ΚΑΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΔΕΝ ΑΦΟΠΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

 

ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ

Σάββατο 6 Δεκέμβρη

20:55ένα περιπολικό του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων διέρχεται την οδό Θεμιστοκλέους, εκεί οι δύο ειδικοί φρουροί, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας και ο Σαραλιώτης Βασίλειος έχουν το πρώτο λεκτικό επεισόδιο με δύο άτομα.

21:00σταθμεύουν το περιπολικό στη συμβολή Χαριλάου Τρικούπη και Ναβαρίνου, αποβιβάζονται και πεζή κατευθύνονται στον πεζόδρομο Τζαβέλας και Μεσολογγίου. Εκεί συναντιούνται με ολιγομελήομάδα νεαρών και ο ένας πυροβολεί 3 φορές σε ευθείαβολή.

Ο μπάτσος Επαμεινώνδας Κορκονέας εκτελεί εν ψυχρώ το 15χρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο με μια σφαίρα στο στήθος.

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

Κυριακή 7 Δεκέμβρη

ΜΑΤάδες σημαδεύουν με όπλο διαδηλωτές.

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Τρίτη 9 Δεκέμβρη

Την ημέρα της κηδείαςτου Α.Γρηγορόπουλου, μια ομάδαζητάδων πυροβολεί 15 φορές στον αέρα.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Δευτέρα 15 Δεκέμβρη

Στην κατάληψη του παλαιού δημαρχείου-ΚΕΠ, μπράβος-τραμπούκος επιτίθεται στους καταληψίες απειλώντας τους με όπλο.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ

Τετάρτη 17 Δεκέμβρη

11:15 το βράδυ, στον πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως και Δωδεκανήσου, 12 μαθητές δέχονται επίθεση με σφαίρες από “αγνώστους”. Με αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο χέρι του Γ.Παπλωματά μαθητή Β’λυκείου.

Όπως προκύπτει από την δήλωση του γιατρού μετά από την επέμβαση αφαίρεσης του βλήματος, η σφαίρα ήταν “πειραγμένη” με χαρακιές προκειμένου να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο τραυματισμό ή θάνατο.

«μια μολύβδινη βολίδα πυροδοτούμενου φυσιγγίου πυροβόλου όπλου, ύψους 18,15 χιλιοστών, διαμετρήματος βάσεως 9 χιλιοστών και βάρους 10,180 γραμμαρίων. Από τις μετρήσεις, τη μορφολογία και τα εν γένει χαρακτηριστικά της συνάγεται ότι προέρχεται από φυσίγγια διαμετρήματος 38 ΣΠΕΣΙΑΛ ή από φυσίγγια του συγγενούς διαμετρήματος 357 MAGNUM το λιγότερο πιθανό».

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Σάββατο 6 Δεκέμβρη

Τα ΜΑΤ κάνουν χρήση πλαστικών σφαιρών.

ΠΑΤΡΑ

Τρίτη 9 Δεκέμβρη

Μετά από πορεία, που συμμετέχει χιλιάδες κόσμος και συγκρούεται πολλές ώρες με τους μπάτσους, η πορεία καταλήγει στο παράρτημα(πανεπιστήμιο) όπου δέχεταιεπίθεση με πλαστικές σφαίρες και χημικά. Ακολουθεί δεύτερη επίθεση από παρακρατικούς, ματάδες και ασφαλίτες με συντονιστή τον διευθυντή ασφάλειας Πάτρας Νταβλούρο. Η επίθεση αυτή συνεχίζεται και στην πλατεία Αγ.Σοφίας. Στην ομάδα των παρακρατικών τραμπούκων συμμετείχε και ο Σπίνος από την ομάδα του γνωστού στελέχους της Ν.ΔΚαλαμπόκα που το ’91 είχε δολοφονήσει τον καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα.

