Κάντε δράσεις στην επαρχία ...... από Βόλο

Η κανοπνικότητα απειλεί κυρίως την επαρχία. Έκκληση για οργάνωση μικρών και απλών παρεμβάσεων που θα κρατήσουτν ζεστό το κλίμα. Περιγραφή μιας απλής δράσης στο Βόλο και κείμενο που μοιράστηκε σε "νοικοκυραίους".

Φίλοι, με χαρά βλέπουμε να συνεχίζονται στην Αθήνα οι κινητοποιήσεις, προς άρνηση της "εορταστικής ατμόσφαιρας" που προμοτάρουν τα μίντια. Δυστυχώς, στο Βόλο, τώρα που έφυγαν οι φοιτητές, οι καταλήψεις άδειασαν και η κανονικότητα πλησιάζει εφιαλτικά.....ευτυχώς μια ομάδα γνωστών "ταραξιών" σώζει την παρτίδα.

Προκειμένου να κρατήσουμε ζεστό το κλίμα της εξέγερσης στη συνείδηση του κόσμου, οργανώσαμε το περασμένο Σάββατο (20/12) μια σύντομη παρέμβαση κατά την έναρξη του φεστιβάλ χοροθεάτρου του δήμου Βόλου. Πριν από την εναρκτήρια παράσταση, συγκεντρωθήκαμε τέσσερα άτομα στο δημοτικό θέατρο, όπου στήσαμε ένα πανό ("Οι μπάτσοι στοχεύουν στο ψαχνό, τα ΜΜΕ στο μυαλό") και μοιράσαμε φυλλάδια σε όλους μέσα κι έξω από το θέατρο (διαβάστε το κείμενο στο τέλος).

Η δράση μας ήταν μια προσωπική και απολύτως ανεξάρτητη πρωτοβουλία που απευθυνόταν σε μια μερίδα Βολιωτών (όχι νέων) που δε συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις, χωρίς όμως να έχουν αναγκαστικά αρνητική γνώμη γι΄αυτές. Στόχος μας ήταν να τους ευαισθητοποίησουμε, να αναδείξουμε το δίκιο των εξεγερμένων (αποφεύγοντας φράσεις-κλισέ που ενεργοποιούν τις άμυνές των "νοικοκυρέων") και να ενημερώσουμε για εναλλακτικές πηγές πληροφόρησης.  Η παρέμβαση ήταν πευχημένη. Μοιράστηκαν 200 φυλλάδια (σε όλους όσους βρέθηκαν εκεί) και δημιουργήσαμε αρκετό θόρυβο και συζητήσεις.... μάλιστα πολλοί μας έλεγαν: "Μπράβο παιδιά, καλά τα λέτε, έτσι είναι".

Κάνουμε πρόταση-έκκληση σε όσους βρίσκονται στην επαρχία να μην επαναπαυτούν αυτές τις μέρες. Στη βράση κολλάει το σίδερο. Αν "κρυώσει" το κίνημα τώρα, θα έιναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος μετά. Είναι πολύ εύκολο να οργανωθούν απλές και στοχευμένες δράσεις (ιδιαίτερα τέτοιες μέρες που εύκολα βρίσκει κανείς πλήθος συγκεντρωμένο). Εμείς σκεφθήκαμε την ιδέα μόλις το προηγούμενο βράδυ, γράψαμε το κείμενο (αν βαριέστε, στο ιντερνέτ παίζουν πολλά ωραία κείμενα), το τυπώσαμε και μαζί με 2 φίλους ακόμη μοιράσαμε τα αντίτυπα μέσα σε μισή ώρα. Αφιερώσαμε λίγες ώρες και κάποια ευρώ, αλλά τουλάχιστον 200 άτομα (και οι φίλοι τους) διάβασαν την άποψή μας και συμβάλαμε έτσι στην κατάσταση με το δικό μας τρόπο.

Σίγουρα, έχετε πρωτότυπες ιδέες......μην μένετε όμως μόνο στο επίπεδο της αμπελοφιλοσοφίας......δράστε!

