ομοσπονδία των εκπαιδευτικών γυμνασίων και λυκείων (ΟΛΜΕ) δίωρη στάση εργασίας, προκειμένου να συμμετάσχουν οι συνάδελφοι/ες  τους, στη διαδήλωση.


Την ίδια ώρα μια άλλη πορεία είχε ήδη ξεκινήσει… ΠΑΜΕ για μια σύντομη περιγραφή και εκεί
Η πρώτη συγκέντρωση και πορεία στην Ομόνοια από την ΠΚΣ τους μαθητές (ΣΑΤΑ) και το ΠΑΜΕ είχε ήδη ξεκινήσει όταν στις 12 στα προπύλαια ακόμη μαζεύονταν κόσμος.
Η συμμετοχή και σε αυτή την πορεία ήταν μεγάλη και οι μαθητές έδωσαν επίσης δυναμικό παρών. Όταν η κεφαλή της πορείας είχε περάσει το άγαλμα του Κολοκοτρώνη η ουρά (φοιτητικά μπλοκ- βρισκόταν στη πρώην Σανταρόζα)
Στην Βουλή  δεν μπήκαν στα λουλουδάδικα αλλά αντάλλαξαν μεμονωμένα υβρίσθηκά και κάποια πνιγμένα συνθήματα και αποχώρησαν προς την πανεπιστημίου αφού ο εύσωμος καθοδηγητής τους καλούσε σε έντονο ύφος να συνεχίσουν προς αποχώρηση.  Είναι χαρακτηριστικό όμως ότι όταν φοιτητές και μαθητές ΣΑΣΑ ΠΚΣ έφτασαν λίγο πριν το ύψος στη Σίνα … για να μην διασταυρωθούν με τους άλλους φοιτητές στα προπύλαια που ήδη είχαν κατέβει στο δρόμο… σταμάτησαν την κάθοδο και έστριψαν προς Ακαδημίας. (!)  

Επιστροφή στα προπύλαια…

Πριν ξεκινήσει η πορεία έγιναν οι καθιερωμένες δηλώσεις στα ΜΜΕξαπάτησης.

Ενδεικτικά:

Λάζαρος Απέκης  (ΠΟΣΔΕΠ)
«…η κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο στα Πανεπιστήμια, η ΕΕ παραβιάζει το θεσμικό πλαίσιο και παρεμβαίνει…. Δεν θα ανεχτούμε κατεδάφιση του ανώτατου πανεπιστημίου.
Η πρώτη αντίδραση μας είναι σήμερα εδώ στη διαδήλωση, θα προχωρήσουμε όμως σε άλλες κινητοποιήσεις. Είμαστε έτοιμοι για μεγαλύτερες κινητοποιήσεις τόσο στο πλαίσιο του εορτασμού του Πολυτεχνείου αλλά και με απεργία στις 19020 Νοέμβρη και δεύτερη απεργία στις 25-26 Νοέμβρη…»

Αντώνης Μπάστας. ΟΛΜΕ
«Η κυβέρνηση υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο. Οι αγώνες για δημοσία παιδεία θα συνεχιστούν. Είμαστε ενάντια στις εφαρμογές των μέτρων της κυβέρνησης και προετοιμαζόμαστε για το Νοέμβριο να επανέλθουμε με νέα εισήγηση»