ΛΑΡΙΣΑ

Τρίτη 9 Δεκέμβρη

Ο δήμαρχος της Λάρισας Κώστας Τζανακούλης μαζί με τον Τζίκα πρόεδρο των εμπορικών καταστημάτων, καλούν τον κόσμο σε αυτοδικία και ξαφνικά «αγανακτισμένοι πολίτες» δηλαδή τραμπούκοι-μπράβοι, μαζί με ασφαλίτες ξεχύνονται κρατώντας παλούκια στο δρόμο και πραγματοποιούν επιθέσεις στην πορεία διαμαρτυρίας που βρίσκετε σε εξέλιξη στην πόλη.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Παρασκευή 12 Δεκέμβρη

Ξεκινάει από την κεντρική πλατεία η πανθρακική πορεία που καταλήγει στην Π.Νομική.

Σχεδόν αμέσως εμφανίζονται ομάδες τραμπούκων-μπράβων-παρακρατικών, οι οποίοι δηλώνουν

«Η αστυνομία δεν μπορεί να μπει μέσα στην σχόλη, εμείς όμως μπορούμε και θα δείτε τι θα γίνει.»

Παράλληλα, διμοιρίες των ματ παρακολουθούν και βοηθούν τις επιθέσεις των τραμπούκων. Επίσης ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι θέλει να διώξει τα «κακοποιία στοιχεία» δηλαδή τους φοιτητές και εργάτες που διαδηλώνανε. Ακολουθούν αρκετές ώρες συγκρούσεων.

 

 

ΑΘΗΝΑ7 έως 11 Δεκέμβρη-ΚΙΤΡΙΝΟΣ Συναγερμός

Με γραπτές διαταγές του αρχηγού ΓΕΕΘΑ δόθηκε εντολή να αυξηθούν οι ομάδες φρούρησηςκαι να δοθεί στουςσκοπούςμεγαλύτερος αριθμός γεμιστήρων.

Σε «ΚΙΤΡΙΝΟ Συναγερμό», με την ενεργοποίηση των αυξημένων μέτρων ασφάλειας και φρούρησης, βρίσκονται οι στρατιωτικές μονάδες και των τριών όπλων σε ολόκληρη την ελλάδα.

Τα μέτρα που ενεργοποιήθηκαν με δυο διαδοχικέςγραπτέςδιαταγέςτου αρχηγού ΓΕΕΘΑπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων αύξηση των οπλιτών-μελών των Ομάδων Άμεσης Επέμβασης (ΟΜΑΕ) εντός των στρατοπέδων.

Χαρακτηριστικά αξιωματικός αναφέρει σε φρουρούς στρατοπέδου «Αφού επιτίθονται σε αστυνομικά τμήματα μπορούν να επιτεθούν και σε μας».

Στρατιωτικές πήγες δηλώνουν ότι πρόκειται για αυτονόητη ένταση των μέτρων ασφάλειαςπεριμετρικάτων στρατιωτικών μονάδων και των πυλών, που άρχισαν να ισχύουν από την κυριακή 7Δεκέμβρη και κλιμακώθηκαν την τρίτη 9Δεκέμβρη, με την ενεργοποίηση μέρους του «κίτρινου συναγερμού»-τα επόμενα βήματαείναι ο «πορτοκαλί» και εν συνεχείαο «κόκκινος συναγερμός»που αφορά πλήρη ετοιμότητα. Στο πλαίσιο αυτό δόθηκαν οι προβλεπόμενες οδηγίες στις φρουρές να είναι εξαιρετικά προσεκτικές, να μην απαντούν αν κάποιος τους μιλήσει και να ειδοποιούν τους προϊστάμενους τους και την ΕΛ.ΑΣ., αν δουν κάποια ύποπτη κίνηση έξω από το στρατόπεδο να ενισχυθούν τα περίπολα και να αυξηθούν οι έφοδοι όλο το 24ωρο. Έχουν δοθεί οδηγίες να απομακρυνθούν από την περίμετρο των στρατοπέδων, κυρίως αυτών που βρίσκονται μέσα ή στα όρια των πόλεων, οι κάδοι των σκουπιδιών, τυχόν εγκατελλειμένα αυτοκίνητα. Επίσης με οδηγίες διοικητών έχουν τροποποιηθεί ή ακυρωθεί δρομολόγια στρατιωτικών αυτοκίνητων και λεωφορείων στο κέντρο, στους βασικούς οδικούς άξονες της Αθηνάς και άλλων μεγάλων πόλεων και συνιστάτε να αποφεύγονται οι στολές εξόδου.