Είναι γλυκιά, γλυκιά η ξάπλα στο sofa!Να το κείμενο που μοιράσαμε:


ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΛΠΙΔΑ
Μην πέφτεις θύμα της ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ – Ενημερώσου σωστά και πάρε τη ΖΩΗ στα χέρια σου!

Οι κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών...
...δεν γίνονται γιατί απλά τα παιδιά δεν έχουν όρεξη για μάθημα.
...δεν γίνονται μόνο και μόνο για την καταστροφή και την αλητεία.
...δεν γίνονται γιατί όσοι συμμετέχουν δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν.
...δεν γίνονται αποκλειστικά και μόνο απο εφήβους και φοιτητές.
...δεν υποκινούνται από υπόπτα, άγνωστα κέντρα που επιθυμούν την πτώση της κυβέρνησης.
...δεν περιορίζονται μόνο εναντίον της αστυνομικής βίας.
...δεν χειραγωγούνται και ούτε καπελώνονται από κανένα.

Η εξέγερση του Δεκέμβρη είναι μια απολύτως πολιτικοποιημένη δράση αμφισβήτησης του συστήματος στο σύνολό του.

 Άτομα ετερόκλητα, έφηβοι & τριαντάρηδες, μετανάστες & νέοι επαγγελματίες, απόφοιτοι δημοτικού και μεταπτυχιακοί..... γνωστοί & άγνωστοι βγήκαμε αυθόρμητα στους δρόμους για να αντιδράσουμε κόντρα:
    •    στο ελληνικό κράτος της λαμογιάς, της ανοργανωσιάς, των σκανδάλων, της μίζας, του κονέ, της αναξιοκρατίας, της υποκρισίας, της ψευτιάς, του δήθεν....
    •    σε ένα αναξιόπιστο κράτος που προσφέρει χείριστες υπηρεσίες στους πολίτες.... του οποίου οι δημόσιοι λειτουργοί πάσχουν από παντελή έλλειψη σεβασμού.... ένα κράτος που παραδέχεται πλέον απροκάλυπτα την ανικανότητά του να διοικήσει τις δημόσιες επιχειρήσεις και την περιουσία του.
    •    στην απόλυτη κομματοκρατία που έχει εκφυλίσει κάθε κοινωνικό χώρο, ενισχύοντας το ρουσφέτι και την ανοργανωσιά.
    •    σε μια υποτιθέμενη δημοκρατία που έχει χάσει το βασικό της χαρακτηριστικό : Το κράτος ανήκει στο λαό, γεγονός που δεν ισχύει (και ούτε ίσχυσε ποτέ), μια και στα μάτια του κόσμου το κράτος αποτελεί ξεχωριστή οντότητα ανταγωνιστική προς τον πολίτη.
    •    στην πολύμορφη κρατική βία τόσο σωματική (συμπεριφορά μπάτσων) όσο και ψυχολογική (συμπεριφορά δημόσιων υπηρεσιών).

ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ. Είναι δύσκολο να διαφωνήσει κανείς με τα παραπάνω. Γνωρίζεις, επίσης, ότι όλοι οι πολιτικοί (μπλε, πράσινοι, κόκκινοι) έχουν χάσει απολύτως την αξιοπιστία τους.  Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από αυτούς. Δεν εκπροσωπούν κανέναν πια, πέρα από τους πελάτες τους.

ΑΦΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ. Μην τρως τη φασιστική καραμέλα των επεισοδίων και της βίας. Αυτό είναι δικαιολογία να μείνεις στον καναπέ. Τουλάχιστον εδώ στο Βόλο είδες ότι καταστράφηκαν μόνο τράπεζες (ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ όπως έλεγαν ΜΜΕ, φασιστο-ασφαλίτες και πολιτικοί μαϊντανοί τύπου Χαλέβα) και το χάρηκες. Κανένας δεν κινδυνεύει από τους διαδηλωτές.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
    •    Μην πιστεύεις όσα λένε τα συμβατικά ΜΜΕ και τα Πρετεντεροειδή.
    •    Ενημερώσου σωστά μέσα από Ιντερνέτ.
    •    Παίρνε μέρος σε πορείες, σχετικές εκδηλώσεις και καταλήψεις.
    •    Συζήτα με κόσμο και εξωτερίκευσε τις ανησυχίες σου.
    •    Ψάξε για λαϊκές συνελεύσεις στη γειτονιά σου ή το πανεπιστήμιο.
    •    Σκέψου έννοιες όπως άμεση δημοκρατία, αυτονομία, αυτοδιάθεση, αυτοοργάνωση.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ LINKS
Είναι φανερό ότι την τελευταία περίοδο όλα τα συμβατικά ΜΜΕ (ιδιωτικά και κρατικά) λειτουργούν απολύτως καθεστωτικά με στόχο τον έλεγχο της κοινής γνώμης μέσα από την παραπληροφόρηση. Εξάλλου εδώ και πολλά χρόνια η αξιοπιστία τους είναι μειωμένη. Σας προτείνουμε να ενημερώνεστε μόνο από Ιντερνετ. Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω links:
    •    http://gseefreezone.blogspot.com/ >>>>> Κατάληψη ΓΣΕΕ
    •    http://katadimadim.blogspot.com/ >>>>>>>> Κατάληψη Δημαρχείου Αγ. Δημητρίου
    •    http://katalipsiasoee.  blogspot.com/ >>>>>>>> Κατάληψη ΑΣΟΕΕ – άρθρα και ενημέρωση
    •    http://katalipsipolytexneiou.blogspot.com/ >>>>>>>>> Κατάληψη Πολυτεχνείου
    •    http://dimarxeio-antipliroforisi.blogspot.com/ >> Κατάληψη Παλιού Δημαρχείου Χαλανδρίου
    •    http://www.tvxs.gr/ >>>>> Πραγματική ενημέρωση από ιντερνετικό κανάλι του Κούλογλου
    •    http://indy.gr/ >>>>>>> Ενημέρωση
    •    http://athens.indymedia.org>> ενημέρωση λεπτό προς λεπτό, πρόγραμμα εκδηλώσεων, απόψεις
    •    http://troktiko.blogspot.com/ >>>>>>>>> Ειδήσεις, Σχόλια & Απόψεις και των 2 πλευρών
    •    http://garizo.blogspot.com/ >>>>>>>> Ενημέρωση.

από . 24/12/2008 4:16 μμ.


πριν από λιγες ώρες τελειωσε η μικροφωνική στη μυτιλήνη, όπου γινόταν μοίρασμα κειμένων. χθες έγινε εκτεταμένη αφφισοκόληση.
http://anixtilesvos2008.blogspot.com/

από Lesvi@ 24/12/2008 4:35 μμ.


ότι η σημερινή μικροφωνική ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη.
Έγινε στον κεντρικό εμπορικό δρόμο, Ερμού, και μοιράστηκαν 1000 κείμενα. Άνθρωποι ερχόταν και ζητούσαν από μόνοι τους το κείμενο και ήταν συχνά τα φιλικά χτυπήματα στους ώμους από άγνωστούς μας.

Και για όλους τους συντρόφους της επαρχίας, μη ξεχνάμε ότι επαρχία δεν είναι μόνο η πρωτεύουσα του νομού μας! Ο κόσμος στα χωριά βλέπει μόνο τηλεόραση, ας μην τους αφήσουμε στην άγνοια!

Τίποτα δεν τελείωσε - Όλα τώρα αρχίζουν

από έναν που έφυγε 24/12/2008 4:50 μμ.


Να προσθέσω πως χτες έγινε ΚΑΤΑΛΗΨΗ στα γραφεία της εφημερίδας "Θεσσαλία", αναρτήθηκαν πανό, πετάχτηκαν τρικάκια, μοιραστήκαν κείμενα στους διερχόμενους, σε καταστήματα, καφενεία.

Ακολούθησε μοίρασμα κειμένων σε κεντρικόυς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα, και παρέμβαση στο θέατρο παλιάς ηλεκτρικής.

