Μια αναγκαία διευκρίνιση του ΕΕΚ για την κατάληψη της νομικής

Το ΕΕΚ καλεί κάθε αγωνιστή και δύναμη του κινήματος να στηρίξουν την συνέλευση της κατάληψης Παρασκευή 26-12-08 5μ.μ.

 

Μια αναγκαία διευκρίνιση του ΕΕΚ για την κατάληψη της νομικής

Η συνέλευση κατάληψης της νομικής στην συνεδρίαση της 23-12-08 αποφάσισε την συνέχιση της κατάληψης μέχρι το Σάββατο 27-12-08 και νέα συνέλευση την Παρασκευή 26-12-08 στις 5 μ.μ.
Σε αυτήν την πρώτη καμπή του κινήματος, η ίδια η συνέλευση αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης δύο αντιθέτων προτάσεων και πολιτικών, για την συνέχιση ή όχι της κατάληψης.
Μια ποικιλία επιχειρημάτων επιστρατεύθηκαν και από τις δύο πλευρές. Για το ΕΕΚ οι δύο αυτές προτάσεις συμπυκνώνουν δύο αντίθετες μεθόδους αντιμετώπισης των προοπτικών της εξέγερσης.

Η πρώτη άποψη για την λύση της κατάληψης μέχρι 8-1-09 υποστηρίχθηκε με τα εξής βασικά επιχειρήματα.
α)Δεν υπάρχουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για την συνέχιση της κατάληψης λόγω έλλειψης συμμετοχής κόσμου.
β) Η απουσία  μαζικών φορέων από την κατάληψη θα αλλοιώσει τον χαραχτήρα της κατάληψης της νομικής σαν κέντρου αγώνα του μαζικού κινήματος.
γ)Η συζήτηση δεν πρέπει να είναι για την συνέχιση ή όχι της κατάληψης αλλά για πιθανές δράσεις μέσα στα Χριστούγεννα χωρίς την κατάληψη.

Η δεύτερη άποψη που υποστηρίχθηκε μεταξύ άλλων και από το ΕΕΚ, ήταν ότι η κατάληψη πρέπει να συνεχιστεί.

Η συνέχιση της κατάληψης για εμάς θα έπρεπε να συνδεθεί με έναν κύκλο εκδηλώσεων (μερικές από τις οποίες προτείναμε) και μια σειρά κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας. Λόγω των Χριστουγέννων ,η κατάληψη σαν σημείο συντονισμού και φυσικός χώρος υποδοχής αυτών των εκδηλώσεων ήταν απαραίτητη.
Ακόμα σημαντικότερο ήταν το πολιτικό μήνυμα που θα έστελνε η κατάληψη της νομικής σε ολόκληρο το δυναμικό του κινήματος ,δεδομένου ότι τα δύο άλλα σημεία αναφοράς (ΑΣΟΕΕ, Πολυτεχνείο) αποφάσισαν την λήξη της κατάληψης τους.
Συνέχιση της κατάληψης σήμαινε ανάληψη πρακτικών ευθυνών για την «αναβολή των Χριστουγέννων», όπως λένε οι μαθητές.
Η απόφαση για συνέχιση της κατάληψης πάρθηκε μετά από μια διαδικασία που απομάκρυνε αρκετό κόσμο από την συνέλευση και συνοδεύτηκε από πολιτική ανακοίνωση που τόνιζε την ανάγκη διατήρησης των κέντρων του κινήματος, ενάντια στην κυβέρνηση και το κράτος, που προετοιμάζουν την σύγκρουση με την νεολαία είτε έχει είτε δεν έχει Χριστούγεννα.

Μετά το τέλος της συνέλευσης οι λίγες 10δες κόσμου που είχαν μείνει μέσα συγκρότησαν ομάδα περιφρούρησης του κτηρίου και συμμετείχαν στην έκδοση ενός κειμένου απόφασης της κατάληψης.
Ήδη όμως από το πρώτο βράδυ κατά το οποίο κρατήθηκε η κατάληψη από λιγοστούς συντρόφους μεταξύ των οποίων και σ. του ΕΕΚ, έγινε σαφές ότι ήταν αδύνατον η συνέχιση της κατάληψης με τόσο λίγο κόσμο.
Την Τετάρτη 24-12 η κατάσταση δεν ανατράπηκε. Έτσι συμφωνήθηκε με τους φύλακες της σχολής η σχολή να παραμείνει κλειστή τα Χριστούγεννα και να ανοίξει την Παρασκευή για συνέλευση.
Το ΕΕΚ συνεχίζει να θεωρεί σωστή την αποφασιστικότητα με την οποία πάλεψε μέχρι τέλους πολιτικά και πρακτικά για την συνέχιση της κατάληψης. Ωστόσο δεν θα μπορούσε από μόνο του «μονοκοματικά»να κρατήσει την κατάληψη, δεδομένης της απροθυμίας όλων των άλλων οργανώσεων να την στηρίξουν.

Το ΕΕΚ καλεί κάθε αγωνιστή και δύναμη του κινήματος να στηρίξουν την συνέλευση της κατάληψης
Παρασκευή 26-12-08 5μ.μ.

 

από .... 26/12/2008 6:51 μμ.


Η συνέλευση ματαιώθηκε. Οι φύλακες ήταν άφαντοι κι όσος κόσμος ερχόταν έφευγε βλέποντας την σχολή κλειστή.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License