Αύξηση των ομάδων επέμβασης και υπάρχει διαταγή να μένει μέσα μεγάλος αριθμός αξιωματικών.

Τέλος εξετάζεται να τεθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με επέμβαση του στρατού, αν υπάρξουν καταλήψεις δημόσιων κτιρίων.

ΠΡΟΒΑΤΩΝΑΣ ΕΒΡΟΥ

Κυριακή 7 Δεκέμβρη

Ο διοικητής της 7ης μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, όταν αρχίζουν οι διαδηλώσειςπου εκτυλίσσονταν σε διάφορες πόλεις της χώρας , διατάσσει στελέχη της ταξιαρχίας να περιπολούν εντός της κωμόπολης του Τυχερού από τις 12 το βράδυ ως τις 6 το πρωί.

ΜΕΝΙΔΙ

Κυριακή 7 Δεκέμβρη

Αγου(ΜΧ)ΚΑΠΟΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΤΕΝΞ (ΤΑΓΜΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΩΝ ΞΗΡΑΣ) εμφανίζονται με όπλα γεμισμένα

και «κουμπωμένα», σε μονάδες τις αττικής, με εντολή να βάλλουν προς πολίτη αν απειληθούν (εμφανίζονται και κοντά στα σημεία επιθέσεων στο Α/Τ Ζεφυρίου ).

ΕΒΡΟΣ

Κυριακή 7 Δεκέμβρη

Πραγματοποιείτε το μοίρασμα ξιφολογχών .

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Κυριακή 7 Δεκέμβρη

Στο κέντρο εκπαίδευσης Κορίνθου, μοιράζονται στους σκοπούς αβολίδωτες σφαίρες « και δόθηκε διαταγή πυροβολισμού διαδηλωτών που θα πλησιάσουν απειλητικά».

ΘΗΒΑ

Κυριακή 7 Δεκέμβρη

Στο κέντρο εκπαίδευσης Θήβας του Ταγματάρχη Ι.Κωσταντάρου , αξιωματικός λέει στους στρατιώτες

«σας καλώ να μπείτε στην ψυχολογία των θυμάτων και θύματα είναι οι καταστηματάρχες, που βλέπουν να χάνονται οι περιούσιες τους.

ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Κυριακή 7 Δεκέμβρη

Στο στρατόπεδο Παλάσκα του ναυτικού, ζητείται από τους εξοδούχους να έχουν ανοιχτά τα κινητά για να επιστρέψουν αν χρειαστεί.

ΤΡΙΠΟΛΗ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΝΑΥΠΛΙΟ

Κυριακή 7 Δεκέμβρη

Φυλάσσονται στις μονάδες μπατσικά οχήματα.

ΝΑΥΠΛΙΟ

Τεταρτη 10 Δεκέμβρη

Παρατάσσονται οι φαντάροι του κέντρου εκπαίδευσης στην πύλητου στρατοπέδου, ενώ μπροστά γίνεται πανεργατική διαδήλωση.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Σάββατο 13 Δεκέμβρη

Παρατάσσεται το Τάγμα Απόδοσης Τιμών στον «Άγνωστο Στρατιώτη» απέναντι στους μαθητές.

ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

Τρίτη 23 Δεκέμβρη

Η 44χρονη καθαρίστριαΚωνσταντίνα Κούνεβα μαζί με τον 11χρονο γιο της, επιστρέφοντας τα μεσάνυχτα της τρίτης στο σπίτι της, στα Άνω Πετράλωνα, δέχεται επίθεση από αγνώστους με οξύ στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή της .