ΠΟΡΕΙΑ το Σάββατο 27/12, συγκέντρωση 18.00 (Αγ. Νικόλας)

 

από ΠΟΡΕΙΑ 27/12 24/12/2008 4:54 μμ.


ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΕΦΤΑ, ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΦΑΙΡΕΣ
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ

Το Σάββατο 6/12/08 δολοφονείται εν ψυχρώ στα Εξάρχεια ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από το όπλο ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα ενώ βρισκόταν σε περιπολία μαζί με τον Βασίλη Σαραλιώτη.
Το ίδιο βράδυ τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και σε πολλές πόλεις της χώρας πραγματοποιούνται αυθόρμητες πορείες, επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και σε άλλους κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους. Αντανακλαστικά μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου πραγματοποιήθηκε και στο Βόλο πορεία 150 ανθρώπων που επιτέθηκε στο Α.Τ. Βόλου, κάτι που εσκεμμένα αποσιωπήθηκε από τα τοπικά media. Τις επόμενες μέρες οι επιθέσεις και οι πορείες γενικεύονται, σχολεία και σχολές καταλαμβάνονται και λειτουργούν σαν κέντρα αντιπληροφόρησης. Δράσεις αλληλεγγύης πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις του εξωτερικού.
Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης σπεύδουν να επαληθεύσουν το ρόλο τους, σκορπίζοντας τον τρόμο έχοντας σαν άξονα αναφοράς την καταστροφή μαγαζιών και το πλιάτσικο, αποπροσανατολίζοντας όσους απαθείς παρακολουθούσαν τα γεγονότα και στρέφοντάς τους ενάντια στον εξεγερμένο κόσμο. Ταυτόχρονα στοχοποιούνται ως γιάφκες τρομοκρατών ανοιχτοί κοινωνικοί και πολιτικοί χώροι (καταλήψεις, στέκια, κ.α.), κάνοντας λόγο για γνωστούς- αγνώστους κουκουλοφόρους, οι οποίοι οργανώνουν και καθοδηγούν τις εκατοντάδες μαθητών, φοιτητών που επί μία βδομάδα κατεβαίνουν στους δρόμους και συγκρούονται με τα ΜΑΤ.
Στο Βόλο επίθεση σε μαγαζιά δεν έγινε ποτέ. Παρόλα αυτά μίντια, ασφαλίτες και κνίτες διέσπειραν φήμες από την πρώτη στιγμή σε μαγαζάτορες και σε σπίτια ότι πρόκειται να έρθουν αναρχικοί να τους καταστρέψουν τις ιδιοκτησίες. Αυτό συνεχίστηκε και τις επόμενες μέρες. Όποιος συνεχίζει πια να «φοβάται» και να το μεταδίδει δεν είναι τόσο αθώος. Έτσι κι αλλιώς οι εξεγέρσεις γίνονται από τους από κάτω και τους εξαθλιωμένους και όσα κοινωνικά κομμάτια έχουν καταλάβει ότι αυτή ή κοινωνία είναι δομημένη εναντίον τους.
Το πλιάτσικο (για μας απαλλοτρίωση), όπως περιγράφεται από τα media, σε συνθήκες κοινωνικής εξέγερσης δεν αποτελεί τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από μια σταγόνα αποπροσανατολισμού στον ωκεανό του θεάματος. Το μεγαλύτερο πλιάτσικο στην ιστορία της ανθρωπότητας είναι το πλιάτσικο της υπεραξίας. Δηλαδή εκμετάλλευση των πολλών (εργαζομένων) από τους λίγους (αφεντικά). Το να παράγεις δέκα και να πληρώνεσαι για πέντε. Δε ξεχνάμε το πλιάτσικο των ασφαλιστικών ταμείων, το πλιάτσικο των παπάδων στο Βατοπέδι, το πλιάτσικο των γερόντων με αρτηριοσκλήρυνση που μας κυβερνούν και κάνουν λόγο για πενήντα μεταφερόμενους κολασμένους πιτσιρικάδες...πλιάτσικο είναι οι μισθοί των δημάρχων, των υπουργών, των βουλευτών, των παπάδων, των δικαστών και των κομματαρχών.