Λίγο πριν τις 2 ξεκίνησε και η 2η πορεία από τα προπύλαια με κεντρικό πανό του ΕΜΠ. Κατευθύνθηκε προς την ομόνοια όπου πήρε το δρόμο της Σταδίου με διάφορες στάσεις κατά τη διαδρομή, πότε για να φωναχτού συνθήματα πότε για να φωναχτούν τα ανάλογα κόσμια σε ένα δύο τύποι που εμφανίστηκαν στο ξεκάρφωτο κουκουλωμένοι και προσπαθούσαν επί ματαίως να κατεβάσουν βιτρίνα τράπεζας και καταστήματος ρούχων. Ανάλογη στάση έγινε και στο ύψος της Εμμανουήλ Μπενάκη όπου έγινε μια μινι απαλλοτρίωση λίγων ρούχων από τη βιτρίνα καταστήματος που μοιράσθηκαν στον κόσμο. Χαρακτηριστικό ήταν ότι μια από τις απαλλοτριωμένες μπλούζες… βρέθηκε στα χέρια… σικ δημοσιογράφου τηλεοπτικού καναλιού που έσπευσε να «ψωνίσει» πριν βέβαια αναφερθεί στη δράση των αντιεξουσιστών χαρακτηρίζοντας με το γνωστό δημοσιοκαφρικό ύφος  ως μια ακόμη κλοπή περιουσίας από μεροκαματιάρηδες. (ε ψιτ, καλοφόρετη η μπλούζα και καλά ενημερωμένα ρεπορτάζ)
Μεμονωμένες πέτρες έπεσαν και σε κάποιες τζαμαρίες τραπεζών στο Σύνταγμα και σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης τα οποία φυσικά και δεν ράγισαν καν, ενώ το μόνο αξιοσημείωτο ήταν ότι μια ηλικιωμένη γυναίκα που καθόταν στην άκρη στο πεζούλι της τράπεζας λαχτάρησε κυριολεκτικά από τις πέτρες που έπεσαν δίπλα της.!  Ειδικά η κίνηση αυτή του ενός μεμονωμένου και σαν τη μύγα μες το γάλα νεαρού είχε άμεση απάντηση από την πλειονότητα των πορευομενων που απομάκρυναν το «άγριο νιάτο».

Τα σύκα σύκα… (Οι «γηπεδικές» γενικεύσεις … οδηγούν σε φασίζουσες αντιλήψεις και νοοτροπίες)

 Έξω από τη βουλή μάλιστα  θερμόαιμος  τύπος που φαίνεται ότι δεν το απασχολεί καθόλου αν λίγα λεπτά πριν τον καταγράφουν οι κάμερες των τραπεζών ! αναζητώντας σημείο στοχεύσεις τζαμαρίας τράπεζας, επιτέθηκε σε κάμεραμαν τηλεοπτικού συνεργείου και του άρπαξε την κάμερα ενώ και ένας φωτορεπόρτερ του ίδιοι πρακτορείου έφαγε μπουνιές.

Προς ενημέρωση ορισμένων: και οι δύο «επαγγελματίες» φωτορεπόρτερ και καμεραμάν δεν έχουν καμία σχέση με το σύνθημα αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι και έχουν αποδείξει με τη στάση τους το αντίθετο. Μάλιστα ουκ ολίγες φορές έχουν απομακρύνει και ξεμπροστιάσει ρουφιάνους δήθεν φωτογράφους που τραβάνε δίπλα τους.  Το σίγουρο είναι ότι μια συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή και μια συγκεκριμένη κάμερα λιγότερη – χαρά θα έδινε μόνο στην αστυνομία και τα τσιράκια της. Ρωτήστε να μάθετε πριν ανοίξετε κεφάλια γιατί οι «γηπεδικές» γενικεύσεις … οδηγούν σε φασίζουσες αντιλήψεις και νοοτροπίες.