Η Κ.Κούνεβαείναι γραμματέας της Παναττικής Ένωσης καθαριστριών και οικιακού προσωπικού και είχε δεχθείαπειλές για την ζωή της εξαιτίας της συνδικαλιστικής της δράσης..

Συνάδελφοι και συνδικαλιστές δεν αποκλείουνη επίθεση που δέχθηκε, ναέγινε από το κύκλωμα που δρα στο χώρο των εταιριών σεκιούριτι και καθαρισμού κτιρίων.

ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 280 ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣΠΑΝΩ ΑΠΟ 180

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ 66

 

ΛΑΡΙΣΑ: 25 συλλήψεις με τρομονόμο. ( 17 μαθητές , 4 ενήλικες προφυλακισμένοι).

Από όλους τους συλληφθέντες διαδηλωτές, οι μοναδικοί που επιλέγει το κράτος να ασκήσει δίωξη, βάση του τρομονόμου, είναι οι 25 διαδηλωτές της Λάρισας, δηλαδή τους κατηγορεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τελικά προφυλακίζονται 4.

 

ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ (187Π.Κ)

Δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης , ασκείται σε τουλάχιστον 3 άτομα και πάνω.

Για να υπάρχει εγκληματική οργάνωση προϋποθέτει ομάδα ιεραρχία μελη

ρόλους, υποδομή.

Και αυτή η ομάδα να έχει διάρκεια δράσης και πριν την σύλληψη.

Πρέπει να έχει μέλη που να παρέχουν πληροφορίες, πρέπει να έχει μέλη για ανεφοδιασμό της ομάδας.

Πρέπει να έχει μέλη που να παρέχουν σπίτια για όταν τα χρειαστεί η ομάδα.

 

Καταλαβαίνουμελοιπόν, πως από τους χιλιάδες «κουκουλοφόρους, προβοκάτορες

και εγκληματίες» που εξέφρασαν τη γνήσια και ακηδεμόνευτη οργή τους στο δρόμο, το επίσημο κράτος βρήκε επιτέλους τους 25 «τρομοκράτες» οι οποίοι «έβαλαν την χώρα σε κίνδυνο».

Μόνο που αυτοί αποτελούνται από τα παιδιά σας, τα δικά σας παιδιά που τον τελευταίο καιρό τυχαίνει να δολοφονούνται από «εξοστρακισμούς» και από «σφαίρες από το πουθενά».

Ήταν θέλημα θεού…..

 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 28-1219:00

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ [ΞΥΛΟΤΕΧΝΙΑ]

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 

ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ(ΞΥΛΟΤΕΧΝΙΑ)

sdromouperisteriou.blogspot.comsdromouperisteriou@yahoo.gr

 

από PERISTERI 26/12/2008 8:27 μμ.


ΔΕ ΣΙΩΠΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ –

– ΕΞΕΓΕΙΡΟΜΑΣΤΕ.

 

 

Τη Δευτέρα 22 / 12 / 08 η συνέλευση δρόμου από το Περιστέρι, μια ομάδα ανθρώπων που όλες τις προηγούμενες μέρες της εξέγερσης βρεθήκαμε στα οδοφράγματα της οργής, στις εστίες αντίστασης και αντιπληροφόρησης των καταλήψεων, στη δίνη μιας πρωτόφαντης για τους περισσότερους, κοινωνικής πραγματικότητας, καταλάβαμε το Δημαρχείο Περιστερίου.

 

Συμβολικά, αλλά και ουσιαστικά απελευθερώσαμε έναν νεκρό χώρο της εξουσίας. Το κέντρο λήψης αποφάσεων των τοπικών αρχόντων που μιλάνε και αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς.

