Νεκρός κρατούμενος απεργός πείνας.

...

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν απο το πρωί οτι υπάρχει νεκρός απεργός  πείνας. Ο κρατούμενος βρισκόταν στην απομόνωση των φυλακών στα Γρεβενά και βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί. Η είδηση κυκλοφορεί και στα αστικά ΜΜΕ. Η θέση της διεύθυνσης της φυλακής είναι ότι ο θάνατος οφείλετε σε ναρκωτικά. Ας ενημερώσουν αναλυτικά όσοι έχουν περισσότερες πληροφορίες.

από scaramous 13/11/2008 3:51 μμ.


Νεκρός κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών
1ξ Νοεμβρίου 200θ, 14:26Ερωτήματα προκαλεί ο θάνατος κρατουμένου στις φυλακές Γρεβενών σήμερα το πρωί. Πρόκειται για έναν ξ2χρονο Έλληνα, ο οποίος μεταφέρθηκε πρόσφατα από τις Κλειστές Φυλακές Πατρών, όπου εκδικαζόταν η υπόθεσή του.
Σύμφωνα με τα όσα κατανγέλλει η «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων» ο θάνατος του ξ2χρονου επήλθε μετά από συμμετοχή του στην απεργία πείνας. Ως γνωστόν εδώ και δύο εβδομάδες κρατούμενοι σε φυλακές όλης της χώρας κάνουν απεργία πείνας, και άλλοι απέχουν από το συσσίτιο, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.   
Το υπουργείο Δικαιοσύνης ωστόσο, με ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι ο θάνατος του κρατουμένου οφείλεται σε ναρκωτικά. Όπως σημειώνεται σχετικά, μέσα στο κελί του ξ2χρονου, δίπλα στο άψυχο σώμα του, βρέθηκαν δύο σακουλάκια που περιείχαν ναρκωτικά, πιθανότατα ηρωίνη. Μετά από την ιατροδικαστική εξέταση βρέθηκε ένα ακόμη σακουλάκι μέσα στο στομάχι του κρατουμένου.
Η διεύθυνση των φυλακών από την άλλη πλεvρά, υποστηρίζει ότι ο κρατούμενος βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση πριν μεταχθεί στη συγκεκριμένη φυλακή.

από ΠΔΚ 13/11/2008 6:41 μμ.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Δελτίο Τύπου

 Ο 1ΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ
 
www.keli.gr
 
Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Το όνομά του Νικόλαος Μπαρδάκης. Ήταν μόλις 32 χρονών. «Κάτοικος» φυλακών Γρεβενών βρέθηκε νεκρός στο κελί του. Μια «συνηθισμένη είδηση», δυστυχώς, σε μια συνηθισμένη τραγική πραγματικότητα. Ο Νικόλαος Μπαρδάκης είχε μεταχθεί στις φυλακές Πάτρας για δικαστική του υπόθεση. Επανήλθε στις φυλακές Γρεβενών την περασμένη Τρίτη, σε άσχημη, όπως ειπώθηκε, κατάσταση. Επειδή αρνήθηκε να περάσει από τις γνωστές εξευτελιστικές εξετάσεις τον τοποθέτησαν σε χώρο απομόνωσης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, σε κωματώδη κατάσταση, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Γρεβενών. Περιέργως, την επομένη στη μία το μεσημέρι πήρε εξιτήριο. Το πρωί της επόμενης ημέρας βρέθηκε νεκρός στο κελί του, αβοήθητος. Όταν έφτασαν για να τον παραλάβουν ήταν ήδη αργά.
Ο Ν. Μπαρδάκης επιβεβαιώνεται πως ήταν απεργός πείνας. 
Το «περιστατικό» αυτό δυστυχώς δεν είναι πρωτόγνωρο. Μόλις το περασμένο Σάββατο βρέθηκε νεκρός, επίσης, στο κελί του ο Δημοσθένης Βουβάκης στις φυλακές Χίου.
Την ίδια στιγμή και εν μέσω μιας τεράστιας απεργιακής κινητοποίησης χιλιάδων κρατουμένων, πυκνώνουν οι καταγγελίες ότι σε καμία φυλακή δεν υπάρχει επαρκής ιατρική παρακολούθηση. Σε αρκετά «σωφρονιστικά καταστήματα» οι απεργοί πείνας δεν έχουν δει γιατρό, ενώ σε ορισμένες άλλες, γιατροί έχουν υπερβεί τον εαυτό τους καθώς έχουν να κοιμηθούν πάνω από τρία 24ωρα.
Επίσης, αρκετοί κρατούμενοι καταγγέλλουν ότι τα νοσοκομεία δεν τους δέχονται ή τους βάζουν ορό και τους διώχνουν με τη δικαιολογία ότι δεν διαθέτουν κρεβάτια.
 Κάθε ώρα που περνάει ολοένα και πληθαίνουν οι απεργοί πείνας που χάνουν τις αισθήσεις τους και χρήζουν άμεσης ιατρικής φροντίδας. Το υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να απαντήσει άμεσα, πριν είναι αργά, στα απολύτως δίκαια αιτήματα των κρατουμένων.
Ο πρωτοφανής αγώνας στις ελληνικές φυλακές συνεχίζεται. Το κίνημα αλληλεγγύης ολοένα και μεγαλώνει. Οι κρατούμενοι θα νικήσουν.           
Για περισσότερες πληροφορίες Πάνος Λάμπρου 6944 361139, Ιωάννα Δρόσου 6936514299

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License