κάλεσμα στην Πανελλαδική Μέρα Αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας των Χανίων

κάλεσμα στην Πανελλαδική Μέρα Αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας των Χανίων


 Την Τρίτη 25 Νοέμβρη συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Μέρα αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας, με συγκέντρωση και παρεμβάσεις στην πόλη (Καμάρα, 18.00)

Το «μετέωρο βήμα» των μεταναστών απεργών θα νικήσει

Νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα τώρα για όλους τους μετανάστες και τις μετανάστριες!

Άσυλο, ανοιχτά σύνορα, αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες!Από τις 11 Νοέμβρη, 15 μετανάστες από τα Χανιά της Κρήτης, με τη στήριξη χιλιάδων ντόπιων και μεταναστών, δίνουν έναν αγώνα ζωής. Ξεκίνησαν απεργία πείνας, με το αυτονόητο αίτημα να ζουν και να εργάζονται νόμιμα. Η ιστορία αυτή μπορεί να περνά στα ψιλά των ΜΜΕ, η κραυγή των 15 μεταναστών όμως φτάνει δυνατή και καθάρια ακόμα και στη Θεσσαλονίκη.

Οι απεργοί πείνας ζητούν τη νομιμοποίησή τους, ξέροντας, όμως, πως παλεύουν με την κεντρική μεταναστευτική πολιτική του Ελληνικού κράτους, πως αν νικήσουν, θα νικήσουν για όλους και όλες τους μετανάστες/τριες. Ζητώντας τα αυτονόητα, ζητούν εν τέλει τα πάντα:

    *

      Να σταματήσει η ιδιότυπη ομηρία που επιβάλλεται στους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο και τους αποκλείει από τη διαδικασία νομιμοποίησης.
    *

      Να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση απέλασης και κράτησης κάθε ανηλίκου και να δίνεται η ελληνική υπηκοότητα σε κάθε παιδί που γεννιέται ή μεγαλώνει στη χώρα.

Την ίδια στιγμή καταγγελίες από την Πάτρα μιλούν για μαζικές επαναπροωθήσεις στην Τουρκία δεκάδων Αφγανών προσφύγων που συνελήφθησαν εκεί τις τελευταίες εβδομάδες. Από την Τουρκία όπου βρίσκονται σήμερα, οι καταγγέλλοντες αναφέρουν ότι έπειτα από σύλληψη και ολιγοήμερη κράτηση στην Πάτρα μεταφέρθηκαν σε κέντρα κράτησης του Έβρου και από εκεί, αφού τους αφαιρέθηκαν όλα τα έγγραφα που είχαν, ακόμα και τα νόμιμα χαρτιά τους (ροζ κάρτες) οδηγήθηκαν με τη βία σε τουρκικό έδαφος.

Οι παράνομες και απάνθρωπες απελάσεις προσφύγων δεν είναι καινούρια τακτική, αλλά αυτή η αναβίωση των «επιχειρήσεων σκούπα» μας τρομάζει. Τα γεγονότα αυτά, μικρά επεισόδια του ανοιχτού πολέμου που η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν ανοίξει ενάντια στη μετανάστευση και τους πρόσφυγες, μοιάζουν δείγματα ενός μέλλοντος που καταφθάνει. Και η αντίστασή μας, όμως, των προσφύγων, των αιτούντων άσυλο, των μεταναστών-τριών, των χωρίς χαρτιά, των αλληλέγγυων εξελίσσονται, διευρύνονται, τα αιτήματά μας βαθαίνουν και η άρνηση του “Θαυμαστού Καινούριου Κόσμου” που μας προτείνουν είναι πια ξεκάθαρη και κατηγορηματική από τη μεριά μας. Δεν μπορούμε παρά να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των μεταναστών στα Χανιά: να παλέψουμε για το αυτονόητο, παλεύοντας ουσιαστικά για όλα.

Στις 13 Δεκέμβρη διαδηλώνουμε, εντάσσοντας τη δράση μας στην πανευρωπαϊκή εβδομάδα δράσεων. Συνδέουμε τις αντιστάσεις μας με αυτές των κινημάτων όλης της Ευρώπης και διεκδικούμε την Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων, της κατοχύρωσης των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των μεταναστών-τριών, της αλληλεγγύης, της πολυεθνικής, αρμονικής συνύπαρξης.

Την Τρίτη 25 Νοέμβρη συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Μέρα αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας, με συγκέντρωση και παρεμβάσεις στην πόλη (Καμάρα, 18.00)


Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

www.socialcenter.gr

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License