Η δολοφονία του 15χρονου δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά έρχεται να προστεθεί σε έναν ατελείωτο κατάλογο δολοφονημένων και βασανισμένων από το κράτος και τους μηχανισμούς του, μεταναστών σε σύνορα και κρατητήρια, εργατών στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, φυλακισμένων στα κολαστήρια-«σωφρονιστήρια», σκλάβων στη βιομηχανία της πορνείας.
Η δολοφονία υπήρξε η αφορμή για να βγει ο κόσμος στους δρόμους, διαμαρτυρόμενος όχι μόνο για το φόνο αλλά εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτηση για τη σήψη και τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος και των πολιτικο-οικονομικών συνθηκών των τελευταίων δεκαετιών, με τρόπο που χαρακτηρίστηκε επικίνδυνος, βάρβαρος, βίαιος και δίχως να θέτει λύσεις στα προβλήματα.
Καμία κοινωνική εξέγερση δε γίνεται με το γάντι. Για εμάς δεν είναι τυφλή βία αλλά αντιβία η οποία στρέφεται ενάντια στη βία που χρησιμοποιούν καθημερινά οι εξουσιαστές και οι εκμεταλλευτές.
’ραγε βία δεν είναι ο τρόμος του ενδεχόμενου της απόλυσης και της ανεργίας ως κατασταλτικό επιχείρημα των αντιστάσεων στα χέρια των αφεντικών; Βίαιη ενέργεια δεν είναι όταν οι τράπεζες που κατάσχουν σπίτια για χρέος 100 ευρώ; Βία δεν νιώθουμε στην καθημερινή μας ζωή στους χώρους εργασίας και στα σχολεία; Βία δεν είναι οι μπάτσοι και οι στρατοί; Κάθε εξουσία που επιβάλλεται από τα πάνω εμπεριέχει την βία ως βασικό συστατικό και είναι βαθιά ριζωμένη μέσα της.
Βία δεν υφίσταται σε τζάμια και σε κτήρια, η βία υπάρχει στις κοινωνικές σχέσεις όπως είναι δομημένες σήμερα. Δεν έχουμε να σεβαστούμε κανένα σύμβολο αυτού του γερασμένου κόσμου (χριστουγεννιάτικο δέντρο, άγνωστος στρατιώτης, σημαίες, κλπ.) της εκμετάλλευσης και του ανταγωνισμού από άνθρωπο σε άνθρωπο και της αποξένωσης.
Εμείς θεωρούμε ότι είναι ένας από τους τρόπους για να ταράξουμε τα νερά, να ακουστούμε και να δώσουμε στο γεγονός τις πραγματικές διαστάσεις, τις οποίες και πήρε, μιας και όπως είδαμε μέχρι τώρα, τίποτα δε φάνηκε να κλονίζει την κοινωνία και να την κινητοποιεί ακόμα και μετά από τέτοια βαριά σκάνδαλα όπως εκποίηση της δημόσιας γης (Βατοπέδι και αλλού), χρηματισμός πολιτικών κομμάτων (από Siemens και όχι μόνο), κατασπατάληση δημόσιου χρήματος (καμουφλαρισμένη ως ροζ σκάνδαλο Ζαχόπουλου), χρηματιστήριο, ομόλογα ασφαλιστικών ταμείων, υποκλοπές, απαγωγές Πακιστανών κ.α.
Μέσα στην κοινωνική συνθήκη που βιώνουμε τόσο από τους δρόμους όσο και από την τηλεόραση και τις εφημερίδες, όσοι τρέμουν για τις περιουσίες τους (ακόμα και αν στο Βόλο δεν αγγίχτηκαν ποτέ) είναι συνένοχοι και με τη στάση τους δίνουν τη συγκατάθεσή τους στους μπάτσους να τραβάνε την σκανδάλη, στους δουλεμπόρους να πουλάνε μετανάστες και γυναίκες προς κάθε χρήση, στους πολιτικούς και τους παπάδες να τρώνε με χρυσά κουτάλια...


ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ


ΑΝΤΙΙΕΡΑΡΧΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΣ, ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ
ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ


ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΥΣ, ΦΥΛΑΚΕΣ, ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΑ

..ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΝ ΟΛΑ
ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ..

ΠΟΡΕΙΑ Σάββατο 27/12/08 18:00 Πλατεία Αγ. Νικολάου

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...

 

από περαστικός 24/12/2008 6:10 μμ.


Και Πάτρα χτες είχε μικροφωνική στην πλ Όλγας

από υπαρχει 24/12/2008 7:35 μμ.


και το http://foralexandros.blogspot.com/

από και καλά 24/12/2008 9:22 μμ.


Αντε παιδιά ώρες που είναι,

ας απολαύσουμε την ευφροσύνη και βιωματική μας συμμετοχή στον χαρμόσυνο ύμνο "Χριστός γεννάτε, δοξάσατε"και,

ας αφήσουμε πίσω τύψεις και ενοχές, πίκρες και καταγγελίες.

1. "Τα παιδιά δεν έχουν όρεξη για μάθημα", τα παιδιά εχουν όρεξη περισσότερη απ τους δασκάλους των.

2. Ποιά "καταστροφή και αλητεία",την καταστροφή του περιβάλλοντος, των φυσικών πόρων, των αρχών και κανόνων της οικονομίας, της παραβίασης των νόμων της φύσης.
Ολα αυτά δεν μπορούν να τα κάνουν οι μαθητές, δεν εχουν τα μέσα.

3. Οσοι δεν "δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν", κοιμούνται ως τις 12, μετά τραβούν για την καφετέρια, το τσιπουράδικο, την ταβέρνα, και πάλι για ύπνο.

4. Φυσικά και "δεν υποκινούνται από υπόπτα, άγνωστα κέντρα που επιθυμούν την πτώση της κυβέρνησης". Η κυβέρνησή μας, οταν εκλεχτηκε,

"Δοξα τω θεώ"

απο τα χείλη του μακαριστού Χριστόδουλου, και Μητροπολιτου της Ι.Μ.Δημητριάδος και Αλμυρού.
Η κυβέρνηση μας δεν πεφτει, εχει στέραιες βασεις, εχει λαική εντολή, ποιός θέλει το κακό της, ποιός εχει όρεξει μετά να αναλάβει;

5. Ποιός είπε πως το φοιτητικό κινημα ηταν ενάντια στην "αστυνομικής βίας", ίσα-ίσα,  δικαιώσατε τους φόβους των,δικαιολογήσατε τους αναγκαίους εξοπλισμούς σε υλικά και πολεμοφόδια για την ελληνική αστυνομία. Χωρίς την αφορμή των επεισοδίων, χωρίς τον "Εχθρό Λαό", δεν θα χρειάζοταν η αστυνομία.
Αν δεν υπήρχε καθόλου η αστυνομία,
πως στις εσχατιές του κράτους θα έφτανε η κρατική

βουληση αλλά και αυθαιρεσία, αναλογα με τους τοπάρχες.

Πώς και ποιοί θα προστατευαν καποιους απο την λαική αγανάκτιση.

Η αστυνομία είναι το αλατοπίπερο της κοινωνίας, αλμυρό και καυτό, σε μεγάλες ποσότητες βλαβερό για την υγεία. Ομως με το αλάτι, τα παλια χρόνια  αλάτιζαν, συντηρούσαν, πάστωναν κρέας και ψάρια, για να μη βρωμίσουν.
Με αλάτι και πιπέρι συντηρείς ενα πτώμα,
το ελληνικό κράτος ας πούμε,
 