 

Αυτές τις μέρες μιλήσαμε στις συνελεύσεις, μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου καταλύοντας τη Δημοκρατία τους. Χωρίς προέδρους, γραμματείς και φαρισαίους. Ίσοι προς Ίσους μιλήσαμε για όλα αυτά που μας αφορούν χωρίς τη διαμεσολάβηση καμίας εξουσίας, κανενός αντιπρόσωπου. Μια αμεσο-δημοκρατική διαδικασία που εμπεριέχει και χωρά τον καθένα που συμμετέχει σ’ αυτή, που του δίνει χώρο έκφρασης όχι για την ατομική του εξύψωση αλλά για την προώθηση της σύνθεσης της συλλογικής μας πορείας.

 

Σκοπός μαςήταν η δημιουργία μιας εστίας αντί-πληροφόρησης και λαϊκής συνεύρεσης, τη στιγμή που ταμέσα ενημέρωσης αποσιωπούν τη αλήθεια, κατασυκοφαντούν τον αγώνα των εξεγερμένων, τρομοκρατούν τη κοινωνία, παραπληροφορούν και προκαλούν σύγχυση. Τη στιγμή που οι ελεύθεροι χώροι στους οποίους μπορούμε να συναντηθούμε και να εκφραστούμε έχουν εξαφανιστεί. Τη στιγμή που η ασφάλεια του σπιτιού έχει πετάξει από το παράθυρο την περιπέτεια και τη γοητεία της απροσχεδίαστης γνωριμίας και της ανιδιοτελούς συνδιαλλαγής. Αυτή τη στιγμή επιλέγουμε να δώσουμε στους εαυτούς μας και σε όσους το επιθυμούν μια δυνατότητα αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας σε σχέση με όσα έχουν ήδη συμβεί και όσα θέλουμε από κοινού να συμβούν.

 

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

 

Η εκτέλεση του 15χρονου στα εξάρχεια πυροδότησε τη συσσωρευμένη οργή που βιώνει το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας για τις αποπνικτικές συνθήκες της καθημερινότητας. Η βία που ξεχειλίζει στις προσταγές και απειλές των αφεντικών και στιβάζεται στα κρατικά οπλοστάσια που διαθέτουν μια σφαίρα για κάθε έναν από μας, έγινε η σφαίρα που καρφώθηκε στοΓρηγορόπουλο. Κι οι μαθητές θρήνησαν ένα δικό τους νεκρό.

Νεκρούς θρηνούμε αδιάλλειπτα οι περισσότεροι από εμάς. Νεκρούς θρηνούν οι εργάτες στις σκαλωσιές των εργοταξίων και μπροστά στις μηχανές. Νεκρούς με τη ντουζίνα θρηνούν οι μετανάστες στα αστυνομικά τμήματα, στα σαπιοκάραβα των δουλεμπόρων, στα σύνορα, στα σοκάκια της σκλαβιάς του κόσμου της παρανομίας. Όσο για ηττημένους κι απαξιωμένους, εκείνων το μέτρημα δεν έχει τελειωμό, για εκείνους ο θρήνος έγινε μόνιμο παραμιλητό.

Στο νεκρό των μαθητών, πολλά κομμάτια αυτής της κοινωνίας είδαν τους δικούς τους νεκρούς και τους δικούς τους ηττημένους. Η κοινωνική θέση των μαθητών νομιμοποίησε το ξέσπασμα μιας εξέγερσης που έβγαλε αυτά τα κομμάτια της κοινωνίας στο δρόμο δίπλα – δίπλα. Να δώσουν από κοινού μια απάντηση διαφορετική από το θρήνο. Να μοιραστούν ένα επίπεδο βίας στο οποίο μπορούσαν να συμμετάσχουν και συμμετείχαν όλοι.