(Κάτι ανάλογο είχε συμβεί με επίθεση σε συνεργείο τηλεοπτικού σταθμού κατά τη διάρκεια συμπλοκής σε απεργία πρόσφατης πρωτομαγιάς. Πολύ γνωστός κάμεραμαν για τις ανταποκρίσεις τους και από πολεμικά μέτωπα και τεφαρίκι άνθρωπος γνωστός στο πανελλήνιο για την αλήθειες που έδινε..
Τα αστικά ΜΜΕεξαπατήσεις τότες μιλούσαν για αναρχικούς με πριόνια και τσεκούρια οι δαρμένοι που υπερασπίζονται την αλήθεια, μίλησαν για ασφαλίτες και παρακρατικούς. Και για την αλήθεια τους δέχθηκαν πλήθος μαιλ συμπαράστασης και άρνησης ευθύνης, αλλά και πλήθος απειλητικών από τη ΓΑΔΑ με ανάληψη ευθύνης) Έτσι για την ιστορία.
Για το σημερινό περιστατικό και οι ίδιοι ελπίζουν σε μια σοβαρή απάντηση αν μη τι άλλο.
Για κάποιους άλλους κυρίους των ΜΜΕξημερωσης μάθαμε ότι είναι παρα το σικ και ντιζαινάτο επαγγελματικό φινίρισμα είναι απλά δημοσιοκαφροι, Δεν είναι μονο ότι πολλές φορές πίσω από τις διμοιρίες των ΜΑΤ δίνουν πληροφορίες … αλλά γενικότερα. Ξέρουν αυτοί. Βέβαια κάποιοι άλλοι από αυτό το είδος,  στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους έχουν αγκυλωτούς και σβάστικες της χρυσής αυγής. Είναι γνωστοί πάντως στην δημοσιοκαφρικη οικογένεια και στα δημοσιοκαφρικά γραφεία λόγο της εγκυρότητας… όπως να βαφτίζουν σοβαρά επεισόδια και καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας, τη ραγισμένη τζαμαρία μιας πολυεθνικής αλυσίδας ρούχων.      


Υ.Γ (*)   Μπάτσοι καταδίωκαν μια κοπέλα και την εμβόλισαν με  περιπολικό για να την σταματήσουν…
Στις 11.30 έξω από την Βουλή περιπολικό της αστυνομίας παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά νεαρή κοπέλα. Σύμφωνα με αυτά που έλεγαν οι ιδιαίτερα «μαζεμένοι» ένστολοι η κοπέλα είχε αρπάξει ένα πορτοφόλι και προσπαθούσαν να την πιάσουν.
Ήταν όλοι τους τρομοκρατημένοι και …ιδιαίτερα μουδιασμένοι.!
Όπως έλεγαν  οι αυτόπτες μάρτυρες που είχαν μαζευτεί στο σημείο, την κοπέλα την καταδίωξαν ένστολα και στην προσπάθεια της να ξεφύγει βγήκε στο δρόμο όπου και την χτυπησε το περιπολικό και φυσικά την …ακινητοποίησε, αιμόφυρτη στο δρόμο. Ας σημειωθεί ότι η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί  τουλάχιστον 2.30 ώρες πριν ξεκινήσουν τα συλλαλητήρια και οι δρόμοι μπροστά από τη βουλή ήταν άδειοι. και περνούσαν μόνο μερικά μηχανάκια και ενα ΙΧ αλλά στο φαναρι. Στο σημείο που έπεσε η κοπέλα ήταν μόνο το περιπολικό και αυτό σε θέση φρεναρίσματος με ανάποδο τιμόνι.
Μάλιστα ένας από τους ένστολους ενώ το κορίτσι ήταν πεσμένο στο δρόμο με αίματα και σπαρταρούσε πήγε να της φέρει το χέρι πίσω για να της περάσει χειροπέδες αλλά ο κόσμος αντέδρασε και έξαψε μόνο τις τσέπες … βγάζοντας κάποια χαρτιά της και φαίνεται ότι αυτό που αναζητούσε δεν το βρήκε. Ούτε πορτοφόλι ούτε τίποτα!
Όταν ο κόσμος αντέδρασε οι κύριοι χωροφύλακες μαζεύτηκαν και την κοπέλα ανέλαβαν οι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ που την μετέφεραν σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Υ.Γ (1) Όταν η πορεία βρισκόταν στην σταδίου μετά τον Κολοκοτρώνη, εργάτες κρέμονται στις σκαλωσιές κτιρίου υπό ανακαίνιση, με δίχτυ ασφαλείας.
Η πορεία σταματά από κάτω και χαιρετίζει με το σύνθημα:  

«αυξήσεις στους μισθούς ,
λιγότερη δουλειά,
όχι άλλα κέρδη
για τα αφεντικά»
κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ

Εικόνες:

από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ 06/11/2008 9:11 μμ.


