«Εμπρηστική Αλληλεγγύη» για τους εμπρησμούς

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=33972992

«Εμπρηστική Αλληλεγγύη» για τους εμπρησμούς

«Από τις 3 Νοέμβρη μέχρι σήμερα οχτώ χιλιάδες κρατούμενοι, στις ανά την Ελλάδα φυλακές, απέχουν από το συσσίτιο, ενώ πάνω από 5 χιλιάδες έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας, 17 από τους οποίους έχουν κυριολεκτικά ράψει τα στόματά τους. Αν σε κάποιους αυτό φαντάζει αποτρόπαιο, για τους κρατούμενους αποτρόπαιες είναι οι συνθήκες που επικρατούν στα κολαστήρια και οι εξοντωτικές ποινές που τους επιβάλλονται».


Με αυτό το κείμενο στην «Ε» ανέλαβε η «Εμπρηστική Αλληλεγγύη» την ευθύνη για τις επιθέσεις «στις εγκαταστάσεις και τα οχήματα των ιδιωτικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφαλείας που έχουν πολυετείς συμβάσεις με το υπ. Δικαιοσύνης, Φωτέλης στον Κολωνό και Ζαριφόπουλος στη Ν. Ιωνία, για τη συμβολή τους στην εύρυθμη λειτουργία της φυλακής αλλά και των τραπεζικών καταστημάτων».

«Δεν έχουμε καμία δημοκρατική αυταπάτη ούτε ελπίζουμε στο ανθρώπινο πρόσωπο της δικαιοσύνης. Η σημερινή κατάσταση της φυλακής δεν είναι καλύτερη από περασμένες δεκαετίες επειδή προχώρησε ο πολιτισμός. Τίποτα δεν χαρίστηκε. Και το πιο αυτονόητο δικαίωμα κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες από τους ίδιους τους κρατούμενους», αναφέρουν μεταξύ άλλων. Επαναλαμβάνουν αρκετές φορές τη φράση: «Το αίμα κυλάει και για κάποιους πουλάει...», σημειώνουν: «όσοι πουλούν ασφάλεια, ας γνωρίζουν ότι δεν είναι ασφαλείς» και καταλήγουν: «Αλληλεγγύη στον αγώνα των κρατουμένων μέχρι και το γκρέμισμα της τελευταίας φυλακής».

Την ευθύνη για 10 επιθέσεις, που πραγματοποιήθηκαν από τις 6 έως τις 11 Νοεμβρίου, ανέλαβε με κείμενο στην ιστοσελίδα αντιπληροφόρησης athens.indymedia.org., η «εμπρηστική επιτροπή αλληλεγγύης στους κρατουμένους».

Πρόκειται για: Ι.Χ. πρεσβείας της Λιβύης, γραφεία της Ν.Δ., Ι.Χ. εταιρείας σεκιούριτι, όχημα της ΕΛ.ΑΣ., κατασκευαστική εταιρεία, δύο υποκαταστήματα τραπεζών, φορτηγάκι σουπερμάρκετ, το Ι.Χ. του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης, Σ. Βαλυράκη, «ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την καταστολή των μεγάλων εξεγέρσεων στις φυλακές το 1995» και κρατικό όχημα στους Αμπελόκηπους.

«Ο ήλιος λάμπει για όλο τον κόσμο, δε λάμπει μες στις φυλακές, δε λάμπει για όσους δουλεύουν μες στο ορυχείο, όσους φτιάχνουν τις καρφίτσες για τα μαλλιά, όσους φυσάνε άδειες τις μπουκάλες που άλλοι θα πιούνε γεμάτες (...) όσους δεν κάνουν την κοινωνία να λέει: α, αυτός θα πάει μπροστά», αναφέρουν μεταξύ άλλων. «Είναι όμορφο να νιώθεις πως η εκδίκηση των κολασμένων πλησιάζει. Αλληλεγγύη στον αγώνα των κρατουμένων στις φυλακές όλης της χώρας», καταλήγουν.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/11/2008

από Tar 15/11/2008 5:12 πμ.Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License