Φωτογραφίες από την πορεία στου Ζωγράφου ενάντια στην κρατική καταστολή

13-12-2008 Φωτογραφίες από την πορεία στου Ζωγράφου ενάντια στην κρατική καταστολή

post image

Έπειτα από συγκέντρωση - μικροφωνική στην Πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου περίπου 100 άτομα διαδήλωσαν με αντιμπατσικά συνθήματα, προκηρύξεις, παρεμβάσεις με σπρέυ σε λεωφορεία και τράπεζες στη Λ. Παπάγου, Ούλαφ πάλμε, Γρ. Αυξεντίου με κατάληξη στην Πλατεία Τερζάκη.

Εικόνες:

από Tar 14/12/2008 4:59 πμ.Εικόνες:

από red snapper 14/12/2008 6:27 μμ.


Ότι η συγκέντρωση-πορεία και η μικροφωνική στήθηκε από το Κινημα στην Πόλη του Ζωγράφου.
Όχι τίποτα άλλο αλλά θα ταν καλό να αναφέρεται μιας που κάποιοι τρέξαμε αρκετά γι αυτή την εκδήλωση και επειδή  ακόμα υπάρχουν ελάχιστα (ίσως κανένα) αντίστοιχο παράδειγμα πρωτοβουλίας από δημοτική κίνηση στην Αττική.
Επίσης συμμετείχαν πιο συγκεκριμένα, μετά από από το ανοιχτό κάλεσμα που έγινε και τις εξορμήσεις της προηγούμενης ημέρας, μαθητές από τα λύκεια της περιοχής, φοιτητές από τις γύρω περιοχές και ειδικά της κατάληψης του ΜΙΘΕ καθώς και κόσμος του Κινηματος στην πόλη.
Μπορεί να έχουμε αντιρρήσεις, διαφωνίες (όπως και στο εσωτερικό του Κινηματος στην Πόλη) αλλά μην στοιβάζουμε κάθε προσπάθεια στην ευκολία της ανωνυμίας..

Ήταν πάντως πολύ καλή παρέμβαση από όλους μας στη γειτονία . Και εξαιρετική η πρωτοβουλία με τα συνθήματα στα λεωφορεία.

Δε λησμονήθηκε τίποτα, επιλέχθηκε να μην αναφερθεί έπειτα από την απαράδεκτη στάση αυτών που κάλεσαν την πορεία οι οποίοι σε μια πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή επέλεξαν τελικά  το ρόλο του μπάτσου της πορείας δηλώνοντας ταυτόχρονα δημόσια ιδιοκτήτες της πορείας (λόγια δημοτικού συμβούλου σας) όταν κάποιοι σταμάτησαν λεωφορεία και άρχιζαν να μοιράζουν προκηρύξεις στους επιβάτες και να γράφουν συνθήματα στο εξωτερικό τους. Να θυμηθούμε ένα άλλο κομματικό σας όργανο με σημαία να ουρλιάζει εν έξαλω να απομακρυνθεί το μπλοκ μας γιατί φωνάζαμε διαφορετικά συνθήματα και ακουγόμασταν πιο πολύ από την πεθαμένη κηδεία στου ζωγράφου που θέλατε να κάνετε για να βγει η υποχρέωση.

 

Θα έπρεπε λοιπόν να σας προβληματίσει γιατί μια δημοτική κίνηση με τόσες χιλιάδες ψηφοφόρους κατεβάζει 40 άτομα κι όλος αυτός ο κόσμος που δηλώνετε ότι συμμετείχαν τελικά επέλεξαν να δημιουργήσουν ξεχωριστό μπλοκ με ξεκάθαρα διαφορετικά χαρακτηριστικά αντί να μπουν στο κομματικό πανηγυράκι που θέλατε να στήσετε.


Τελικά αφού τα μέλη σας απαιτούσαν να απομακρυνθεί ολόκληρο το μπλοκ από αυτούς που δεν είχαν κατεβεί για να κάνουν τη βολτίστα τους δηλώνοντας ξανά και ξανά ότι είναι δικιά σας πορεία (αναρωτιέμαι τι πορεία θα ήταν αυτή με 40 άτομα) και κανείς σας δεν τους σταμάτησε επιλέχθηκε να προβληθούν αυτά τα χαρακτηριστικά τα οποία εκείνη τη στιγμή απαξιώθηκαν και λοιδωρήθηκαν από τα κομματικά σας μέλη και αρχηγούς κι εκ των υστέρων προσπαθείτε να οικειοποιηθείτε. Λίγη ντροπή δε βλάπτει.

από red snapper 15/12/2008 2:58 μμ.


Tar, ξεκόλλα και καταρχήν ξαναμέτρα τον κόσμο.

Και δεύτερο, ποιος μας υποχρέωσε και σε ποιον βγάζουμε την υποχρέωση..για πες μου να μαθω και εγώ από εσένα που βγάζεις τόσο ασφαλή συμπεράσματα

Και επειδή σας την έπεσε ένας από εμάς που τυχαίνει να είναι και δημοτικός σύμβουλος και ουσιαστικά έμεινε ο μόνος εκτος πορείας, μπαίνεις στη διαδικασία να επιλέγεις τι θα περιγράψεις αναλόγως με το τι σε συμφέρει εν οίδει κνίτικης νοοτροπίας.Τι να πω...και μάλιστα όταν ποστάρω σε σχέση με τη συγκέντρωση και όχι με την πορεία.Ως προς το τι προσπαθήσαμε να οικειοποιηθούμε βρίσκεται στο δικό σου κεφάλι.