 •    στο ελληνικό κράτος της λαμογιάς, της ανοργανωσιάς, των σκανδάλων, της μίζας, του κονέ, της αναξιοκρατίας, της υποκρισίας, της ψευτιάς, του δήθεν....
    •    σε ένα αναξιόπιστο κράτος που προσφέρει χείριστες υπηρεσίες στους πολίτες.... του οποίου οι δημόσιοι λειτουργοί πάσχουν από παντελή έλλειψη σεβασμού.... ένα κράτος που παραδέχεται πλέον απροκάλυπτα την ανικανότητά του να διοικήσει τις δημόσιες επιχειρήσεις και την περιουσία του.
    •    στην απόλυτη κομματοκρατία που έχει εκφυλίσει κάθε κοινωνικό χώρο, ενισχύοντας το ρουσφέτι και την ανοργανωσιά.
    •    σε μια υποτιθέμενη δημοκρατία που έχει χάσει το βασικό της χαρακτηριστικό : Το κράτος ανήκει στο λαό, γεγονός που δεν ισχύει (και ούτε ίσχυσε ποτέ), μια και στα μάτια του κόσμου το κράτος αποτελεί ξεχωριστή οντότητα ανταγωνιστική προς τον πολίτη.

Αντε παιδιά,
παραμονές Χριστουγέννων είναι,

ας αφήσουμε κατα μέρος τις ανθρώπινες αμπελοφιλοσοφίες, ας βαλουμε μεσα μας βαθεια την πίστη,

πίστη στον εαυτό μας, και στις δυνάμεις μας.

Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, μην περιμένουμε τίποτα απο κανένα .

Αυτή η υποτιθέμενη δημοκρατία, αυτό το αναξιόπιστο κράτος, οτι και να γράψουμε, οτι και να του κανουμε, απο μας περιμενει, εμάς παλι θα φορολογήσει θα κοροιδεψει.

Η νεολαια, η Χριστιανική νεολαια που δόλια σπαταλούν, σε άθλιους και επικίνδυνους δρόμους, σε κακής ποιότητος παιδεία, σε μισάνθρωπη θρησκεία, με αυτή τη νεολαία θα θρέψουν τους εμπόρους ναρκωτικών, να γεμίσουν το συρτάρι οι εργολαβοι και απατεώνες μαύρο χρήμα. Αυτή τη νεολαια θα φωνάξει η "Πατρίδα" να φορεσει το χακί, να φυλάξει τα σύνορα απο εξωτερικούς εχθρούς όταν οι οχτροι είναι μεσα απο τα σύνορα, αυτή η νεολαια πρέπει να καταναλώσει το φτηνό και φτιαχτό αλκοόλ, για να πλουτίσουν οι προστατευόμενοι των αρχών και των νόμων.
Αυτή η νεολαια που ολοι βρίζουν είναι το μέλλον του τόπου.
Η Χριστιανική νεολαια.

Αυτή η πόλη, η πόλη σας, είναι πολύ μικρή να σας χωράσει, είναι γιοματη με το  ψέμα, την υποκρισία, το δήθεν.
Αυτή η πόλη κάποτε γεννούσε  ιδέες, εργάτες, εργοστάσια, επαναστάτες.

Σήμερα παράγει, δεσποτάδες, εργολάβους, μαύρο χρήμα και φτηνό αλκοόλ.

Κάποτε ο Καραμανλής, ο κανονικός την επισκεύτηκε και ακουσε τα εξ αμάξης. Δεν ξαναπάτησε το ποδάρι του.
Προχτές ηρθε ο Καραμανλής ο ανιψιός και χαμπάρι δε πήραμε. Ολα δουλεύουν ρολοι, φροντίζουν για αυτό δημάρχοι και νομάρχοι δημοσιογράφοι, φροντίζουν αυτοί που μεθοδεύουν την επιλογή και εκλογή των, ας είναι καλά.

Ας είναι καλά και οσοι φροντίζουν για τον καθαρό μας αέρα, το γάργαρο νερό, την τάξη και την αταξία στην κοινωνία.

Ο Χριστός, που οπου ναναι θα γεννηθεί, να τους εχει καλά.

Είμαι σίγουρος πως,

μόνον αυτούς θα εχει καλά.


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License