ΡΩΣΙΑ: Βίαια διάλυση συγκέντρωσης έξω από το Αμερικάνικο προξενείο

ΡΩΣΙΑ: Βίαια διάλυση συγκέντρωσης έξω από το Αμερικάνικο προξενείο στην Πετρούπολη

Στις 15 Απριλίου, ώρα: 17.00 στην Πετρούπολη θα πραγματοποιούνταν η επόμενη προγραμματισμένη συγκέντρωση έξω από το αμερικάνικο προξενείο οργανωμένη από την «Αντιπολεμική επιτροπή». Το γεγονός είχε προπαγανδιστεί με αφίσες και αυτοκόλλητα που είχαν κολληθεί στην πόλη. Οι οργανωτές ενημέρωσαν τις αρχές της πόλης για την συγκέντρωση. Όμως έλαβαν την παρακάτω απάντηση από τις αρχές της πόλης: «Δεν μπορούμε να εξετάσουμε το αίτημά σας», που σημαίνει ότι δεν τους χορηγήθηκε άδεια να πραγματοποιήσουν την συγκέντρωση. Από τις 16.00 ως τις 17.00 στο ίδιο μέρος πραγματοποίησαν την πικετοφορία τους μερικές δεκάδες μέλη του Ρωσικού Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος. Όταν η συγκέντρωση της «Αντιπολεμικής επιτροπής» είχε ξεπεράσει τα 100 άτομα, η αστυνομία πίρε διαταγή να την διαλύσει και ξεκίνησε το έργο της συλλαμβάνοντας με βίαιο τρόπο 9 άτομα. Περιττό να πούμε ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε ωμή βία, οι ειδικές δυνάμεις χτυπούσαν τους διαδηλωτές με τα κοντάκια από τα αυτόματά τους, χτυπήθηκαν και δημοσιογράφοι. Η αστυνομία κατεύθυνε τους συλληφθέντες στο 78ο Α.Τ. , κατά την διαδρομή το ξύλο συνεχίστηκε στις κλούβες. Η συγκέντρωση ματαιώθηκε, 50-60 άτομα μαζεύτηκαν έξω από το 78ο Α.Τ. για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες, εκεί συνελήφθη άλλο ένα άτομο. Αυτήν την στιγμή 5 παραμένουν υπό κράτηση μέχρι την δίκη που θα γίνει στις 16 Απρ. 4 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και ένας κατάφερε να αποδράσει. Υπάρχουν υποψίες ότι μερικοί από τους συλληφθέντες έχουν τραυματιστεί σοβαρά . mailto:indymedia_piter@pochtamt.ru (Από το ρώσικο ίντυ)

από πατμαν 16/04/2003 3:17 πμ.


Μα καλά, τόσα εκατομμύρια νοματαίοι, 100 άτομα πήγαν στη πορεία?

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License