Δράση στη Νάξο

Για να κρατήσουμε το πνεύμα της εξέγερσης ζωντανό

post image

Σήμερα στη Νάξο κολλήσαμε χαρτοπανό σε χώρους διαφημιστικής προβολής του δήμου σε κεντρικά σημεία της πόλης και η αποδοχή από τον κόσμο ήταν  θετική.
Όλη την προηγούμενη βδομάδα κάναμε συνεχείς αφισοκολλήσεις και μοίρασμα προκηρύξεων στη Χώρα και στα χωριά, ενώ την Πέμπτη το πρωί στήσαμε ταμπλώ για την εξέγερση και πανώ αλληλεγγύης στους συλληφθέντες των συγκρούσεων.
Παραθέτουμε εδώ ένα μικρό χρονικό. Στη Νάξο μετά τη μεγάλη δυναμική πορεία των 400 ατόμων που έγινε στις 8/12 μπροστά στο τμήμα όπου και πετάχτηκαν αυγά και μπογιές, ακολούθησε αστυνομική τρομοκρατία με καλέσματα μαθητών από τους μπάτσους στο τμήμα, καθώς και αναπτύχτηκε μια φιλολογία για υποκινητές των μαθητών κλπ κλπ. Μάλιστα από την πλευρά των μπάτσων εκτοξεύτηκαν και απειλές ενάντια σε συγκεκριμένους συντρόφους της Α.Π.Ν.
Την Τετάρτη στις 10 Δεκέμβρη ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε σε συγκέντρωση λόγω της γενικής απεργίας όπου πήγαν καθηγητές αλλά και σύντροφοι. Εκεί τέθηκε η πρόταση να πάει πορεία στο τμήμα αλλά μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε και δεν έγινε τίποτα τελικά. Τις επόμενες μέρες η ιδεολογική καταστολή κλιμακώθηκε με εκκλήσεις για "ειρηνικές" εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με αποκορύφωμα το κάλεσμα σε σιωπηρό συλλαλητήριο το Σάββατο 13 Δεκέμβρη. Το κάλεσμα έγινε από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ενός γυμνασίου και συμπεριλάμβανε κεράκια, ζωγραφιστά(!) δάκρια κλπ ενώ έβαλαν και λεωφορείο για τη μεταφορά κόσμου από τα χωριά. Η συγκέντρωση ακυρώθηκε εφόσον τη συμμετοχή 14-17 (ολογράφως: δεκατέσσερα έως δεκαεφτά) ατόμων.
Εν τω μεταξύ τρία σχολεία έχουν καταληφθεί από μαθητές οι οποίοι δέχονται την πίεση ορισμένων γονιών και των περισσότερων τοπικών μμε που ζητούν την επάνοδο στην ομαλότητα.
Θα ανεβάσουμε παρακάτω τη δεύτερη προκήρυξη που μοιράσαμε στην παρέμβαση της Πέμπτης.

Εικόνες:

από ναξιώτισα 21/12/2008 12:45 πμ.


post image
κι άλλο χαρτοπανό

Εικόνες:

από naxos 21/12/2008 12:47 πμ.


post image
τρίτο πανό

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License