post image

φωτογραφιες της καταληψης

Εικόνες:

από απο το 2003.. 15/12/2008 7:59 μμ.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΚΕΩΝ

Τώρα εκατοντάδες κάτοικοι στη συνέλευση στις Συκιές.


Την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου έγινε κατάληψη, απο άτομα που συμμετέχουν στην συνέλευση της κατάληψης θελατρου στη θεσσαλονίκη, στο δημαρχείο Συκεών. Με σκοπό να σταματήσουμε την εξουσία του Δημάρχου και να απελευθερώσουμε την λαική βουλή τόσο συμβολικά όσο και ουσιαστικά καλέσαμε λαική συνέλευση.
Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, εκατοντάδες πολίτες των Συκεών πήραν τον λόγο, ήρθε η ώρα να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας.

ακολουθεί το κέμενο του καλέσματος.

Τις τελευταίες μέρες βιώσαμε μία γενικευμένη κοινωνική αναταραχή. Τη νύχτα του Σαββάτου (06\12\2008) η στυγνή δολοφονία του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από το χέρι του φονιά αστυνομικού, πέρα από τη βαρβαρότητα της αστυνομίας, ανέδειξε ότι το σύνολο της ζωής μας δεν είναι στα χέρια μας. Το ορίζουν αντιπρόσωποι και διαχωρισμένοι θεσμοί όπως η αστυνομία, η τοπική αυτοδιοίκηση και η δικαιοσύνη, οι οποίοι στρέφονται εναντίον μας και αποφασίζουν για τη ζωή και το θάνατό μας. Η μόνη δυνατότητα η οποία μας δίνεται είναι η ψευτοεπιλογή να διαλέξουμε ποιο κόμμα θα μας κυβερνήσει. Η λαϊκή αντίδραση, όμως, ήταν αυθόρμητη, άμεση, καταιγιστική και δυναμική. Το ίδιο το βράδυ της δολοφονίας σε πολλές πόλεις, των οποίων ο αριθμός σταδιακά όλο και αυξανόταν, πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους και στράφηκαν με οργή στους εκφραστές του συστήματος που είναι υπεύθυνο για το θάνατο του Γρηγορόπουλου, δηλαδή στις δυνάμεις καταστολής και τα αστυνομικά τμήματα. Δεν άργησαν οι στόχοι της οργής να διευρυνθούν και να συμπεριλάβουν και άλλα υποστυλώματα της σύγχρονης εκμεταλλευτικής κοινωνίας, δηλαδή τις τράπεζες ή τα πολυτελή καταστήματα του καταναλωτισμού. Τα επεισόδια ήταν τέτοιας έκτασης που δε μπορεί να υποτεθεί ότι διεκπεραιώθηκαν μόνο από τους αναρχικούς. Η εξέλιξη των γεγονότων κατέδειξε ότι στα επεισόδια συμμετείχαν δυναμικοί νέοι, μαθητές και φοιτητές, αλλά και εξοργισμένοι πολίτες και εργαζόμενοι. Οι μαζικές πορείες και οι γενικευμένες συγκρούσεις εκτός από την αναμφισβήτητη οργή όλων μας απέναντι στην κρατική καταστολή που στρέφεται εναντίον μεταναστών, αγωνιστών και απλών πολιτών, αποδεικνύει και ένα βαθύτερο αίτημα: να είμαστε εμείς αυτοί που θα καθορίζουμε κάθε πτυχή της ζωής μας. Κάτι τέτοιο όμως είναι αδύνατο να γίνει μέσα από ένα σύστημα στο οποίο μια μειοψηφία διαχειρίζεται την πολιτική και οικονομική εξουσία μέσω ιεραρχικών θεσμών και μακριά από τον έλεγχό μας. Είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε θεσμούς όπου εμείς οι ίδιοι μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, πρόσωπο με πρόσωπο, λαμβάνουμε αποφάσεις για κοινωνικά ζητήματα. Καλούμε σε λαϊκή συνέλευση στο δημαρχείο Συκεών για να εκφράσουμε μαζικά την εναντίωσή μας στην κρατική καταστολή, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους κρατούμενους και στους διωκόμενους της εξέγερσης και να αναδείξουμε ένα νέο πολιτικό πεδίο αντιπαράθεσης και διαλόγου, ανάδειξης και επίλυσης προβλημάτων.


από killingmoon 18/12/2008 4:07 μμ.


σε συνέχεια των όσων είχαν αποφασιστεί την Δευτέρα, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2008 στις 6 μ.μ. πραγματοποιήθκε και 2η ανοιχτή συνέλευση στον ίδιο χώρο.

Ορίστηκε εκ νέου ανοιχτή συνέλευση στον ίδιο χώρο για την Κυριακή 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 6 μ.μ.

από nikos 23/12/2008 1:32 πμ.


Αναβολή της προγραμματισμένης για την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου συνέλευσης για λόγους ανωτέρας βίας.

Δεν έχω πιο επίσημη ενημέρωση και δεν ξέρω αν θα υπάρξει άλλη συνέλευση μέσα στην εβδομάδα.

Σίγουρα θα γίνει συνέλευση την ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ την ίδια ώρα.

Σύντομα θα υπάρξει και Blog της συνέλευσης.

από killingmoon 23/12/2008 1:35 πμ.


Αναβλήθηκε η ανοιχτή συνέλευση που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 6 λόγω εκδήλωσης στο δημαρχείο. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

από nikos 03/01/2009 11:14 μμ.


ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 6:00 μ.μ. έχει οριστεί η επόμενη ανοιχτή συνέλευση.
Όποιος ενδιαφέρεται ας έχει το νου του σε αυτή εδώ την σελίδα για νεότερα.
Θα υπάρξει post επιβεβαίωσης μέσα στην εβδομάδα.


Λαϊκή Συνέλευση
Συκιές Θεσσαλονίκης, Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009, 18:00
στάλθηκε από kostas komposta Ακριβής τοποθεσία: Δημαρχείο Συκεών Διοργάνωση: Πρωτοβουλία κατοίκων

Η πρώτη συνέλευση του νέου έτους

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License