 

Παράλληλα όμως, και μετά την αμηχανία των υπερασπιστών του συστήματος που κράτησε ελάχιστα, άρχισε να κινείται η διαδικασία ανάσχεσης αυτής της δυναμικής. Τα ΜΜΕ, οι πολιτικοί και κάθε μισθοδοτούμενος στην παραγωγή της ιδεολογίας έβαλαν μπρος την εκστρατεία διάσπασης των ενωμένων στο δρόμο εξεγερμένων. Υπήρξαν οι «αθώοι μαθητές» οι«κουκουλοφόροι» κι οι «πλιατσικολόγοι μετανάστες». Κάποιοι ήταν – ακόμα – νομιμοποιημένοι να εξεγείρονται, και κάποιοι παρασιτούσαν, με τον τρόπο του ο καθένας, πάνω στο δίκαιο αγώνα των πρώτων.

Αλλά όσοι βρίσκονται στο δρόμο ξέρουν ποιους έχουν δίπλα τους και κανένα ιδεολογικό κοκτέηλ δε μπορεί να τους πείσει επ’ αυτού. Κατά συνέπεια εκείνους που δεν πείθονται να διαχωρίσουν τους εαυτούς τους από το σώμα των εξεγερμένων θα πρέπει να τους μεταχειριστούν κάπως αλλιώς οι υπερασπιστές της μηχανής που καταπίνει ζωές, θα πρέπει να ‘χουν κάποια κρυμμένα χαρτιά στο μανίκι τους και γι αυτούς…

 

 

Την τετάρτη στις 17/12 στις έντεκα το βράδυ, στον κεντρικό πεζόδρομο του περιστερίου, μια παρέα 12 μαθητών δέχτηκε επίθεση με σφαίρες με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενός από αυτούς στο χέρι. Ήταν ένα “τυφλό” χτύπημα, ένα χτύπημα από μακριά κι όπου έβρισκε, ένα χτύπημα στο ψαχνό.

 

Στις καταθέσεις των συμμαθητών του τραυματισμένου, οι μπάτσοι τους έλεγαν ότι ο πυροβολισμός μάλλον ήταν κάτι τυχαίο, κάποιο ατύχημα. Το ίδιο παπαγάλιζε και κάθε λογής τοπικός κι ευρύτερος φορέας. Δεν υπάρχει καμία τυχαιότητα και κανένα ατύχημα, παρά μόνο η εξής συγκεκριμένη τύχη τους: ότι τόνοι σιωπής και ανοχής πλάκωσαν το γεγονός και το φίμωσαν.

Εμείς δεν είμαστε ούτε μπάτσοι, ούτε ντέτεκτιβ για να μπούμε στη διαδικασία να ψάξουμε το συγκεκριμένο ένοχο, πόσο μάλλον όταν η σκοπιμότητα της επίθεσης βγάζει μάτια, ξεκουφαίνει: «Ή στο σχολείο και τα κλουβιά της κατανάλωσης ή στο νεκροταφείο». Ο τυφλός πυροβολισμός στο ψαχνό δε μπορεί παρά να είναι μέρος της προσπάθειας αποδυνάμωσης των εξεγερμένων μέσω της τρομοκράτησής τους. Αυτού του είδους η τρομοκρατία ήταν ανέκαθεν ένας από τους άσσους στα μανίκια των δεσμοφυλάκων και των εκμεταλλευτών μας.

 

Το πράγμα όμως δε μένει εδώ, το γεγονός του πυροβολισμού αποκαλύπτει ακόμα έναν άσσο που βγήκε στο τραπέζι. Ο πυροβολισμός ήταν τυφλός, στο ψαχνό, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να μας φέρει έναν ακόμα νεκρό. Ενώ δηλαδή η εξέγερση που ξέσπασε σαν απάντηση στην εκτέλεση στα εξάρχεια βρισκόταν σε κάποιο στάδιο της εξέλιξής της, οι εξεγερμένοι θα βρίσκονταν ενώπιον ενός δεύτερου νεκρού και βρέθηκαν από καθαρή τύχη με έναν τραυματισμένο. Τι άλλο από την επιβολή μιας έκτακτης ανάγκης στους όρους έκφρασης και δράσης των εξεγερμένων θα μπορούσε να αποτελέσει αυτός ο πυροβολισμός, οποιοσδήποτε κι αν ήταν αυτός που τράβηξε τη σκανδάλη; Τι άλλο από την επιβολή μιας έκτακτης ανάγκης που αναβαθμίζει ελεγχόμενα το επίπεδο της βίας προκειμένου να απομονώσει το πιο μαχητικό κομμάτι της εξέγερσης και να ακυρώσει κάθε ενδεχόμενο περαιτέρω συνάντησής του με τα υπόλοιπα;

