Φωτο από την πορεία της 17ης Νοέμβρη στην Καλαμάτα

Εξέγερση-Αυτοοργάνωση-Ευτυχία

post image

Με το τρίπτυχο «Εξέγερση – Αυτοοργάνωση – Ευτυχία», όπου η «ευτυχία» ξεφεύγει από τα τετριμμένα και αποκτά προοπτική και διαστάσεις λόγω της βαρύνουσας σημασίας των λέξεων που προηγούνται, ελπίζουμε να προβληματίσαμε την καλαματιανή κοινωνία που πλέει σε πελάγη εμπορευματικών πράξεων και πολιτικής απραξίας, εκτός φυσικά από περιόδους εκλογών όπου επιλέγει τον Σαμαρά και τα …σαμάρια της.

Το αναρχικό-ελευθεριακό μπλοκ που σχηματίστηκε στην κεντρική πλατεία το απόγευμα της 17ης Νοέμβρη, μετά από πολλά χρόνια, ήταν μικρό αλλά δυναμικότατο. Πρώτα και καλύτερα μερικά παιδιά από τις πρόσφατες μαθητικές καταλήψεις στην Καλαμάτα με δικό τους πανό και τρικάκια. Όλοι δώσαμε έμφαση στον καίριο αγώνα των φυλακισμένων και τα περισσότερα συνθήματα φωνάχτηκαν προς αυτή την κατεύθυνση. Τέλος, μοιράστηκε προκήρυξη για την εξέγερση του 73 με ονομασία προέλευσης τα «αλάνια του Νέδοντα». (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=925916)

Η παρουσία μπάτσων και ασφαλιτών ήταν πολύ αισθητή για τα δεδομένα της πόλης και ο τοπικός τύπος τη συνδέει με την ύπαρξη του δικού μας μπλοκ στο οποίο αναφέρεται με σχόλια και φωτογραφίες.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι συγκινητική η αλληλεγγύη μερικών συντροφισσών και συντρόφων καλαματιανών και μεσσήνιων που από την εποχή της αντιπυρικής παρέμβασης-συναυλίας του καλοκαιριού διανύουν κατά καιρούς πολλά χιλιόμετρα από τον τόπο εργασίας ή σπουδών τους για να στηρίξουν τις παρεμβάσεις μας.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License