ομάδα 30-40 συντρόφων προχώρησε σε απαλλοτρίωση του supermarket μασούτης στην οδό παπαφη στην κάτω τούμπα. στη συνέχεια μοίρασε τα είδη πρώτης ανάγκης σε κοντινή λαϊκή αγορά. Η αντίδραση του κόσμου ήταν άμεση παίρνοντας όλα τα αγαθά από τα καρότσια

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΛΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

από The SuperMarket Job 12/11/2008 11:44 μμ.


ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

 

Είμαστε αναγκασμένοι να επιβιώνουμε σε ένα σύστημα το οποίο γεννά και συντηρεί φαινόμενα αισχρής εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.Μερικές συνέπειες του είναι η ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί και συντάξεις και γενικότερα η εξαθλίωση μεγάλων κομματιών αυτής της κοινωνίας. Παρακολουθούμε καθημερινά δημοσιογράφους, σχολιαστές και αγανακτισμένους καταναλωτές να διαμαρτύρονται για την ακρίβεια. Οι διαμαρτυρίες ποικίλουν από άναρθρες κραυγές κατά της ακρίβειας, μποϋκοτάζ σε προϊόντα μέχρι και υπομνήματα σε υπουργούς ώστε να λάβουν δραστικά μέτρα. Ψευδαισθήσεις αντιδράσεων,τρύπες στο νερο!Θα ήταν παράλογο να πιστεύει κανείς ότι αυτοί που δημιουργούν, βολεύονται και βγάζουν κέρδος από αυτή την κατάσταση μπορούν να δώσουν και τη λύση.Εμεις αντιλαμβανόμαστε ότι αυτά δε μπορούν να επιφέρουν λύσεις πόσο μάλλο να οδηγήσουν σε μια εν γένει καλύτερη ζωή. Για μας το πρόβλημα είναι το ίδιο το σύστημα, η εξουσία και η εκμετάλλευση γι' αυτό δεν περιμένουμε από κανέναν υπουργό, βιομήχανο ή μεγαλοεπιχειρηματία να δώσουν λύσεις. Η μόνη λύση για μας είναι η εναντίωση σε κάθε είδος εξουσίας και ο πόλεμος σε όλα τα αφεντικά μικρά ή μεγάλα.

Έτσι λοιπόν, επιλέγουμε να «εισβάλουμε» σε σούπερ μάρκετ υποκατάστημα μεγάλης αλυσίδας και να απαλλοτριώσουμε είδη που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα ώστε να τα μοιράσουμε ελεύθερα και χωρίς κανενός είδους αντίτιμο σε αυτούς που τα παράγουν και στους οποίους ανήκουν. Αυτή είναι μια ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης προς τα κομμάτια αυτής της κοινωνίας τα οποία βιώνουν την εκμετάλλευση και τον καθημερινό πόλεμο των αφεντικών.

Δεν αποδεχόμαστε τον χαρακτηρισμό «Ρομπέν των φτωχών» (που μετά από σκέψη και με ιδιοτελή σκοπό μας δόθηκε από τους ψεύτες και ρουφιάνους των ΜΜΕ) καθώς κίνητρό μας δεν είναι η ελεημοσύνη,ούτε και έχουμε διάθεση να γίνουμε η πρωτοπορία που για μια ζωή θα κάνει αυτό δημιουργώντας παραπέρα διαχωρισμούς μεταξύ των εκμεταλλευομένων. Η κίνησή μας αυτή έχει χαρακτήρα συμβολικό. Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι μόνοι μας κάνοντας τέτοιες ενέργειες θα ανατρέψουμε το σύστημα. Προτρέπουμε όμως τον κόσμο να σπάσει τα δεσμά που μας πνίγουν και να δράσει,ο καθένας με τον τρόπο του,αμφισβητώντας  το σύστημα υποδούλωσης.

Ενάντια σε εκμεταλλευτές, υποταγμένους υπηκόους και δημοσιογράφους που αναπαράγουν ψέματα και την προπαγάνδα του κράτους επιλέγουμε να συνεχίσουμε τη δράση μας. Για μια κοινωνία στην οποία θα κυριαρχεί η αλληλεγγύη και όχι η εκμετάλλευση μεταξύ των ανθρώπων.  

 

ΥΓ 1. Διατηρούμε τα πρόσωπά μας καλυμμένα ως ένα μέτρο  στοιχειώδους ασφάλειας απέναντι σε μπάτσους, ρουφιάνους και σεκιουριτάδες. Είναι προφανές ότι δεν έχουμε καμία διάθεση ούτε και σκοπό να τρομοκρατήσουμε τον κόσμο στον οποίο απευθυνόμαστε.

 

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

 

Αναρχικές/οι, Αντιεξουσιαστές/στριες

3f

από ds 13/11/2008 9:59 μμ.


Synexizw na epimenw pws einai apo tis kalyeteres energeies poy kanei o xwros sth 8es/nikh ta teleytaia xronia!! Synexiste etc!

από Tar 15/11/2008 5:18 πμ.


post image

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License