 

Σ’ αυτήν τη συζήτηση για την προσπάθεια ανάσχεσης της δυναμικής της εξέγερσης και την ακύρωση οποιασδήποτε δυνατότητας μετεξέλιξής της δε μπορούμε να παραλείψουμε τη δολοφονική επίθεση στη μαχητική συνδικαλίστρια μετανάστρια στον κλάδο του καθαρισμού. Σε ένα γεγονός πολύ πρόσφατο για να βγουν στέρεα συμπεράσματα, γίνονται σχετικά ευδιάκριτα τα κοινά χαρακτηριστικά με όσα περιγράψαμε πιο πάνω. Κατ’ αρχήν η μηντιακή παρουσίαση του θέματος είναι αρκούντως στεγνή ώστε να φανεί σα μια ατομική περίπτωση αγωνίστριας (στην καλύτερη εκδοχή), ξεκομμένη από την προοπτική για συλλογικοποίηση των διεκδικήσεων που εμπνέει η ατμόσφαιρα των τελευταίων ημερών. Σε δεύτερο επίπεδο η επίθεση από «αγνώστους» που της έγινε είναι η ωμή πραγμάτωση της τρομοκρατίας ενώ λαμβάνοντας υπόψιν και το κλίμα των ημερών και το είδος της επίθεσης, σπρώχνει προς τα πάνω τον πήχυ της βίας βάζοντας από το παράθυρο την έκτακτη ανάγκη.

 

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

 

Σε εμάς, κατοίκους του περιστερίου, έλαχε να απευθυνθούμε σε εσάς. Να σας μιλήσουμε και να σας ζητήσουμε να μας πείτε για τις εμπειρίες σας σ’ αυτήν την πόλη, σ’ αυτή την εποχή, σε αυτές τις τόσο γεμάτες και έντονες τελευταίες μέρες. Είναι γεγονός ότι η πόλη στην οποία ζούμε έχει συγκεκριμένη ιστορία, χαραγμένη από την προσφυγιά, το μόχθο της εργατικής ζωής και τη μετανάστευση. Είναι επίσης αλήθεια ότι αυτή η πόλη έχει αλλάξει πολύ πετώντας από πάνω της πολλά από τα στοιχεία που χαρακτήριζαν τις λαϊκές γειτονιές των δυτικών συνοικιών. Υπάρχουν όμως ακόμα κάποιοι που αναγνωρίζουν στους εαυτούς τους μια τέτοια καταγωγή και σίγουρα υπάρχουν κι εκείνοι που νιώθουν να σφίγγει στο λαιμό τους ασφυκτικά ο κλοιός των απαιτήσεων της κοινωνικής ειρήνης. Σ’ αυτούς απευθυνόμαστε εμείς, ανεξαρτήτως διεύθυνσης κατοικίας και δημοτολογίου.

 

Να μην αφήσουμε στις πλάτες μας να παίξουν το παιχνίδι της κατάπνιξης της εξέγερσης.

Να μη δοθεί σπιθαμή εδάφους στη σιωπή και την ανοχή.

Θα υπερασπίσουμε τη δυνατότητά μας να συναντιόμαστε, να κουβεντιάζουμε και να εξεγειρόμαστε στους χώρους που επιθυμούμε, χωρίς τον εκβιασμό καμιάς έκτακτης ανάγκης.

 

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

 

ΒΑΛΤΕ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ

 

 

 

 

 

ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (ΞΥΛΟΤΕΧΝΙΑ)

www.sdromouperisteriou.blogspot.com

από ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 26/12/2008 8:28 μμ.


post image
.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License