Όλοι σχεδόν διαφωνήσαμε στα λόγια του δημοτικού συμβούλου. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να σας την πέσει. Ούτε αυτό το αναφέρεις. Με τέτοια παραπληροφόρηση μην περιμένεις να καταφέρεις εσωτερική συνοχή στον αναρχικό χώρο. Στην καλύτερη συμβάλλεις σε μια κνίτικη εκδοχή του.

Πάμε παρακάτω...για απαντησέ μου. ..Από ποιον τα παίρνει το Κινημα στην Πόλη; Μας πληρώνει κανείς το στέκι; την εφημερίδα; τα υλικά μας; Η μηπως εννοείς την αποζημίωση των 350 ευρώ από την παράσταση στο δημ. συμβούλιο; 'Ηταν για γέλια αυτό που ξεστομίσατε. Δεν έχεις ιδέα πως λειτουργεί το Κινημα στην Πόλη και τι βήματα έχουν γίνει ως προς τη λειτουργία του.

Και τέλος το πόσο κόσμο είχαμε και πόσο θα έχουμε στην επόμενη θα μας προβληματίσει. Αφού σε ενδιαφέρει τόσο το ποσοτικό του πράγματος...θα το δούμε και εμείς

Μαλλον εκτός των κνιτών ενοχληθηκατε και εσεις και πολλοι άλλοι με την πρωτοβουλία.Δεν πειράζει. Μακάρι σε κάθε περιοχή να ξεσπάσουν μια, δθυο, τρεις...εκατό πρωτοβουλίες.

Πάμε μπροστά. Προχωράμε..

 

 

 

 

 


Τα περιστατικό που περιγράφω με το δημοτικό σύμβουλο ήταν ένα και το οποίο κάνατε όλοι τουμπεκί σα να σας εξέφραζε όλους, μετά το τέλος της πορείας κάποιοι είπαν ότι διαφώνησαν και το τονίζω μετά το τέλος της πορείας. Και άντε πάει αυτό.

Γιατί αυτό το παραμύθι συνέχισε και με άλλα μέλη σας κατά τη διάρκεια της πορείας με φραστικές επιθέσεις εναντίον του ανεξάρτητου μπλοκ και πάλι κανείς σας δεν επενέβη;


Τα περί υποχρέωσης σαφώς και πάει στο ότι μια παράταξη με χιλιάδες ψήφους για ένα τέτοιο θέμα που έχει ταράξει τον ελλαδικό χώρο απ' άκρη σε άκρη, ακόμη και στο εξωτερικό επί τόσες μέρες κατεβάζει τόσο μα τόσο ελάχιστο κόσμο το οποίο είναι αδιανόητο επέτρεψε μου να οφείλεται σε ελλιπή ενημέρωση ειδάλλως έχει να κάνει με την ποιότητα των ανθρώπων που σας ψηφίζουν, πράγμα και το οποίο και πάλι θα έπρεπε να σας προβληματίσει. Επαναλαμβάνω δε θα περίμενα κάτι διαφορετικό εκ του αποτελέσματος κρίνοντας μάλιστα από τις συμπεριφορές ορισμένων μελών σας και όχι φυσικά ενός όπως δηλώνεις (εκτός αν ήσουν σε άλλη πορεία) και τη σιωπή των υπολοίπων.

 

Το τραγικό της όλης ιστορίας είναι το θράσος σου ενώ επέλεξα όταν δημοσίευσα τις φωτογραφίες να μην αναφερθώ στις απαράδεκτες συμπεριφορές σας και μπήκες αμέσως να αντλήσεις πολιτική υπεραξία αφού νόμισα ότι σημασία είχε ο σκοπός της πορείας και όχι τελικά ποιος την κάλεσε. Λάθος. Έπρεπε να το κάνω εξαρχής για να καταδείξω ότι η καταστολή δεν είναι μόνο κρατική αλλά και θεσμική όταν οι σκοποί για κάποιους μεταφράζονται σε πανηγυράκια που αποσκοπούν στη συλλογή ψήφων και οποιαδήποτε παρεκκλίνουσα συμπεριφορά (αν είναι δυνατό να ονομάζουμε έτσι την αντιπληροφόρηση στα λεωφορεία και τα συνθήματα) κόβει για κάποιους κόσμο από την ουρά στην κάλπη.

 

Τις κνίτικες λογικές λοιπόν να τις αναζητήσεις στους κόλπους σας καθώς αν δεν είχαν υπάρξει αυτές οι συμπεριφορές στις οποίες συναινέσατε όλοι δια της σιωπής δε θα είχε δημιουργηθεί ξεχωριστό μπλοκ ανάλογο ή μεγαλύτερο από αυτό των διοργανωτών. Το αντιλαμβάνεσαι αυτό; Η πρωτοβουλία σας καθόλου δε μας ενόχλησε, όπως είδες άλλωστε τη στηρίξαμε με την παρουσία μας και τη συμμετοχή μας, αυτό που ενόχλησε ήταν όλα τα προαναφερόμενα. Η συσπείρωση του κόσμου σε ξεχωριστό μπλοκ επιτεύχθηκε από αυτές τις συμπεριφορές και προφανώς όχι εκ των υστέρων με τη δημοσίευση φωτογραφιών από την πορεία, σκέψου το. Τις ευθύνες λοιπόν να τις αναζητήσεις στους λανθασμένους χειρισμούς σας και στα κομματικά σκυλιά που σας σέρνουν από τη μύτη, σας στερούν κόσμο με τον οποίο θα μπορούσατε να συνδιαμορφώσετε έξω από κομματικά πλαίσια καινα κάνετε πράγματα για την περιοχή. Συνδημότη, στην πορεία δεν έβρεξε, σας έφτυσαν.

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License