Δράση στις Σέρρες - 10-12

Μικροφωνική - Πορεία

post image

Σήμερα, 10 Δεκεμβρίου, στις Σέρρες
με αφορμή την τρομοκράτηση των πολιτών από τις φήμες που κυκλοφόρησαν το τελευταίο 24ωρο, θεωρήσαμε πως η ενημέρωση και η συνέχιση του αγώνα είναι απαραίτητη.
Στις 14:00 πραγματοποιήθηκε μικροφωνική σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης όπου καλέστηκε συγκέντρωση-διαδήλωση για τις 18:00, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Ακολούθησε πορεία από 50-60 άτομα σε κεντρικούς δρόμους, όπου πετάχτηκαν τρικάκια και μοιράστηκε το ακόλουθο κείμενο σε περαστικούς και μικρομαγαζάτορες. Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν ενθουσιώδεις και φάνηκαν ανακουφισμένοι, εκτός από ένα περιστατικό με έναν τύπο (από μπαλκόνι) που ειρωνεύτικε και προκάλεσε, αλλά θεωρήθηκε αστείο να ασχοληθεί κανείς μαζί του...

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Εικόνες:

Αρχεία:

από @ 10/12/2008 11:49 μμ.


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

Μετά την εκτέλεση του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό, η κοινωνία οργισμένη και αηδιασμένη πλέον από την κρατική κτηνωδία βγήκε στους δρόμους και εξεγέρθηκε όχι μόνο για τη δολοφονία του Αλέξανδρου, αλλά και για όλη την εκμετάλλευση  και την κοροϊδία που υφίσταται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι υπερβολή αν συγκρίνουμε την τωρινή κοινωνική εξέγερση με το Νοέμβρη του ’73 και παλιότερους μεγάλους αγώνες του λαού.

 

Από την πρώτη στιγμή μπήκε σε εφαρμογή ένα σχέδιο εκτόνωσης της κοινωνικής έκρηξης. Ο συρφετός της αστυνομίας, των ΜΜΕ και των κοινοβουλευτικών κομμάτων προσπάθησε από τη μια να διασπάσει τη λαϊκή ενότητα, διαχωρίζοντας τους διαδηλωτές, και από την άλλη να υποβαθμίσει το γεγονός της δολοφονίας ενός 15χρονου παιδιού συμψηφίζοντάς το με επεισόδια, υπαρκτά ή ανύπαρκτα.

 

Αυτό το σχέδιο είναι σε πλήρη ανάπτυξη. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι η σφαίρα που σκότωσε τον Αλέξανδρο είχε εξοστρακιστεί, άρα οι ευθύνες του δολοφόνου είναι μικρότερες. Το τελευταίο βράδυ στην πόλη μας (και σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας) κυκλοφόρησαν φήμες ότι δήθεν έρχονται 200 άτομα από τη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία για να σπάσουν, να κάψουν και να ρημάξουν όλα τα μαγαζιά των Σερρών.

 

Καταγγέλλουμε αυτή την ξεδιάντροπη προσπάθεια παραπληροφόρησης και τρομοκράτησης του λαού. Οι μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, μετανάστες και όλοι οι πολίτες που έχουν βγει στους δρόμους δεν είναι εχθροί με τους μικρομαγαζάτορες. Αντίθετα  όλοι μαζί έχουμε έναν κοινό εχθρό. Αυτούς που μας εκμεταλλεύονται βάζοντάς μας να δουλεύουμε 60 και πλέον ώρες τη βδομάδα και την Κυριακή, αυτούς που έχουν καταχραστεί δισεκατομμύρια με την υπόθεση του Βατοπεδίου ενώ εμείς ζούμε στα όρια της πείνας, αυτούς που σκοτώνουν εν ψυχρώ  παιδιά. Μόνο και μόνο η διασπορά της γελοίας φήμης που κυκλοφόρησε χθες δείχνει σε ποιο επίπεδο έχει  φτάσει η σαπίλα τους.

 

Εμείς καλούμε όλους τους πολίτες των Σερρών, να ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας και να αγωνιστούμε όλοι ενωμένοι, με την αξιοπρέπεια που διακρίνει πάντα την κοινωνία που αγωνίζεται και εξεγείρεται, ενάντια στη συγκάλυψη της δολοφονίας  του Αλέξανδρου, ενάντια στις γελοίες προσπάθειας τρομοκράτησης  του λαού, ενάντια σε αυτό  το σάπιο σύστημα κυριαρχίας  και εκμετάλλευσης που μας κλέβει τις ζωές.

 

 

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/12 6μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

από σέρρες 10/12/2008 11:52 μμ.


αδερφέ, γνωρίζεις αν αύριο παίζει πορεία εδώ και αν ναι τι ώρα; thanx

από the12gauge 11/12/2008 12:09 πμ.


το κείμενο, το ίδιο πρέπει να γίνει και σε άλλες περιοχές τησ χώρας

από ασδφ 11/12/2008 1:10 πμ.


Για αύριο δεν έχει κανονιστεί πορεία.
Άμα είναι να γίνει κάτι πάντος θα γίνει ενημέρωση.

από @ 11/12/2008 1:58 πμ.


στις 5μ.μ συνέλευση στον ανοιχτό κοινωνικό χώρο ζερμινάλ

ena

από duo tria 11/12/2008 2:17 πμ.


EBALA KOYKOYLA KAI GO SAN TA PAIDIA
GIA NA MH BLEPO ALLO TON MPATSON TA SKATA

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License