Το Σάββατο 15/11/08 πήγαμε στην πόλη της Χίου από τη Μυτιλήνη για παρέμβαση αλληλεγγύης στις τοπικές φυλακές. Με πορεία μέσα από την αγορά της πόλης μοιράζοντας κείμενα και τρικάκια φτάσαμε στο κτίριο των φυλακών. Στην κεντρική πύλη συναντήσαμε τη συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στους φυλακισμένους Χίου (http://indy.gr/newswire/diamartyria-stis-fylakes-tis-3c7ioy) και διαβάσαμε το παραπάνω κείμενο από τη μικροφωνική της. Έπειτα από ανταπόκριση των φυλακισμένων στα συνθήματα που φωνάζαμε προσεγγίσαμε το κτίριο από άλλο σημείο για να έχουμε καλύτερη επικοινωνία. Η ανταλλαγή συνθημάτων κράτησε περίπου τρεις ώρες, ενώ από κάποια στιγμή και μετά, από γειτονικές ταράτσες, είχαμε και οπτική επαφή με κάποια κελιά. Οι κρατούμενοι χτυπούσαν τα κάγκελα, χαιρετούσαν και έσπαγαν τζάμια καθώς φώναζαν μαζί μας. Γράφτηκαν όλοι οι φρεσκοβαμμένοι τοίχοι γύρω από τη φυλακή με συνθήματα. Την ίδια ώρα επιτροπή ατόμων απ΄ τη συγκέντρωση επιχείρησε να συναντηθεί με κρατούμενους κάτι που απαγορεύτηκε με εντολή του υπουργείου. Πριν την αποχώρησή μας προσεγγίσαμε με συνθήματα τη φυλακή από διαφορετικό σημείο, από το οποίο  έγινε ρήψη καπνογόνων στο προαύλιο και γυρίσαμε στην πόλη μοιράζοντας και πάλι κείμενα και τρικάκια. Στις 2 η ώρα το βράδυ, με το καράβι της επιστροφής μας γινόταν μεταγωγή κρατουμένων στις φυλακές της Χίου, οπότε φωνάχτηκαν και πάλι συνθήματα αλληλεγγύης.


Ο αγώνας των κρατουμένων μας βρήκε και θα μας βρίσκει δίπλα τους...

Αρχεία:

από αλληλέγγυες, -οι από μυτιλήνη 21/11/2008 1:29 μμ.


post image
.

Εικόνες:

από αλληλέγγυες, -οι από μυτιλήνη 26/11/2008 5:51 μμ.


-

Αρχεία:

από αλληλέγγυες, -οι από μυτιλήνη 27/11/2008 12:21 μμ.


.

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License