Η καταστολή αυτή τη φορά ξεκίνησε πολύ πριν την πορεία. Περιπολικό εμβόλισε κοπέλα και την τραυμάτισε σοβαρά μπροστά στη Βουλή. Την κοπέλα την καταδίωκαν μπάτσοι γιατί λέει είχε αρπάξει κάποιο … αόρατο…πορτοφόλι και το πλήρωμα ράμπο του περιπολικού υπηρετώντας τη «δημοκρατία» την…ακινητοποίησε, αιμόφυρτη στο έδαφος. 

Εικόνες:

από κ-α 06/11/2008 9:14 μμ.


Aπό την πλατεία Συντάγματος πριν ξεκινήσουν τα συλλαλητήρια.
Την ώρα δηλαδή που φοιτητές μαθητές πανεπιστημιακοί καθηγητές  κατεβαίνουν στο δρόμο το «τμήμα»  ψυχαγωγίας/εξημερωσης/αποβλακοσης της μάζας κάνει γυρίσματα για κάποια  τηλεοπτική σειρά της εποχής.
Είπαμε η ενημέρωση πάνω από όλα…. και μετά η διασκέδαση…!!!

Εικόνες:

από κ-α 06/11/2008 9:15 μμ.


...

Εικόνες:

από κ-α 06/11/2008 9:17 μμ.


. . .

Εικόνες:

από κ-α 06/11/2008 9:19 μμ.


.

Εικόνες:

από κ-α 06/11/2008 9:21 μμ.


.
.

Εικόνες:

από κ-α 06/11/2008 9:22 μμ.


...

Εικόνες:


και τέλος στην φοτό 922013 εξω από την εθνική στην Πανεπιστημίου προς το τέλος της πορείας … εράγισε ένα τζάμι στην πόρτα της εθνικής τράπεζας.
ΤΡΟΜΕΡΟ ΘΕΜΑ –ΤΡΟΜΕΡΟ ΠΛΑΝΟ… Σαν μέλισσες έπεσα πάνω στο ράγισμα τα τηλεοπτικά κανάλια για να ζουμάρουν στην καταστροφή, να καταγράψουν …τα επεισόδια…

μπράβο λεβέντες, άξιος ο μισθός σας.

από aris90 07/11/2008 10:39 πμ.


re paidia oi matatzis exoun polu plaka otan i poria tou sasa-pame pernage apo ti bouli arxisaan na giouxaroun ta mat............

apo ekei ke meta se kathe steno pou eblepan mat giouxarizan h fonazan sinthimata enantia sta mat....

se ena steno eixe sxetika pollous matades opote girisan pros to meros tous kai arxisan na tous giouxaroun kai na tous krazoun kai ta palikaria ebalan ta kranoi tous kai entimastikan gia maxi..........axxaaaxaaxxaaaaxaxaxaxaxaxaxaaxaxxaxaaxaxa

einai eleinoi etimastikan gia na xtipisoun mathites pou aplos tous giouxaran...........

stin alli poria ti egine????????

i poria pige pros ta kato gia na min uparxei simploki kai na min dimiourgithoun problimata

den exoun oloi tin apetisi na perasoun mesa apo alles pories..........

από a 07/11/2008 12:17 μμ.


με την κοπέλα που την χτύπησε το περιπολικό τι έγινε? γνωρίζουμε κάτι για την κατάσταση της υγείας της?

από Πάνος193 08/11/2008 μεσημέρι


ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΊΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΑΝΑΜΑ 

Θαυμάστε σύνθημα! Ο σκοταδισμός σε όλο του το μεγαλείο!

Κάποιος πρόγονος αυτού του έξυπνου που το έγραψε, έλεγε : Οι νέοι πρέπει να ξέρουν να μετράνε ως το 100 και να βάζουν την υπογραφή τους! (Το ποιος ήταν αυτός, το αφήνω προς άσκηση).

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License