ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜ. ΣΥΚΕΩΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΥΚΕΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/12 ΩΡΑ 19:00

Μόλις πραγματοποιήθηκε κατάληψη σήμερα Δευτέρα 15/12, στο δημαρχείο Συκεών με αυτοσκοπό κάλεσμα μιας λαϊκής ανοιχτής συνέλευσης με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.

Πέρνουμε τις ζωές στα χέρια μας, αποφασίζουμε για τον εαυτό μας, ενάντια σε ένα σύστημα που με τους θεσμούς του υποβαθμίζει καθημερινά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερίες μας.

Όλες και όλοι στη ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στο δημαρχείο Συκεών στις 19:00.

από κατάληψη δημαρχείου Συκεών 15/12/2008 11:55 πμ.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΚΕΩΝ Τις τελευταίες μέρες βιώσαμε μία γενικευμένη κοινωνική αναταραχή. Τη νύχτα του Σαββάτου (06\12\2008) η στυγνή δολοφονία του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου απο το χέρι του φονιά αστυνομικού, πέρα απο τη βαρβαρότητα της αστυνομίας, ανέδειξε ότι το σύνολο της ζωής μας δεν είναι στα χέρια μας. Το ορίζουν αντιπρόσωποι και διαχωρισμένοι θεσμοί όπως η αστυνομία, η τοπική αυτοδιοίκηση και η δικαιοσύνη, οι οποίοι στρέφονται εναντίον μας και αποφασίζουν για τη ζωή και το θάνατό μας. Η μόνη δυνατότητα η οποία μας δίνεται είναι η ψευτοεπιλογή να διαλέξουμε ποιό κόμμα θα μας κυβερνήσει. Η λαική αντίδραση, όμως, ήταν αυθόρμητη, άμεση, καταιγιστική και δυναμική. Το ίδιο το βράδυ της δολοφονίας σε πολλές πόλεις, των οποίων ο αριθμός σταδιακά όλο και αυξανόταν, πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους και στράφηκαν με οργή στους εκφραστές του συστήματος που είναι υπεύθυνο για το θάνατο του Γρηγορόπουλου, δηλαδή στις δυνάμεις καταστολής και τα αστυνομικά τμήματα. Δεν άργησαν οι στόχοι της οργής να διευρυνθούν και να συμπεριλάβουν και άλλα υποστυλώματα της σύγχρονης εκμεταλλευτικής κοινωνίας, δηλαδή τις τράπεζες ή τα πολυτελή καταστήματα του καταναλωτισμού. Τα επεισόδια ήταν τέτοιας έκτασης που δε μπορεί να υποτεθεί ότι διεκπεραιώθηκαν μόνο απο τους αναρχικούς. Η εξέλιξη των γεγονότων κατέδειξε ότι στα επεισόδια συμμετείχαν δυναμικοί νέοι, μαθητές και φοιτητές, αλλά και εξοργισμένοι πολίτες και εργαζόμενοι. Οι μαζικές πορείες και οι γενικευμένες συγκρούσεις εκτός απο την αναμφισβήτητη οργή όλων μας απέναντι στην κρατική καταστολή που στρέφεται εναντίον μεταναστών, αγωνιστών και απλών πολιτών, αποδεικνύει και ένα βαθύτερο αίτημα: να είμαστε εμείς αυτοί που θα καθορίζουμε κάθε πτυχή της ζωής μας. Κάτι τέτοιο όμως είναι αδύνατο να γίνει μέσα απο ένα σύστημα στο οποίο μια μειοψηφία διαχειρίζεται την πολιτική και οικονομική εξουσία μέσω ιεραρχικών θεσμών και μακριά απο τον έλεγχό μας. Είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε θεσμούς όπου εμείς οι ίδιοι μέσα απο αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, πρόσωπο με πρόσωπο, λαμβάνουμε αποφάσεις για κοινωνικά ζητήματα. Καλούμε σε λαική συνέλευση στο δημαρχείο Συκεών για να εκφράσουμε μαζικά την εναντίωσή μας στην κρατική καταστολή, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους κρατούμενους και στους διωκόμενους της εξέγερσης και να αναδείξουμε ένα νέο πολιτικό πεδίο αντιπαράθεσης και διαλόγου, ανάδειξης και επίλυσης προβλημάτων. ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 19.00 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΥΚΕΩΝ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License