Καταληψη Δημαρχειου Ναυπλιο

Σήμερα 29 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε κατάληψη του Δημαρχείου στο Ναύπλιο με απόφαση ανοιχτής συνέλευσης που πραγματοποέίται εδώ και μέρες στην κατάληψη των λυκείων.

Εδώ και μέρες πραγματοποιείται ανοιχτή συνέλευση στην κατάληψη των λυκείων του Ναυπλίου. Εκεί συναντιούνται μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι απο Ναύπλιο και γύρω περιοχές. Έχουν ήδη πραγματοποιοηθεί 5 ανοιχτές συνελεύσεις , κατάληψη ραδιοφωνικού σταθμού στο Άργος. Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συναυλία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της εξέγερσης απο τοπικά συγκροτήματα στην κατάληψη των λυκείων.

  Σήμερα πραγματοποιείται κατάληψη του Δημαρχείου με κύριο αίτημα την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων της εξέγερσης. Παραλληλα γινεται μοίρασμα κειμένων αντιπληροφόρησης και κάλεσμα στην ανοιχτή συνέλευση στις 6:00. Προς το παρόν τα πραγματα κυλουν ομαλα και η ανταποκριση του κοσμου είναι θετικη. 

 ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ  ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

                   ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ


Όσα συνέβησαν τον τελευταίο μήνα δε γίνεται να ξεχαστούν. Το κίνημα που ξέσπασε με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία ενός παιδιού δε σταμάτησε εκεί. Η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου ενάντια σε όλα αυτά που τον καταπιέζουν, εκφράστηκε μαζικά στο δρόμο με πορείες και συγκρούσεις εναντίον της κρατικής καταστολής καθημερινά...

Γιατί δεν ήταν μόνο ο Αλ. Γρηγορόπουλος αλλά μια ατέλειωτη λίστα δολοφονημένων και βασανισμένων από μπάτσους, όσων δεν απολαμβάναν τα προνόμια αυτής της κοινωνίας. Από μετανάστες που δολοφονούνται καθημερινά μέχρι μαθητές που ξεφεύγουν από τα πρότυπα της "Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών". Το κράτος και οι ένστολοι δολοφόνοι του χτυπάνε στο ψαχνό απαξιώνοντας κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ο διαχωρισμός από τα ΜΜΕ των διαδηλωτών σε "καλούς" και "κακούς", σε κουκουλοφόρους και μη (πέρα από το ότι διαψεύστηκε από την πραγματικότητα γιατί μεγάλα κοινωνικά κομμάτια επιτέθηκαν στην αστυνομία και αλλού), έχει σκοπό να αποκρύψει το βάθος αυτής της εξέγερσης εναντίον δεκαετιών αυθαιρεσίας και αυταρχισμού του κράτους.

Αυθαιρεσία που συνεχίζεται σε βάρος δεκάδων διαδηλωτών που συνελήφθησαν σε όλη την Ελλάδα και έχουν προφυλακιστεί με συνοπτικές διαδικασίες. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να εφαρμόσουν τον αντιτρομοκρατικό νόμο εναντίον τους, όπως Λάρισα και να κάνουν μαζικές συλλήψεις μεταναστών, όπως στην Αθήνα, οι οποίοι προφυλακίστηκαν και οδεύουν προς απέλαση.

Στα πλαισία της ίδιας κινητοποίησης επιλέξαμε σήμερα να καταλάβουμε το δημαρχείο και να το μετατρέψουμε από κτίριο - σύμβολο της τοπικής εξουσίας σε ένα κέντρο συλλογικού προβλήματισμού, συζητήσεων και δράσης.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Λαική συνέλευση, σήμερα στις 18:00, στο Δημαρχείο.

Ανοιχτή Συνέλευση - Κατάληψη Λυκείων

aa

από aa 29/12/2008 6:13 μμ.


Καλή συνέχεια συντροφοι-σες! Ουτε ανάσα να μην πάρουν!

από Κωστής 30/12/2008 5:01 πμ.


Μπράβο παιδια!δεν είναι και λίγο κατάληψη του δημαρχείου και τόσες ανοιχτές συνελέυσεις για το Ναύπλιο!βασίλη κράτα γερά...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License