Πορεία 17 Νοέμβρη

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης για την επληκτική πορεία που έγινε χθες στα Χανιά. Κάλεσμα στην παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχίο σήμερα το βράδυ

post image

 

8η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ 15 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 

Συγκλονίστηκαν χθες, 17 Νοέμβρη, τα Χανιά από την εκπληκτική συμμετοχή  και ενθουσιασμό της φετινής πορείας για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου του ’73. Μετά από πολλά χρόνια, η επέτειος αυτή ήταν φορτισμένη με το νόημα που της πρέπει. Να εκφράζει, δηλαδή, τις διεκδικήσεις και τους αγώνες των αποκλεισμένων, των καταπιεσμένων της εποχής της που όλο και αυξάνονται. Φέτος πανελλαδικά, η επέτειος εξέφρασε την κραυγή απελπισίας και τον αγώνα για αξιοπρέπεια που δίνουν οι κρατούμενοι των ελληνικών κολαστηρίων, των αποθηκών ανθρώπων που κατ’ ευφημισμό αποκαλούνται «φυλακές».

Στα Χανιά όμως, η πορεία έγινε αφορμή να συνδεθεί ο μεγαλειώδης αγώνας των φυλακισμένων με εκείνον των μεταναστών απεργών πείνας, οι οποίοι για 8η μέρα σήμερα διεκδικούν το αυτονόητο: το δικαίωμα τους στη Ζωή.

800 περίπου Χανιώτες και μετανάστες στήριξαν τον αγώνα που δίνουν οι απεργοί πείνας αλλά και όλοι οι μετανάστες, οι οποίοι διεκδικούν ίση μεταχείριση και δικαιώματα με όλους τους άλλους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της πολύωρης πορείας κανείς δεν σταμάτησε να φωνάζει συνθήματα για την ελευθερία, την αλληλεγγύη, το δικαίωμα στην αξιοπρεπή δουλειά και ζωή όλων.

Η απόγνωση και η οργή των μεταναστών, η περήφανη αλληλεγγύη τους στους ανθρώπους που αγωνίζονται με αυτό το ύστατο μέσο για το δίκιο ολόκληρης της κοινότητάς τους, μετουσιώθηκε σε πάθος και δυναμισμό που έδωσε μοναδικό χρώμα και παλμό στην φετινή πορεία. Όλοι μας είδαμε με συγκίνηση Έλληνες και μετανάστες να διαδηλώνουν για ώρα έξω από το κτήριο της εφορείας όπου έχουν στήσει τις σκηνές τους οι 15, και στη συνέχεια έξω από τις δικαστικές φυλακές Χανίων, συνδέοντας άμεσα τους αγώνες εκείνων που δεν έχουν φωνή, εκείνων που τους στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.

Σήμερα 8η μέρα λοιπόν της απεργίας των μεταναστών και ήδη η υγεία τους άρχισε να επιβαρύνεται ανησυχητικά. Καμιά κίνηση από την πλευρά της Πολιτείας δεν έχει εκδηλωθεί.

Τα μηνύματα συμπαράστασης από όλη την Ελλάδα πληθαίνουν καθημερινά και ήδη και τα κρατικά κανάλια κάνουν αναφορά στο γεγονός.

Το πρωί τους επισκέφθηκε ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ και εξέφρασε τη συμπαράστασή του. 

Τέλος ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός αποτελεί η γνωμοδότηση του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, που αναφέρεται στην απόλυτη νομιμότητα του αιτήματος και τη μεγάλη αδικία που έγινε σε βάρος των μεταναστών από τον τρόπο εφαρμογής του νόμου.

 

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

 

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

 

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα 10:30 το βράδυ, στο δημαρχείο Χανίων όπου θα γίνει συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με το ζήτημα της απεργίας πείνας.

 

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Εικόνες:

από enas 18/11/2008 10:03 μμ.


Πόσο πολύ γουστάρω που οι μετανάστες αποκτούν φωνή!... Καλή συνέχεια

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License